«Λαβράκι» σε ιατρεία

Δικογραφίες εις βάρος εννέα γιατρών σχηματίσθηκαν σε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ύστερα από σχετικούς αστυνομικούς ελέγχους που διενεργήθηκαν από τις 3 έως τις 6 Οκτωβρίου στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, κλιμάκια του Τμήματος Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας της Οικονομικής Αστυνομίας, αξιοποιώντας τηλεφωνικές καταγγελίες μέσω του αριθμού 11012, διενήργησαν ελέγχους σε 20 συνολικά ιατρεία.

Στα εννέα εξ αυτών διαπιστώθηκαν παραβάσεις που αφορούν τη φορολογική νομοθεσία. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τη μη έκδοση απόδειξης παροχής υπηρεσιών, τη μη ορθή τήρηση του βιβλίου ασθενών, τη μη ορθή ενημέρωση του βιβλίου εσόδων και εξόδων, καθώς και η μη τήρηση των προβλεπόμενων φορολογικών βιβλίων. Χαρακτηριστικά, σε μία περίπτωση γιατρού ψυχιάτρου – ψυχολόγου, δεν τηρούνταν καθόλου στοιχεία και βιβλία, ενώ σε μία άλλη περίπτωση ενός οδοντιατρείου, διαπιστώθηκε ότι εργάζονταν και άλλοι οδοντίατροι που είτε δεν είχαν εκδώσει βιβλία και στοιχεία, είτε είχαν συνταξιοδοτηθεί.

Οι δικογραφίες που σχηματίζονται θα υποβληθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα θα ενημερωθούν και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ., ως προς την κίνηση της διοικητικής διαδικασίας.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *