Στάσεις εργασίας και καταλήψεις από εργαζόμενους στα νοσοκομεία

Υπό κατάληψη είναι από το πρωί τα κεντρικά γραφεία της διοίκησης στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” από εργαζομένους, με αποτέλεσμα να έχει ανασταλεί η λειτουργία των διοικητικών υπηρεσιών του νοσοκομείου. Επίσης συνεχίζεται η κατάληψη των εργαζομένων στο κεντρικό κτίριο του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων.

Η εργασιακή εφεδρεία εξακολουθεί να αποτελεί σημείο αιχμής στην κριτική της κυβέρνησης από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Υγειονομικών Υπαλλήλων του ΙΚΑ (ΠΟΥΓΥ – ΙΚΑ), καθώς, όπως υποστηρίζει, με τον τρόπο αυτό, επιχειρείται διάλυση των Δημοσίων Μονάδων Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Όπως ανακοίνωσε η Π.Ο.ΥΓ.Υ. – ΙΚΑ, με το σχέδιο Νόμου Βαθμολόγιο – Μισθολόγιο – Κατάργηση κενών οργανικών θέσεων – Εργασιακή εφεδρεία, καταργούνται όλες οι κενές οργανικές θέσεις του Δημοσίου και ΝΠΔΔ (δηλαδή και του ΙΚΑ) του ιατρικού προσωπικού και του νοσηλευτικού – παραϊατρικού προσωπικού, ενώ εξαιρούνται οι γιατροί του ΕΣΥ και του νοσηλευτικού – παραϊατρικού προσωπικού των νοσηλευτικών ιδρυμάτων (Νοσοκομείων).

Επίσης, όπως επισημαίνει, τίθενται όλοι οι μόνιμοι υγειονομικοί υπάλληλοι του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, που συνταξιοδοτούνται μέχρι την 31/12/2013, σε καθεστώς εφεδρείας, με 60% του μισθού τους και απολύονται με τη συνταξιοδότησή τους.

Η ομοσπονδία των υγειονομικών υπαλλήλων του ΙΚΑ καλεί το Σάββατο 15 Οκτωβρίου σε κοινή σύσκεψη όλους τους προέδρους ή οι γενικούς γραμματείς των συλλόγων – μελών, που ανήκουν στην Π.Ο.ΥΓ.Υ – ΙΚΑ από όλη την επικράτεια.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63444981

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *