Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων 5-10-11

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Διπλός, ωμός εκβιασμός

Πληρώστε για να σας πληρώσουμε. Το εκ-βιαστικό δίλημμα, ακόμα και έναντι όσων δεν έχουν πόρους, έθεσε χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος κάλεσε τους Ελληνες να πληρώσουν τις έκτακτες εισφορές και το τέλος ακινήτων, προκειμένου να πληρωθούν μισθοί, συντάξεις και να εξοφληθούν οι κρατικοί τίτλοι! Τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας επαρκούν μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, οπότε και μετατέθηκε από το Eurogroup η απόφαση για εκταμίευση της δόσης των 8 δισ. ευρώ.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου αντέχουν τα Ταμεία.

Η ΑΥΓΗ: Δόση τέλους

Ωμός εκβιασμός τρόικας: Νομοθετήστε τα έκτακτα μέτρα για να δείτε την 6η δόση. Ωμός εκβιασμός κυβέρνησης: Πληρώστε φόρους, να πληρώσουμε μισθούς. “Ηρωική έξοδο” με εκλογές, αφού ψηφίσει τα μέτρα και αποσπάσει το 2 δανειακό πακέτο, σχεδιάζει η κυβέρνηση.

ΑΥΡΙΑΝΗ: Χρεωκοπούμε 29 Νοεμβρίου σύμφωνα με το “Reuters”

Το σχέδιο της ελεγχόμενης πτώχευσης μεταφέρει στην Αθήνα ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Σύνταξη: Τα όρια ηλικίας παλαιών ασφαλισμένων του Δημοσίου

Τα όρια ηλικίας και τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης για τους δημοσίους υπαλλήλους που βρίσκονται στο νήμα της συνταξιοδότησης καταγράφονται σε ειδικό πίνακα και οδηγό της “β” με βάση τις ειδικές ρυθμίσεις για τη σύνταξη με 35ετία που ισχύουν για το Δημόσιο και τα ΝΠΔΔ.

ΕΘΝΟΣ: Οι νέοι μισθοί για τους δημοσίους υπαλλήλους

Όλες οι ανατροπές που έρχονται στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων αλλά και των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ αποκαλύπτονται στο νομοσχέδιο για το νέο μισθολόγιο- βαθμολόγιο που δημοσιεύει σήμερα το “Έθνος”.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Η «θρησκεία των αγγέλων» στην Τουρκία

Τι είναι ο παράξενος Άγγελος – παγώνι και τι σημαίνει η αγγελοθρησκεία.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Γολγοθάς 40 ημερών

Συνεχίζεται ο εκβιασμός με την 6η δόση μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου,οπότε και τελειώνουν τα λεφτά για μισθούς και συντάξεις. Κρίσιμος σταθμός η Σύνοδος Κορυφής της 18ης Οκτωβρίου, όπου θα ληφθούν οι αποφάσεις για τη σύνταξη του νέου Μνημονίου εξαθλίωσης των Ελλήνων πολιτών.

ΕΣΤΙΑ: Να συγκληθή συμβούλιο εθνικής σωτηρίας

Το Σύνταγμα του 1985 προέβλεπε σε έκτακτες περιστάσεις την σύγκληση του “Συμβουλίου της Δημοκρατίας”. Επρόκειτο για συμβουλευτικό όργανο το οποίο συγκαλούσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και συμμετείχαν ο Πρωθυπουργός, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι διατελέσαντες Πρωθυπουργοί και οι Πρόεδροι της Δημοκρατίας καθώς και ο Πρόεδρος της Βουλής.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Στην κόψη του ξυραφιού η χώρα

Σε εξαιρετικά κρίσιμη καμπή, που παραπέμπει σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, έχει περιέλθει η χώρα μετά το χθεσινό πολύωρο Eurogroup: η εκταμίευση της 6ης δόσης αλλά και οι όροι υλοποίησης της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου για την παροχή νέας βοήθειας προς την Ελλάδα βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα.

Ο ΛΟΓΟΣ: Πληρώστε για να μην πάρουμε άλλα μέτρα

Τις εντυπώσεις για την αναβολή της απόφασης σχετικά με την εκταμίευση της 6ης δόσης από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Διάσωσης στη χώρα μας προσπάθησε να διασκεδάσει χθες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγ. Βενιζέλος σε έκτακτη συνέντευξη.

ΤΑ ΝΕΑ: Το ταμείο και το “κουρείο”

“Οι επόμενοι τρεις μήνες θα είναι κρίσιμοι, δήλωσε χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ενώ οι Ευρωπαίοι προετοιμάζουν μεγαλύτερο κούρεμα του ελληνικού χρέους, η Άνγκελα Μέρκελ τηλεφώνησε χθες στον Γιώργο Παπανδρέου ενόψει της συνάντησής της με τον Νικολά Σαρκοζί”.

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: Κούρεμα XL

Στην καρέκλα του κουρέα, η χρεοκοπία και οι εκδοχές της. Καθίστε αναπαυτικά για ένα κούρεμα που μπορεί να φτάσει στο 50% του χρέους.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ολοι σήμερα στην απεργία

Χρεοκοπούν το λαό, για τη σωτηρία του κεφαλαίου. Ο μόνος δρόμος, η μόνη επιλογή, ο οργανωμένος αγώνες, η αντίσταση, η αντεπίθεση. Έχουμε τη δύναμη, μέσα από τον οργανωμένο αγώνα, να τους σταματήσουμε!

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: Στην παγίδα του χρέους οι τράπεζες της Ευρώπης

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Επί ξυρού ακμής

ΚΕΡΔΟΣ: Δύο σενάρια για το χρέος

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:  Ταμιακά διαθέσιμα επαρκή έως τα μέσα του Νοεμβρίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *