Ιατρική αποστολή στο ακριτικό Αγαθονήσι

Αποστολή στο ακριτικό Αγαθονήσι, πραγματοποίησε το Διαβητολογικό Τμήμα του Ιατρικού Π. Φαλήρου, μετά από έκκληση του εφημέριου του νησιού π. Γρηγόριου, να πραγματοποιηθεί διαβητολογικός έλεγχος στους κατοίκους.

Την ομάδα συντόνισαν και συνόδευσαν, ο Γενικός Διευθυντής της Κλινικής κ. Ιωάννης Πυρνοκόκης και ο Επιστημονικός Διευθυντής, κ. Μενέλαος Καλογερής.

Ο επικεφαλής της ιατρικής αποστολής Ειδικός Παθολόγος – Διαβητολόγος, Δρ. Ιωάννης Ντούπης, εξέτασε όλους τους κατοίκους του νησιού που το επιθυμούσαν και στη συνέχεια, προμήθευσε τους ασθενείς με ειδική συσκευή που θα τους δίνει στο εξής τη δυνατότητα να παρακολουθούνται από απόσταση σε καθημερινή βάση από τον ίδιο και τους συνεργάτες του.

Σημειώνεται ότι η υπηρεσία τηλεπαρακολούθησης του διαβήτη, είναι μία πρωτοπόρα υπηρεσία, που προσφέρει το Διαβητολογικό Τμήμα του Ιατρικού Π. Φαλήρου. Ο θεράπων ιατρός λαμβάνει μέσω διαδικτύου τις καθημερινές μετρήσεις του ασθενή και όταν διαπιστώνει απορρύθμιση του διαβήτη ή σχετικό με την πάθηση κίνδυνο παρεμβαίνει άμεσα παρέχοντας τις απαιτούμενες οδηγίες με sms.

Tης Αιμιλίας Σταθάκου

http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=97061&catID=3

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *