Τα πρωτοσέλιδα των σαββατιάτικων εφημερίδων

“Ε”: Σφαγιάζονται τα εισοδήματα από 500-2.650 ευρώ – Τι θα χάσουν οι φορολογούμενοι με το νομοσχέδιο-σκούπα της κυβέρνησης – Και οι μισθοί σε δημόσιο-ΔΕΚΟ • Ανώδυνες οι φορολογικές επιβαρύνσεις για τις υψηλότερες αμοιβές! • Πλαφόν-παγίδα τα 1.900 ευρώ μέσος όρος αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων

“Φόρο ακόμη και στα πιο φτωχά στρώματα επιβάλλει η κυβέρνηση στο βωμό του ελλείμματος. Οποιος δηλώνει 6.000 ευρώ (500 ευρώ το μήνα!) θα πληρώσει φόρο 100 ευρώ, ενώ ο επιπλέον φόρος για όποιον βγάζει 32.000 ευρώ είναι μεγαλύτερος από αυτόν που δηλώνει 200.000 ευρώ το χρόνο! Παράλληλα, πλαφόν 1.900 ευρώ μικτά το μήνα στους μέσους μισθούς τόσο στο Δημόσιο όσο και στις ΔΕΚΟ βάζει η κυβέρνηση, με διάταξη στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών”.

Η ΑΥΓΗ: “Χαριστική βολή σε μισθωτούς και μεσαίους”.

“Ολομέτωπη επίθεση στα εισοδήματα των μεσαίων και χαμηλότερων στρωμάτων εξαπολύει η κυβέρνηση με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο για τα φυσικά πρόσωπα, το οποίο συνιστά μνημείο ταξικής μεροληψίας και κοινωνικής αναλγησίας”.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Να πως αδειάζει η τσέπη μας!…”

“Φόρους μέχρι τελευταίες δεκάρας καλούνται να πληρώσουν οι Ελληνες φορολογούμενοι. Το πολυνομοσχέδιο που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ανοίγει νέους ασφυκτικούς λογαριασμούς για περισσότερους κατά 2,5 εκατομμύρια μισθωτούς και συνταξιούχους, με επιβαρύνσεις που προκύπτουν από τη μείωση του αφορολόγητου ορίου στις 5.000 ευρώ, αλλά και την περικοπή των φοροαπαλλαγών 50% ανεξάρτητα από το όριο εισοδήματος”.

ΑΥΡΙΑΝΗ: “Ωμός εκβιασμός για τη Siemens από τον Γερμανό υπουργό Οικονομίας”.

‘Σε ωμό εκβιασμό για την – ολοκληρωτική και με προνομιακούς (ερμήνευε: αποικιοκρατικούς) όρους – επιστροφή της Siemens στο πεδίο των εγχώριων δημοσίων προμηθειών και έργων, προκειμένου η Ελλάδα να στηριχθεί δανεικά και πολιτικά από το Βερολίνο, προχώρησε αδίστακτα και με ιταμό ύφος ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ”.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Τ.Τ. για συμπεθέρες”.

“Ο σάλος που έχει ξεσπάσει για τα θέματα διαφάνειας και χρηστής διαχείρισης του δημόσιου χρήματος δεν πτοεί την οικογένεια του πρωθυπουργού, που συνεχίζει να αυτοεξαιρείται από κανόνες και περιορισμούς. Μάλιστα η μητέρα του, Μαργαρίτα Παπανδρέου, επανενεργοποίησε τη ΜΚΟ της, οργανώνοντας εκδηλώσεις σε συνεργασία με υπουργεία της κυβέρνησης του γιου της και με χορηγό το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο!”.

ΕΘΝΟΣ: “Νέο σφαγείο σε ΔΕΚΟ – ειδικά μισθολόγια”.

“Ανεξάντλητες είναι οι περικοπές στις αποδοχές των εργαζομένων στο Δημόσιο, που προβλέπονται στο νέο μισθολόγιο. Μειώσεις έως 40% στις απολαβές υφίστανται οι υπάλληλοι των εισηγμένων ΔΕΚΟ και των τραπεζών, που υπάρχει κρατική συμμετοχή”.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: “Οι αριθμοί προέρχονται από το ελληνικό αλφάβητο!”.

“Οι λεγόμενοι «αραβικοί» αριθμοί είναι 100% ελληνικοί! Είναι ακριβώς με την ίδια σειρά των γραμμάτων στο ελληνικό αλφάβητο… Αλλη μία απόδειξη του οικουμενικού ελληνικού πολιτισμού”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Εξοντώνουν οικογένειες με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα”.

‘Σε οικονομική εξόντωση των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών και σε υπέρμετρη αύξηση των φορολογικών επιβαρύνσεων για όλους τους υπόλοιπους οικογενειάρχες με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα οδηγούν η νέα φορολογική κλίμακα και οι περικοπές φοροαπαλλαγών που προβλέπουν οι ρυθμίσεις που πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών με τα νέα δημοσιονομικά μέτρα”.

ΕΣΤΙΑ: “Τα παιδία παίζει με την φορολογία”.

“Είναι τέτοιος ο πανικός των κυβερνώντων, ώστε έχουν χάσει κάθε έλεγχο. Μέσα σε ένα μήνα έχουν αλλάξει τρεις φορές τα φορολογικά δεδομένα. Η δε σπουδή με την οποία παρενέβαλαν την νέα φορολογική κλίμακα στο νομοσχέδιο για τις συντάξεις και την εργασιακή εφεδρεία, υποδηλώνει πρωτοφανή προχειρότητα και απουσία σοβαρότητος. Δείχνει ότι «τα παιδία παίζει με την φορολογία»”.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: “Αναγνώριση πλασματικών χρόνων. Ποσά εξαγοράς και εξαιρέσεις”.

“Οδηγίες για την αναγνώριση των πλασματικών χρόνων περιλαμβάνει εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας, η οποία αναφέρει ότι όσοι ασφαλισμένοι θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης με προϋποθέσεις που διαμορφώνονται και ισχύουν από 1/1/2011 και εφεξής με βάση τις διατάξεις του άρθρου 10 του ν. 3863/2010 μπορούν να υποβάλουν τη σχετική αίτηση αναγνώρισης οποτεδήποτε”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Μεγάλες ανατροπές στη φορολογία”.

“Μεγάλες επιβαρύνσεις, που σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνουν έως τις 2.750 ευρώ, θα έχουν οι φορολογούμενοι εξαιτίας της μείωσης του αφορολογήτου ορίου και της αλλαγής της φορολογικής κλίμακας”.

Η ΝΙΚΗ: “Κωδικό όνομα «Ηρώδης»”.

“Μείωση του αφορολόγητου που φθάνει έως και τα 11.000 ευρώ για όσους είχαν την τύχη ή την ατυχία να κάνουν τρία παιδιά φέρνει η περικοπή του αφορολόγητου ορίου από τα 12.000 ευρώ στα 5.000 ευρώ”.

Ο ΛΟΓΟΣ: “«Αφαντοι» 100 χιλ. συνταξιούχοι του ΙΚΑ”.

“Οσοι αμέλησαν να απογραφούν θα μπορούν να το κάνουν στα κατά τόπους υποκαταστήματα, ενώ το ΙΚΑ θα κινηθεί νομικά για τα παρανόμως εισπραχθέντα”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Νέα φοροκλοπή του λαού από κυβέρνηση – πλουτοκρατία”.

“Συνεχίζεται ο σφοδρός πόλεμος κεφαλαίου – κυβέρνησης κατά των εργαζομένων με τις φορολογικές διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, που περιλαμβάνει ομοβροντία από νέους φόρους, χαράτσια και την «εξαφάνιση» ουσιαστικά του αφορολόγητου ορίου για εργατοϋπάλληλους, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους, φτωχούς αγρότες. Αυτές οι φορολογικές διατάξεις θα εφαρμοστούν αναδρομικά από την 1η Γενάρη του 2011”.

Στο ΚΑΡΦΙ του Σαββατοκύριακου: “«Στ’ άρματα» σαλπίζει η ΝΔ”.

“Ζώστηκαν τα φισεκλίκια και είναι έτοιμοι να πάρουν τα… βουνά οι γαλάζιοι συνδικαλιστές. Η πρωτοβουλία του επικεφαλής της ΔΑΚΕ, ιδιωτικού τομέα (και γενικού γραμματέα της ΓΣΕΕ) Ν. Κιουτσούκη δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αντίστοιχες εκκλήσεις του Τσίπρα”.

ΤΑ ΝΕΑ: “Φοροφυγάδες. Οι 77 της πρώτης λίστας με καταθέσεις 1,934 δισ. ευρώ”.

“Στα δίχτυα του ΣΔΟΕ πιάστηκαν 77 φορολογούμενοι, γιατροί σχεδόν οι μισοί, που μοιράζονται καταθέσεις ύψους 1,934 δισ. ευρώ, οι οποίες όμως δεν δικαιολογούνται στο σύνολό τους με βάση τα εισοδήματα που δήλωσαν στην Εφορία”.

Press time: “Διεφθαρμένοι σε λίστα ντροπής”.

“Απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και μάλιστα άμεσα ζητά η Τρόικα. Αυτό, σκέφτεστε, είναι δύσκολο. Η αλήθεια είναι πως όχι. Οι πρώτοι 3.000 δημόσιοι υπάλληλοι που θα δουν άμεσα την πόρτα της εξόδου, βρίσκονται ήδη σε λίστα αναμονής. Πρόκειται για υπαλλήλους οι οποίοι έχουν καταδικαστεί για διαφθορά και εμπλοκή τους σε σκάνδαλα και, παρότι έχουν ζημιώσει το δημόσιο με ποσό που ξεπερνά συνολικά το 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ, παραμένουν κανονικά στις θέσεις του. Οχι για πολύ όμως…”.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: “ΣΕΒ: η φορολογική καταιγίδα «στραγγαλίζει» τις επιχειρήσεις

“Την απογοήτευση αλλά και την αγανάκτηση του επιχειρηματικού κόσμου για τα φορολογικά μέτρα που επιβάλλονται σωρηδόν, πνίγοντας τον παραγωγικό ιστό της χώρας, εκφράζει ο ΣΕΒ με υπόμνημα προς τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο”.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “Κίνηση εθνικής αφύπνισης”.

“Μία νέα συμφωνία με τους δανειστές θα συνοδευτεί με υπαγόρευση όρων εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας, γεγονός που προϋποθέτει αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών για την έγκρισή της και συνεπώς αναγκαία την εθνική συνεννόηση”.

Η ΑΞΙΑ: “Αμοιβές – χρυσάφι στα golden boys των τραπεζών!”.

“Την ώρα που η Ελλάδα χρεοκοπεί και οι τράπεζες καταρρέουν, τα διοικητικά στελέχη των τραπεζών εξακολουθούν να λαμβάνουν, με λεφτά των ελλήνων φορολογουμένων, αμοιβές-ΣΟΚ!”.

ΚΕΡΔΟΣ: “Τα 32 επενδυτικά σχέδια που φέρνουν οι Γερμανοί”.

“Με συμβολικές επενδύσεις, στις οποίες συμφώνησαν Ελληνες και Γερμανοί επιχειρηματίες, αλλά και διαπιστώσεις ότι υπάρχουν επενδυτικές ευκαιρίες και η χώρα μας είναι ένας καλός επενδυτικός προορισμός, έκλεισε η διήμερη επίσκεψη του Γερμανού αντικαγκελάριου και υπουργού Οικονομίας κ. Φίλιπ Ρέσλερ στην Ελλάδα”.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “«Ηλιακή» ενίσχυση 30 δισ. με την τιτλοποίηση εσόδων”.

“Σχέδιο για ελάφρυνση του δημόσιου χρέους κατά 30 δισ. ευρώ, μέσω της τιτλοποίησης μελλοντικών εσόδων από το ενεργειακό πρόγραμμα «Ηλιος», επεξεργάζεται η κυβέρνηση σε συνεννόηση με τη γερμανική πλευρά”.

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ: “Κρατικοποιούνται όλες οι τράπεζες!”.

“Ενα βήμα πριν από την κρατικοποίησή τους βρίσκονται οι ελληνικές τράπεζες, ενώ όπως όλα δείχνουν, έχει δρομολογηθεί, παρά τις σοβαρές αντιρρήσεις των τραπεζιτών, και το ενισχυμένο haircut του ελληνικού δημόσιου χρέους, το οποίο τοποθετείται στο 50% έως 55%”.

 

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=316494

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *