Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων 10-10-11

Ε”: 15 απαντήσεις για Εφεδρεία, Μισθολόγιο, Βαθμολόγιο – Οι μαύρες τρύπες και τα πιο συχνά ερωτήματα στο πολυνομοσχέδιο – Μόνο για φέτος γλιτώνουν την απόλυση οι καθηγητές • Μόνο γιατρούς του ΕΣΥ εξαιρεί το νομοσχέδιο

“Οδηγό προς ναυτιλλομένους – δημοσίους υπαλλήλους στην τρικυμιώδη θάλασσα της εργασιακής εφεδρείας και του νέου μισθολογίου, βαθμολογίου αποτελούν 15 ερωτήσεις – απαντήσεις, που αφορούν τα σημαντικότερα σημεία των νέων δεδομένων. Ποιοι εντάσσονται και με τι μισθό στην εφεδρεία, τι γίνεται με την εξαίρεση διευθυντών, γιατρών, εκπαιδευτικών, τι ισχύει στη σύνταξη και την αποζημίωση των «εφέδρων», πόσο σίγουροι στη θέση τους είναι όσοι γλιτώνουν προς το παρόν την εφεδρεία, πώς υπολογίζονται οι καθαρές αποδοχές στο νέο μισθολόγιο”.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Οριστική λύση μέχρι το τέλος Οκτωβρίου”.

“Με φόντο το κούρεμα του ελληνικού χρέους η συνάντηση Μέρκελ-Σαρκοζί. Στόχος τους η βιωσιμότητα και η αξιοπιστία των τραπεζών. Γαλλογερμανικός άξονας θα αποφασίζει για την οικονομική πολιτική της ΕΕ “.

ΑΥΡΙΑΝΗ: “Αποτελειώνουν τον Γιώργο τα… ορφανά του Σημίτη”.

“Οι εκσυγχρονιστές χαρακτηρίζουν τον Πρωθυπουργό “καμένο χαρτί” και απαιτούν την απομάκρυνσή του “.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: “Σύνταξη με 7.500 ένσημα των συγγενών αναπήρων”.

“Γονέας ανάπηρου παιδιού και η σύζυγος ή ο αδελφός ανάπηρου ατόμου αν είναι ασφαλισμένοι σε φορέα κύριας ή επικουρικής ασφάλισης αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας μπορούν να συνταξιοδοτηθούν λόγω γήρατος ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας, εφόσον έχουν πραγματοποιήσει 25 χρόνια ασφάλισης”.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ :”Τρόικα με…. καλάσνικοφ”.

“Οδηγούν τους Έλληνες στην απόγνωση και την αυτοκτονία. Ολο το Σαββατοκύριακο συζητούσαν με τον (ανεπαρκή!) Βενιζέλο την κατάργηση της Συλλογικής Σύμβασης και τα “αντίποινα” των 6 δισ.ευρώ, αν δεν πληρώσουν όλοι το άγριο χαράτσι στα ακίνητα”.

ΕΘΝΟΣ: “Κούρεμα στο σκοτάδι από Μέρκελ-Σαρκοζί”.

“Σε συνολική επίλυση της κρίσης κατέληξαν η Ανγκελα Μέρκελ και ο Νικολά Σαρκοζί. Εξέτασαν το ενδεχόμενο κουρέματος του ελληνικού χρέους μέχρι και 60%”.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: “Ο ελληνικός κώδικας Da Vinci!!!”.

“Τούρκοι, Οθωμανοί, Γερμανοί ναζί, Ρώσοι κομμουνιστές και Εβραίοι σιωνιστές ψάχνουν… τον Πολύτιμο Σταυρό των Κομνηνών”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ:”Εκλεψαν στα κρυφά την αποζημίωση των “εφέδρων” “.

“Θα αφαιρείται από το 60% του μισθού που θα λάβουν μέχρι την οριστική τους απόλυση 30.000 δημόσιοι υπάλληλοι σύμφωνα με διάταξη που προστέθηκε νύχτα. Κλέβουν και 35 ευρώ μηνιαίως από 300.000 συνταξιούχους του δημοσίου “.

ΕΣΤΙΑ: “Τεράστιες ευθύνες για το κούρεμα”.

“Η κυβέρνησις Παπανδρέου, βρίσκεται στην εξουσία επί δύο ολόκληρα χρόνια. Επί των ημερών της το δημόσιο χρέος της χώρας, εκτινάχθηκε από το 127% του ΑΕΠ (στοιχεία Eurostat για το 2009) σε 166% του ΑΕΠ “.

ΤΑ ΝΕΑ: “Παζάρια έξω από το κουρείο”.

“Λύση ως το τέλος Οκτωβρίου υποσχέθηκαν η Ανγκελα Μέρκελ και ο Νικολά Σαρκοζί. Δεσμεύσεις για παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη και τη στήριξη των τραπεζών. Δεν συμφώνησαν για το ύψος του κουρέματος του ελληνικού χρέους”.

City Press:”Έμφραγμα” με απεργίες και σκουπίδια”.

“Ακινητοποιημένα μετρό, ΗΣΑΠ, τραμ, λεωφοροεία και τρόλεϊ. Δεύτερη εβδομάδα χωρίς αποκομιδή σκουπιδιών, μεγαλώνει ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Εκατοντάδες σχολεία παραμένουν υπό κατάληψη”.

Μetro:”Στην κλεψύδρα του τρόμου…”

“Τέλη Οκτωβρίου το νέο σχέδιο για την Ελλάδα. Μέρκελ-Σαρκοζί ακύρωσαν τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου”.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “Συμφωνία κορυφής. Λύση για Ελλάδα, τράπεζες, ευρώ”.

“Δέσμευση Μέρκελ-Σαρκοζί για συνολική απάντηση έως το τέλος Οκτωβρίου. Βιώσιμο σχέδιο για το ελληνικό χρέος εντός της Ευρωζώνης. Η Ευρώπη θα εμφανιστεί με μία φωνή στη Σύνοδο του G-20. Κοινά κριτήρια για την κεφαλαιακή ενίσχυση των ευρωπαϊκών τραπεζών “.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Βιώσιμη και μόνιμη λύση ψάχνουν Μέρκελ-Σαρκοζί”.

“Μία μόνιμη και βιώσιμη λύση για την Ελλάδα δεσμεύθηκαν να παρουσιάσουν η Γερμανίδα καγκελάριος Α.Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Ν.Σαρκοζί κατά τη χθεσινή τους συνάντηση στο Βερολίνο, διαμηνύοντας, ωστόσο, ότι αυτό θα γίνει αφού πρώτα η τρόικα ολοκληρώσει την αξιολόγησή της “.

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=316746

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *