Μόνο με προσωπικό ασφαλείας

Γιατροί και νοσηλευτές στοχεύουν, όπως ανακοίνωσαν, στην προάσπιση του δημόσιου συστήματος υγείας και των κοινωνικών αγαθών, σε δωρεάν και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στους πολίτες και σωστές συνθήκες εργασίας στους γιατρούς και εργαζομένους στο ΕΣΥ, βελτίωση των οργανογραμμάτων νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, ώστε σε συνθήκες αυξημένης ζήτησης υπηρεσιών υγείας να μπορούν να ανταποκριθούν ικανοποιητικά.

Ζητούν νέο ενιαίο μισθολόγιο, με ουσιαστικές αυξήσεις μισθών, που θα υπερκαλύπτουν τις μισθολογικές απώλειες, να μην περικοπούν οι συντάξεις, κύριες, επικουρικές και το εφάπαξ, ένταξη των εργαζομένων στην Υγεία στα βαρέα και ανθυγιεινά με συνταξιοδοτικά οφέλη, μειωμένο ωράριο, διατήρηση του νοσοκομειακού προσωπικού, προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού και άμεση καταβολή δεδουλευμένων χωρίς μειώσεις πιστώσεων.

«Ο υπουργός Διάλυσης της Δημόσιας Υγείας προτίθεται σε λίγες εβδομάδες ν’ ανοίξει δύο νέα ζητήματα», καταγγέλλει ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΟΕΝΓΕ Δ. Βαρνάβας:

«Εφημερία τομέα. Επικαλούμενος την κοινωνική του ευαισθησία για τους ασθενείς που ταλαιπωρούνται όταν προσέρχονται στα εφημερεύοντα νοσοκομεία, θα θελήσει να περικόψει δραματικά τον αριθμό εφημερευόντων και κυρίως να καταργήσει κάθε έννοια ιατρικής ειδικότητας».

«Εξετάσεις ειδικότητας. Ενώ με τα νέα οργανογράμματα μειώνει κατά 30% τις θέσεις ειδικευομένων και εκτινάσσει τις αναμονές, θα ισχυριστεί πως είναι άδικο τα καλύτερα μυαλά να σκουριάζουν περιμένοντας την έναρξη ειδικότητας! Ετσι θα περιορίσει τον αριθμό όσων αρχίζουν ειδικότητα, ούτως ώστε να εμφανίσει ότι η αναμονή δεν προκαλείται από το όλο σύστημα, αλλά λόγω του ότι δεν αξίζουν να αρχίσουν ειδικότητα όσοι αποτυγχάνουν».

Της ΣΟΦΙΑΣ ΝΕΤΑ

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=315072

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *