Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων 11-10-11

“Ε”: Καμπανάκι για γιατρούς, δικαστές, ένστολους – Νωρίτερα θα ενταχθούν στα επώδυνα μέτρα τα ειδικά μισθολόγια

“Μειώσεις μισθών και συντάξεων, απολύσεις, καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων και οργανισμών περιλαμβάνει η συνταγή της τρόικας και για τη διετία 2013-2014, ενώ επισπεύδονται οι μειώσεις αποδοχών και για δημοσίους υπαλλήλους με ειδικά μισθολόγια: σε γιατρούς, δικαστικούς, σώματα ασφαλείας, ένοπλες δυνάμεις, αρχιερείς, πανεπιστημιακούς κ.ά. Η νέα συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών περιλαμβάνει δραστική περικοπή των δαπανών και κατά τη δεύτερη διετία του αναθεωρημένου Μεσοπρόθεσμου, η οποία όμως παραμένει ανοιχτή μέχρι να αναδιαμορφωθεί η συμφωνία της 21ης Ιουλίου ειδικά ως προς το «κούρεμα» των ομολόγων”.

Η ΑΥΓΗ: “Υπηρεσιακή κυβέρνηση”.

“Σε κυβέρνηση ορισμένου έργου και χρόνου έχει μετατραπεί πλέον η κυβέρνηση Παπανδρέου. Το έργο που έχει δεχθεί να διεκπεραιώσει δεν είναι τίποτε περισσότερο από τις συνταγές της τρόικας, που, σε αυτή τη φάση, εν όψει 6ης δόσης και μεγάλου «κουρέματος» του χρέους, επιβάλλουν τη λεγόμενη εσωτερική υποτίμηση, κυρίως των εισοδημάτων”.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: “«Χύμα» τους τα είπε ο Αντ. Σαμαράς”.

“ντιπολίτευση με ουσία… επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και επανεκκίνηση της Οικονομίας. Κατά της φοροδιαφυγής και η Ν.Δ., αλλά όχι είσπραξη εσόδων από μισθούς – συντάξεις. Οχι στη συγκυβέρνηση, εκλογές αμέσως”.

ΑΥΡΙΑΝΗ: “Εκλογές εδώ και τώρα ζήτησε ο Σαμαράς”.

“Κάθετα αντίθετος στα σενάρια και στις πιέσεις για συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ εμφανίστηκε ο Αντ. Σαμαράς, αποκλείοντας επίσης την περίπτωση να συναινέσει σε κυβέρνηση “εθνικής σωτηρίας”, όπου ενδέχεται να συμμετέχουν πολιτικά πρόσωπα από το παρελθόν”.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Μισθοί σε… πριονοκορδέλα”.

“Η τρόικα δεν αρκείται στη μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα μέσω της κατάργησης των κλαδικών συμβάσεων που της «έδωσε» η κυβέρνηση με το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο. Επιμένει να μπουν στην πριονοκορδέλα και οι κατώτατοι μισθοί μέσω της ουσιαστικής κατάργησης της ισχύουσας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας”.

ΕΘΝΟΣ: “Νόμος-σκούπα και για τα ειδικά μισθολόγια”.

“Δραστικές περικοπές, που φτάνουν στο 15%, δρομολογούνται για τα ειδικά μισθολόγια του Δημοσίου. Αφορούν κυρίως τους δικαστικούς, τους στρατιωτικούς και το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας. συντάσσεται νομοσχέδιο-σκούπα, που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή μέχρι τον Δεκέμβριο και θα ισχύσει από το νέο έτος”.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: “Η «Συνωμοσία της σιωπής» γύρω απ΄την Επιγραφή του Δισπηλιού”.

“Ποιός και γιατί αποπειράθηκε να καταστρέψει την πινακίδα του Δισπηλιού, με τη χρήση… «ειδικών λαδιών συντήρησης αρχαιοτήτων»!!!”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Να φύγουν να σωθούμε”. Ο Αντώνης Σαμαράς απαντά στα σενάρια συγκυβέρνησης”.

“Μηνύματα με πολλούς αποδέκτες είχε η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην Εκτελεστική Γραμματεία της Ν.Δ., καθώς ο πρόεδρος του κόμματος θέλησε να ξεκαθαρίσει τη θέση του για σειρά ζητημάτων μιλώντας απευθείας στον ελληνικό λαό”.

ΕΣΤΙΑ: “Υπάρχει σωτηρία για την Ελλάδα”.

“Με το σχέδιο Εύρηκα» αποφεύχεται η πτώχευσις. Το έχει εκπονήσει η γερμανική εταιρεία συμβούλων Roland Berger, έχει την ονομάσια Eureca (εκ του εύρηκα» του Αρχιμήδους) και μπορεί να εξαγάγη την χώρα και την οικονομία από το σημερινό αδιέξοδο πολύ πιο σύντομα από ό,τι πιστεύεται. Αρκεί να το υιοθετήση η Κυβέρνησις και να το στηρίξη και η αξιωματική Αντιπολίτευσις”.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: “Πλασματικά και για τους δύο γονείς”.

“Δικαίωμα αναγνώρισης πλασματικών χρόνων παιδιών έχουν και οι δύο γονείς για το ίδιο παιδί, οι ασφαλισμένοι του ΝΑΤ, που μέχρι σήμερα εξαιρούνταν, ενώ δεν τίθεται περιοιρισμός στην ημερομηνία γέννησης ή υιοθεσίας του παιδιού”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Φοβίζει το μυστικό γερμανικό σχέδιο”.

“Υπό άκρα μυστικότητα και ερήμην της Ελλάδας και των άλλων εταίρων, Γερμανία και Γαλλία προετοιμάζουν ένα σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στη χώρα μας και στην Ευρωζώνη, που θα παρουσιάσουν στην επόμενη σύνοδο κορυφής”.

Η ΝΙΚΗ: “Θρίλερ στο ΙΚΑ με συντάξεις και δώρο Χριστουγέννων”.

“Αγώνας δρόμου από τη διοίκηση προκειμένου να εξασφαλιστούν τα χρήματα που χρειάζεται το μεγαλύτερο ασφαλιστικό ταμείο της χώρας και να μην υπάρξει στάση πληρωμών. 900.000 ασφαλισμένοι του Ταμείου θα πληρωθούν κανονικά για το Νοέμβριο, όμως κανείς δε γνωρίζει τι θα συμβεί τον τελευταίο μήνα του έτους, με τα έσοδα να μειώνονται κατά 16%”.

Ο ΛΟΓΟΣ: “Επιστροφή στο παρελθόν και επισήμως…”.

“Στα επίπεδα ζωής του 2004 θα επιστρέψουμε μέχρι το τέλος του 2012 όπου η ύφεση αθροιστικά θα έχει φτάσει στο 15%, όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευαγγ. Βενιζέλος μετά τη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της τρόικας σχετικά με την εκταμίευση της έκτης δόσης”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Νέα δεινά στο λαό με το «κούρεμα» του χρέους”.

“Η ελεγχόμενη χρεοκοπία, το «κούρεμα» του χρέους -που τώρα το εμφανίζουν ως τελική λύση- ήταν από την αρχή μονόδρομος για το κεφάλαιο, πράγμα που όλα τα κόμματα, εκτός από το ΚΚΕ, το έκρυβαν. Κυβέρνηση – τρόικα – πλουτοκρατία χρησιμοποίησαν την κρατική χρεοκοπία ως επαναλαμβανόμενο εκβιασμό, για να εφαρμόσουν προαποφασισμένα μέτρα, για να ξεθεμελιώσουν εργατικές λαϊκές κατακτήσεις, να επιβάλουν μισθούς πείνας, να εκτοπίσουν τους αυτοαπασχολούμενους”.

ΤΑ ΝΕΑ: “Ερχεται και πλαφόν στα ειδικά μισθολόγια”.

“Σε ψαλίδισμα των ειδικών μισθολογίων – μέσω των οποίων πληρώνονται δικαστές, στρατιωτικοί, αστυνομικοί, γιατροί – με επιβολή πλαφόν ως το τέλος του χρόνου προσανατολίζεται η κυβέρνηση”.

City Press: “Σκληρό ροκ» για οικονομία, κοινωνία”.

“Μεγαλώνει ο λογαριασμός της τρόικας για το 2013-2014. Σε ελεύθερη πτώση χρηματιστήριο και τράπεζες. Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις σε Δημόσιο, ΔΕΚΟ”.

Metro: “«Ξέπλυναν» τις… αμαρτίες της Proton”.

“Χθες, με συνοπτικές διαδικασίες, ενεργοποιήθηκε το Tαμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για τη διάσωση της Proton Bank”.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: “Συμφωνία με την τρόικα σε πακέτο μέτρων 29 δισ.”.

“Ολοκληρώθηκαν ουσιαστικά χθες το μεσημέρι οι διαβουλεύσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου με τους επικεφαλής της τρόικας. Αθροιστικά το πακέτο δημοσιονομικών παρεμβάσεων της περιόδου 2011-2014 για την υλοποίηση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος θα ανέλθει από 24,2 δισ. ευρώ σε 29 δισ. ευρώ περίπου”.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “«Κούρεμα» τραπεζών στο ΧΑ. Πανικός από τα σενάρια για μεγάλο haircut”.

“Το ενδεχόμενο μεγάλο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους αλλά και η κρατικοποίηση της Proton Bank ήταν οι βασικές αιτίες που οι τιμές των τραπεζικών μετοχών χθες στο Χρηματιστήριο κατέγραψαν σημαντικές απώλειες”.

ΚΕΡΔΟΣ: “Οι τρεις βασικοί άξονες του σχεδίου Μέρκελ-Σαρκοζί”.

“Κούρεμα» έως 60%, ενίσχυση τραπεζών και υπαγωγή της Ελλάδας σε «κηδεμονία». Το τελικό σχέδιο αναμένεται το αργότερο έως τις αρχές Νοεμβρίου και τη Σύνοδο της G20 στις Κάννες, όπως ξεκαθάρισε προχθές ο Γάλλος πρόεδρος κ. Νικολά Σαρκοζί μετά τη συνάντησή του με τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο”.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Proton πλήγμα κρίσης στην τραπεζική αγορά”.

“Τους πρώτους τριγμούς αφ΄ότου ξέσπασε η κρίση χρέους της χώρας δέχθηκε το τραπεζικό σύστημα, τριγμούς τους οποίους απορρόφησε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, θέτοντας υπό την προστασία του την Proton Bank, την πρώτη τράπεζα που κρατικοποιείται”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *