Ιατρικός Σύλλογος Πατρών. Πρός Δήμαρχο Πατρέων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Προς Δήμαρχο Πατρέων
κ. Ιωάννη Δημαρά
Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε
Ο ρόλος του Ιατρικού Συλλόγου, ως θεσμικά κατοχυρωμένου επιστημονικού συμβούλου σε θέματα υγείας, επιβάλλει την παρέμβασή του καθώς και την έκφραση γνώμης όταν κρίνει ότι προκύπτει ή δύναται να προκύψει θέμα που σχετίζεται με τη δημόσια υγεία ή την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιφέρειας που καλύπτει.
Πληροφορηθήκαμε ότι σχεδιάζεται από τη ΔΕΥΑΠ δημιουργία Μονάδας Υποδοχής Βοθρολυμάτων στην περιοχή του ποταμού Χαράδρου, πλησίον της Περιμετρικής οδού.
Πρόκειται για περιοχή όπου συγκεντρώνονται πολλές δραστηριότητες υγειονομικού ενδιαφέροντος. Εκτός του ότι πρόκειται για πυκνοκατοικημένη περιοχή, πλησίον του σχεδιαζόμενου χώρου δημιουργίας της Μονάδας Υποδοχής Βοθρολυμάτων υπάρχουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις του «Τόφαλου» (χώρος πολλών τοπικών, πανελληνίων και διεθνών αθλητικών εκδηλώσεων), οι εγκαταστάσεις του ογκολογικού ξενώνα «Ελπίδα», οι
εγκαταστάσεις του σωματείου «Νίκη Προαστείου» και το σχολείο για άτομα με
προβλήματα ακοής. Επισημαίνουμε ότι πλησίον της σχεδιαζόμενης Μονάδας υπάρχει μία από τις βασικές εισόδους στο χώρο του Πανεπιστημίου, από όπου διέρχονται καθημερινά μεγάλος αριθμός εργαζομένων, φοιτητών καθώς και μαθητών των Πειραματικών σχολείων και του σχολικού συγκροτήματος Καστριτσίου.
Θεωρούμε ότι η δημιουργία μίας τέτοιας Μονάδας, σε περιοχή αυξημένου υγειονομικού ενδιαφέροντος, υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και εγκυμονεί πιθανούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Επισημαίνουμε, ότι οι παραθαλάσσιες περιοχές των Μποζαϊτικών και του Καστελλοκάμπου, που απέχουν σχετικά μικρή απόσταση από τη σχεδιαζόμενη Μονάδα Υποδοχής Βοθρολυμάτων, συγκεντρώνουν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες μεγάλο αριθμό λουομένων και επομένως θα πρέπει να διερευνηθεί η πιθανότητα περιβαλλοντικής επιβάρυνσης.
Πιστεύοντας ότι και δική σας προτεραιότητα είναι η διασφάλιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Πάτρας, θα λάβετε υπόψη σας τις παρατηρήσεις μας και θα επιλέξετε την πλέον πρόσφορη λύση που δεν θα την θέτει σε κίνδυνο και δεν θα εγείρει πιθανά θέματα δημόσιας υγείας.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος                                                                                 Ο Γραμματέας
Απόστολος Σωτηρούδης                                              Ανδρέας Μαζαράκης
Κοινοποίηση: Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
Πρόεδρο ΔΕΥΑΠ, κ. Ν. Κοντοέ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *