Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά. Συνάντηση με φορείς

Πειραιάς,  11-10-2011
Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ
Σήμερα 11-10-2011,  μετά από πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους:
Κο  Αντωνάκο Αντώνιο,  Αντιπρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ

Κο  Βαβουγιό Παναγιώτη,  Πρόεδρο της Πανελ. Ομοσπ.  Συνταξιούχων Δημοσίου
•    Κο  Καραπάνο Χρήστο, Πρόεδρο της Πανελ. Ένωσης Συνταξιούχων Υγειονομικών
•    Κα  Παπαδάκου Γεωργία, Πρόεδρο του Συλλόγου Συνταξιούχων Εμπόρων
•    Κο  Πατατούκα Δημήτριο,  Αντιπρόεδρο του Πανελ. Σύλλογου Συνταξιούχων ΟΤΕ & τ.  Αντιπρόεδρος ΤΑΠΟΤΕ
•    Κο  Νεόφυτο Γεώργιο,  Γ.Γ.  του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά,  ο οποίος εκπροσωπούσε και την Ελλην. Οδοντιατρική Ομοσπονδία

Στη συνάντηση έγινε λεπτομερής ενημέρωση των προσκεκλημένων,  οι οποίοι αποτελούν τους εκπροσώπους των Χρηστών Υγείας του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας και ακολούθησε διεξοδική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων,  διότι ο Κανονισμός αυτός αφορά την περίθαλψη σχεδόν του συνόλου του πληθυσμού της χώρας.
Τα συμπεράσματα ήταν τα εξής:

1.     Απερρίφθη ομόφωνα από τους συμμετέχοντες ο Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας,  διότι υποβαθμίζει το σύνολο των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και απαξιώνει Πολίτες και λειτουργούς Υγείας.
2.    Μετακυλεί σημαντικές δαπάνες περίθαλψης στους ίδιους τους ασφαλισμένους,  παρ΄ ότι έχουν ήδη πληρώσει και συνεχίζουν να πληρώνουν σημαντικά ποσά ασφάλισης στα Ταμεία τους.  Αυτό δε υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες εξαθλιώνει ακόμη περισσότερο την οικονομική τους κατάσταση.
3.    Επισημάνθηκε ότι, η τυχόν εφαρμογή του θα έχει ως συνέπεια  -λόγω της υπάρχουσας οικονομικής αδυναμίας-  να αρνούνται να δεχθούν υπηρεσίες υγείας για να μην επιβαρυνθούν το κόστος τους.
4.    Αποτελεί κοινή διαπίστωση,  ότι  με τον Κανονισμό αυτό δεν μπορεί να υπάρξει εξορθολογισμός και εξυγχρονισμός τον τομέα της Υγείας.
5.    Καυτηριάστηκε το γεγονός ότι, για την σύνταξή του δεν προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν οι εκπρόσωποι των Ιατρικών φορέων και οι εκπρόσωποι των φορέων των χρηστών υγείας.

Οι συμμετέχοντες δήλωσαν ότι θα αποτελέσει θέμα συζήτησης στα επόμενα Διοικητικά τους Συμβούλια και πρότειναν την άμεση απόσυρσή του,  ώστε να υπάρξει επανεξέταση και αναθεώρησή του.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                      Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΒΑΡΒΑΡΑ  ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑ                                                       ΠΑΥΛΟΣ  ΣΑΡΩΦ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *