Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας. Απάντηση στον Πρόεδρο της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ Κ. Μ. Βλασταράκο

Λάρισα, 05-10-2011
Α.Π.:2310/2011

Προς
Πρόεδρο ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ
κ. Μ. Βλασταράκο
ΑΘΗΝΑ
ΚΟΙΝ.: α) Π.Ι.Σ.
β) ΟΕΝΓΕ
γ) Ιατρικοί Σύλλογοι της Χώρας
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ

Οι ιστορικές στιγμές που βιώνει ο Ελληνικός Λαός σήμερα στο όνομα του Μνημονίου και της Τρόικας, καθώς και οι δραματικές ανατροπές που συντελούνται στον χώρο της Υγείας, φαίνεται πως δεν έχουν γίνει αντιληπτές από ορισμένες ηγεσίες που έχουν ήδη ξεπεραστεί από τα γεγονότα.
Διαβάζοντας την απάντηση της ηγεσίας της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ στο υπ. αριθμ’ πρωτ. 2295/2011/3-10-2011 έγγραφό μας, πρώτον λυπούμαστε για το ύφος και το περιεχόμενό της και δεύτερον θεωρούμε πως οι κανόνες της «ευγένειας» έχουν πια τελειώσει και άρχισε ήδη η αντίστροφη μέτρηση του ατομικού καταλογισμού.
Τονίζουμε ιδιαίτερα πως αρχικά, η ηγεσία της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ, θα πρέπει να σέβεται πρώτα απ’ όλα τους ίδιους τους γιατρούς του ΙΚΑ και να μην τους εμπαίζει, όπως κάνει εδώ και αρκετό καιρό με τις ανεφάρμοστες, ανεδαφικές και αναποτελεσματικές διεκδικήσεις της. Για να γίνουμε πιο σαφείς, εννοούμε τις δήθεν μονιμοποιήσεις, επιστημονικό βαθμολόγιο, κάλυψη κενών θέσεων κ.λπ., στην εποχή μάλιστα που η λαίλαπα του Μνημονίου έχει ήδη επιβάλλει την απορρόφηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ από τον ΕΟΠΥΥ. Φρούδες ελπίδες, αποπροσανατολισμός και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις δυστυχώς για τους συναδέλφους μας στο ΙΚΑ. Απ’ την άλλη μεριά, προβληματιζόμαστε ποιες θέσεις τελικά υπηρετεί ο Πρόεδρος κ. Βλασταράκος. Αυτές της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ ή τις θέσεις της τελευταίας Γ.Σ. του Π.Ι.Σ.;
Για μια ακόμα φορά γνωστοποιούμε πως δεν είμαστε απέναντι στα κλαδικά συμφέροντα των γιατρών του ΙΚΑ, τους οποίους ουσιαστικά στηρίζουμε, ούτε και σ’ αυτά των άλλων επιμέρους ενώσεων, για τα οποία αγωνιζόμαστε με θέληση και δύναμη. Πρέπει όμως να συνειδητοποιήσουμε και ιδιαίτερα η ηγεσία της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ, ότι είμαστε πλέον προ των πυλών της εφαρμογής του ΕΟΠΥΥ, ενώ παράλληλα έχουν ισοπεδωθεί θεσμικά όλες οι κλαδικές οργανώσεις, ιδιαίτερα στην ΠΦΥ. Γι’ αυτό λοιπόν κ. Βλασταράκο θα πρέπει να επιλέξετε: «ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς» και να μην κρύβεστε πίσω από αναχρονιστικές συνδικαλιστικές πρακτικές, σαν αυτές που εφαρμόσατε στο πρόσφατο παρελθόν και οδήγησαν τον ΠΙΣ σε ακέφαλο ΔΣ και κατ’ επέκταση διορισμού Δ.Ε. υπό την άμεση καθοδήγησή σας.
Όσον αφορά για το έργο της Δ.Ε., εμείς έχουμε απολογηθεί στην Γ.Σ. του Π.Ι.Σ. και δεν αμφισβητήθηκε αυτό από κανέναν, απομένει όμως και η δικιά σας απολογία για τις σκοτεινές σας ενέργειες αυτής της περιόδου, που είχαν σαν αποτέλεσμα να συντηρηθεί η διάρκεια της Δ.Ε., παρά την επιμονή της για άμεσες εκλογές, προφανώς γιατί αυτό σας βόλευε προσωπικά και μόνον, σε βάρος φυσικά του ιατρικού σώματος. Όπως επίσης θα πρέπει να εξηγήσετε στους γιατρούς γιατί επί δυόμισυ χρόνια δεν συμμετέχετε στο Δ.Σ. του Π.Ι.Σ. Τώρα άραγε συμμετέχετε; Κι αν ναι για ποιο λόγο; Τι άλλαξε; Μην μας πείτε όμως «προς χάριν της ενότητας», γιατί τουλάχιστον δεν θα σας πιστέψει κανένας.
Επικαλείστε στην απαντητική σας επιστολή ότι είναι υποτιμητικό για τον Ι.Σ.Λ., που εκπροσωπούμε, να επικαλούμαστε ένα «ανυπόγραφο» συκοφαντικό για σας δημοσίευμα, «κάποιων δήθεν Μαχόμενων Γιατρών», ενώ εσείς πρώτος σπεύσατε να απαντήσετε σ’ αυτούς. Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας, σύσσωμος, σας επιστρέφει αυτόν τον χαρακτηρισμό.
Θα πρέπει επιτέλους να γνωρίζει ο Πρόεδρος της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ ότι «δεν γλείφουμε εκεί που…….» και ότι στο όνομα της προσωπικής μας ανέλιξης χωρίς αξιοκρατικά κριτήρια, παρά μόνον με ίντριγκες και λασπολογία, δεν θυσιάζουμε αξίες, ηθική, εντιμότητα, ιστορία και φιλία.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας, με την μέχρι τώρα διαδρομή και τους αγώνες του, με τη  μαχητικότητα που τον διακρίνει, αλλά και με μια ολοκληρωμένη στρατηγική, τουλάχιστον τα τελευταία έξι χρόνια, έχει γράψει την δικά του σημαντική ιστορία και η παρουσία του στα ιατρικά δρώμενα, τοπικά και πανελλαδικά, δεν επιδέχεται συμβιβασμούς και συναλλαγές. Γι’ αυτό και δεν επιτρέπει σε κανέναν και ιδιαίτερα σ’ αυτούς που κινούνται μεταξύ ανεπάρκειας και συκοφαντίας, να αλώσουν αυτό που χτίσαμε.
Τέλος, κάνουμε σ’ όλους τους συναδέλφους μας γνωστό ότι αγωνιζόμαστε και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για μια πραγματική ενότητα του κλάδου μας και όχι επίπλαστη με σαθρές βάσεις. Για μια ενότητα που θα είναι αυστηρά προσανατολισμένη στην άμεση υλοποίηση των αποφάσεων της τελευταίας Γ.Σ. του Π.Ι.Σ. και που δεν θα στηρίζεται σε προσωπικά αλισβερίσια και συμφωνίες χωρίς περιεχόμενο.

ΓΙΑ ΤΟΝ Ι.Σ.ΛΑΡΙΣΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ                                     ΜΙΧΑΗΛ ΜΕΡΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *