Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων 7-10-11

“Ε”: “Φτιάχνουν χώρα φτωχών”  ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΘΑΝΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ * ΠΛΗΡΗΣ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ- Απροστάτευτοι από συμβάσεις οι εργαζόμενοι
“Αντεργατικό κρεσέντο χθες στο υπουργικό συμβούλιο, με αποφάσεις-σοκ για την εργασία, την αμοιβή των μισθωτών και την κοινωνική υπόσταση της χώρας. Οι κλαδικές συμβάσεις δεν θα επεκτείνονται (προκειμένου να καλύψουν όσους είναι εκτός συνδικάτων και όσους εργάζονται σε επιχειρήσεις-μη μέλη των αντίστοιχων εργοδοτικών Ενώσεων), οι εργαζόμενοι δεν θα καλύπτονται από την ευνοϊκότερη διάταξη (σύμβαση) και οι επιχειρησιακές συμβάσεις θα μπορούν να συνάπτονται και από Ενώσεις προσώπων σε επιχειρήσεις κάτω των 50 ατόμων. Οι διατάξεις αυτές αφαιρούν κάθε δίχτυ προστασίας και μετατρέπουν την επιχείρηση σε εργασιακή ζούγκλα. «Οχι μόνο «το βαρέλι δεν έχει πάτο», αλλά και η κυβερνητική υποχωρητικότητα δεν έχει τελειωμό», τονίζει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος”.

Η ΑΥΓΗ: “Τελικά, Ινδία!”.

“Τον δρόμο για την κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και την επικράτηση επιχειρησιακών ή και ατομικών συμβάσεων ανοίγει διάπλατα το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών”.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Πώς οι Αμερικανοί μας φόρτωσαν τον Γ. Παπανδρέου”.

‘Συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις για την επιρροή των Αμερικανών στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, όπως προκύπτουν από τα απόρρητα διπλωματικά έγγραφα που δημοσιεύει το περιοδικό «Επίκαιρα»”.

ΑΥΡΙΑΝΗ: “Καταγγέλλει τον Γιώργο για προδοσία ο Αντώνης Λιβάνης”.

“Ο εκδότης Αντώνης Λιβάνης, ο Νο 1 και ακλόνητος επί δεκαετίες συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου, εξ απορρήτων της οικογένειας του νυν πρωθυπουργού και προσωπικός φίλος του ως την ημέρα που έφερε το Μνημόνιο στη Βουλή, καρφώνει τον Γιώργο Παπανδρέου κυριολεκτικά ως προδότη και εθνικό ολετήρα – ενεργούμενο των Αμερικανών και αχυράνθρωπο του παγκόσμιου τοκογλυφικού καρτέλ, ο οποίος συνειδητά καταλύει την εθνική κυραρχία και παραδίδει την Ελλάδα στα αρπακτικά του πλανήτη”.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Σχέδιο αφανισμού των Ταμείων”.

“Βόμβα» για τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας, που θα δρομολογήσει μεγάλη μείωση συντάξεων και παροχών για εκατομμύρια συνταξιούχους και ασφαλισμένους, είναι η αναθεώρηση της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου και η συνακόλουθη αύξηση του «κουρέματος» της αξίας των ελληνικών ομολόγων”.

ΕΘΝΟΣ: “Στα 660 ευρώ ο πρώτος μισθός των εκπαιδευτικών”.

“Λαιμητόμο για τις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων αποτελεί το νομοσχέδιο για το νέο μισθολόγιο – βαθμολόγιο. Ειδικά για τους εκπαιδευτικούς, οι θεσπιζόμενες ρυθμίσεις κατεβάζουν τον καθαρό μισθό των νεοδιοριζόμενων στο επίπεδο των 660 ευρώ”.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: “Τι είπε ο Πατροκοσμάς για τον Αντίχριστο και τον Προφήτη Ηλία που έρχονται!”.

“Στο παρόν άρθρο μας θα κάνουμε μία απαραίτητη αναφορά στα όσα εκπληκτικά είπε ο Πατροκοσμάς για δύο πρόσωπα που θα μας απασχολήσουν στο -εγγύς;- μέλλον: Τον Αντίχριστο και τον Προφήνη Ηλία…”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Απολύουν τους εφέδρους και δίνουν τη μισή αποζημίωση”.

“Επεσαν οι… μάσκες για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, κορυφαία στελέχη της οποίας παραπλανούσαν ανοιχτά εδώ και τρεις μήνες χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους και διερρήγνυαν «τα ιμάτιά τους» ότι η ένταξη στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας δεν θα συνεπάγεται απόλυση”.

ΕΣΤΙΑ: “Τα στοιχεία βοούν για τους φόρους. Οι υψηλοί συντελεστές μείωσαν τα έσοδα”.

“Από ένα όριο και πάνω η αύξησις των φορολογικών συντελεστών οδηγεί σε μείωση των φορολογικών εσόδων. Το ίδιο αυτό το έχει προ πολλού ξεπεράσει το δικό μας φορολογικό σύστημα. Οι συντελεστές φόρου είναι τόσο υψηλοί, ώστε τα αντίστοιχα έσοδα είναι χαμηλότερα από ό,τι θα ήταν αν ίσχυαν χαμλότεροι συντελεστές φόρου”.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: “Ολοι χάνουν. Ποιοι πολλά, ποιοι λίγα”.

“Το νομοσχέδιο-σκούπα του υπουργείου Οικονομικών περιλαμβάνει μείωση των μισθών έως 50%, κατάργηση του κινήτρου απόδοσης, καθιέρωση του κινήτρου επίτευξης στόχων, πλαφόν στις 3.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του συνόλου των επιδομάτων, περικοπές των συντάξεων έως 40%, των επικουρικών έως 50% και του εφάπαξ έως 30%”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Γενικεύεται η αμφισβήτηση στο ΠΑΣΟΚ”.

“Σε κλίμα γενικευμένης αμφισβήτησης από κορυφαίους υπουργούς, αλλά κυρίως από τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, καλείται ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου να διαπραγματευθεί με την Ευρωπαϊκή Ενωση την αναθεώρηση της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου για το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα”.

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: “Αποκάλυψη σε μισθούς + εφεδρεία”.

“Δραματικές αλλαγές επιφέρει το νομοσχέδιο για το ενιαίο μισθολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία, που αλλάζουν άρδην το σκηνικό στο Δημόσιο, με βασικό μισθό στα 780 ευρώ, περικοπή των υψηλών μισθών κατά 20%, ενώ επανεξετάζονται το σύνολο των μισθών και των επιδομάτων, με πολλά από αυτά να καταργούνται και άλλα να τροποποιούνται”.

Ο ΛΟΓΟΣ: “Πρώτα εξαθλίωση μετά επενδύσεις…”.

“Εκκληση προς τους Ελληνες επιχειρηματίες να επενδύσουν και οι ίδιοι στη χώρα τους, για να δώσουν το έναυσμα και στις ξένες εταιρείες να έλθουν στην Ελλάδα, απηύθυνε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Φίλλιπ Ρέσλερ, λίγες μόλις ώρες πριν από την επίσημη επίσκεψή του στη χώρα”.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13: “Συνεργάτες του Βενιζέλου και του Οικονόμου πήραν λεφτά με κομπίνα και φέσωσαν το Δημόσιο”.

“Ταραχή έχει πέσει στις τάξεις της κυβέρνησης καθώς δύο ιδιαίτερα προβεβλημένα στελέχη του οικονομικού επιτελείου του οποίου ηγούνται οι Ε. Βενιζέλος και Π. Οικονόμου εμφανίζονται να οφείλουν χιλιάδες ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο, τα οποία έλαβαν ως αχρεωστήτως καταβληθέντα για δήθεν συμμετοχή τους σε ερευνητικά προγράμματα ως καθηγητές τότε του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και τώρα καλούνται να επιστρέψουν στο Δημόσιο”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Νέο ταξικό έγκλημα το πολυνομοσχέδιο σφαγής του λαού”.

“ΚΚΕ: η εργατική τάξη έχει χρέος και καθήκον να βάλει τέλος στις θυσίες των δικαιωμάτων της. Οργάνωση σε κάθε χώρο, σε κάθε κλάδο. Το εργαικό λαϊκό κίνημα μπορεί να τους βάλει φρένο, μόνο αν περάσει στην αντεπίθεση”.

ΤΑ ΝΕΑ: “Νομοσχέδιο-λαίλαπα ως αντάλλαγμα στην 6η δόση”.

Νομοσχέδιο – λαίλαπα κατέθεσε χθες αργά το βράδυ η κυβέρνηση: το νέο φορολογικό σύστημα προβλέπει επιβαρύνσεις για όλους – αλλά κυρίως για τα μεσαία εισοδήματα, ενώ χιλιάδες εργαζόμενοι στο Δημόσιο παίρνουν τον δρόμο της εφεδρείας. Μεγάλες απώλειες -αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις και αύξηση- στις αποδοχές τους θα έχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, με το ενιαίο μισθολόγιο”.

DEALnews: “Ταφόπλακα από τον Λάτση”.

“Stop του Λάτση για επενδύσεις στην Ελλάδα. Πως έδωσε το «πράσινο φως» στο Κατάρ για τα ΕΛΠΕ”..

City Press: “Σύγκρουση για τα κλειστά σχολεία”.

“Mετωπική σύγκρουση» της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας με το ΚΚΕ με αφορμή τις καταλήψεις στα σχολεία σημειώθηκε χθες στη Βουλή”.

Metro:” Είπα αλήθειες και με έφαγαν…”.

“Δήλωση-σοκ του πρώην υφυπουργού Οικονομίας, Δ. Κουσελά”.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: “Μισθοί Βουλγαρίας στον ιδιωτικό τομέα”.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: “Αρση… των εμποδίων για επιχειρησιακές συμβάσεις”.

“Ριζικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και δραστικές περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις αλλά και στο εφάπαξ περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών”.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “Τρεις λύσεις για τις τράπεζες”.

“Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: στήριξη από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Σταθερότητας. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο:κοινή λύση για όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της Ε.Ε. Ζαν Κλοντ Τρισέ: απεριόριστη ρευστότητα από ΕΚΤ έως το 2013”.

ΚΕΡΔΟΣ: “Τέλος οι κλαδικές συμβάσεις”

“Νέες σαρωτικές ανατροπές επέρχονται στα εργασιακά με το πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε αργά χθες βράδυ στη Βουλή η κυβέρνηση. Με τις νέες ρυθμίσεις ουσιαστικά καταργείται ο θεσμός των συλλογικών διαπραγματεύσεων”.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Νέες αμερικανικές πιέσεις στην κρίσης της Ευρωζώνης”.

“Παρέμβαση στην κρίση χρέους στην Ευρωζώνη και ειδικά για την Ελλάδα έκανε χθες ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα απευθύνοντας έκκληση στους Ευρωπαίους ηγέτες «να δράσουν γρήγορα» για να επιλύσουν το πρόβλημα της κρίσης χρέους, ζητώντας να παρουσιαστεί ένα «πολύ συγκεκριμένο σχέδιο δράσης που να ανταποκρίνεται στο ύψος των περιστάσεων» κατά την προσεχή σύνοδο του G20, το Νοέμβριο”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *