Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων 4-10-11

«Ε»: Στον αέρα η δόση. Χαριστική βολή σε αποδοχές, περίθαλψη, εργασία

Ενώ η κυβέρνηση κατέθεσε χθες έναν προϋπολογισμό επικύρωσης της οικονομικής εξαθλίωσης, στην οποία οδηγείται ο πολίτης, τη νύχτα, με απαίτηση της ομάδας εταίρων του Βορρά, αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για τις 13 Οκτωβρίου συνάντηση του Eurogroup, μπλοκάροντας και την έκτη δόση.

Η ΑΥΓΗ: Λύση από αριστερά για έξοδο από την κρίση

Είναι ώρα να ξεσηκωθεί η κοινωνία και να ανατραπούν οι πολιτικοί συσχετισμοί, να αντιστοιχηθούν οι πολιτικές εξελίξεις με την κοινωνική δυναμική, τόνισε ο Αλ. Τσίπρας στην ομιλία του στο Φεστιβάλ της Νεολαίας ΣΥΝ, την Κυριακή το βράδι, στο Γουδή.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Φορο-αμόκ με 19 μέτρα!

Στην πρώτη γραμμή της… άμεσης επέμβασης για συγκέντρωση των πολυπόθητων εσόδων βρίσκονται μισθωτοί-συνταξιούχοι και ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς από τους φόρυς εισοδήματος φυσικών προσώπων προβλέπεται για το 2012 αύξηση των εισπράξεων κατά 27,5% το 2012 ή 2,5 δισ. ευρώ έναντι του 2011.

ΑΥΡΙΑΝΗ: Το Μνημόνιο απέτυχε η χρεωκοπία έρχεται

Πτώση του ευρώ και αρνητικό κλίμα στις αγορές επέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου οικονομικών πως το έλλειμμα του 2011 θα φτάσει το 8,5%, από το 7,8% του ΑΕΠ που ήταν ο στόχος.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Διαλύουν τη χώρα!

Διαλύουν τη χώρα κάθε μέρα και περισσότερο, καθώς όλα όσα είχαν συμφωνήσει κάτω από το τραπέζι με την τρόικα έρχονται πλέον στο φως.

ΕΘΝΟΣ: Καταργήστε συμβάσεις, μειώστε μισθούς

Συμπίεση των αποδοχών σε επίπεδα κατώτερα και των 750 ευρώ ζητεί η τρόικα. Στον υπουργό Εργασίας, Γ. Κουτρουμάνη, μετέφερε ντιρεκτίβα για κατάργηση της εθνικής συλλογικής σύμβασης ή δραστική μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Το μεγάλο μυστικό της επιγραφής του Δισπηλιου

Τρομερό μυστήριο κρύβεται πίσω απ΄το νόημά της. Απίστευτο θρίλερ στα παρασκήνια για την ερμηνεία του αρχαιότερου (;) κειμένου στον κόσμο…

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ο κύβος ερρίφθη για «ελεγχόμενη» χρεοκοπία

Επίσημα στο τραπέζι το μεγαλύτερο κούρεμα του χρέους, στον αέρα η συμφωνία της 21ης Ιουλίου. Αναβάλλεται το έκτακτο Eurogroup της 13ης Οκτωβρίου, οι πολιτικές αποφάσεις στη Σύνοδο της 18ης Οκτωβρίου.

ΕΣΤΙΑ: Τριπλασιάζονται οι φόροι περιουσίας

Οι άνθρωποι έχουν παραφρονήσει. Ενώ διέλυσαν την οικονομία και την οδήγησαν σε παρατεταμένη ύφεση, επιμένουν στην συνταγή της κατατροφής. Αντί να μειώσουν δραστικά τις δημόσιες δαπάνες, προσπαθούν να περιορίσουν το έλλειμμα με περισσότερους φόρους.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ακίνητα. Το μεγάλο πλιάτσικο

Τριπλή κεραμίδα φόρων έρχεται να πλήξει μέσα στο 2012 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων. Οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν στην εφορία όχι μόνο μία, αλλά πολλές φορές φόρο για την ακίνητη περιουσία τους.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Παράταση αγωνίας για την 6η δόση

Παρατείνεται η αγωνία για την 6η δόση του δανείου προς την Ελλάδα, ενώ υπό συζήτηση είναι και η αναθεώρηση της απόφασης της Συνόδους Κορυφής της 21ης Ιουλίου, ως προς τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην ανταλλαγή ομολόγων.

Η ΝΙΚΗ: Πώς θα απολυθούν 12.000 εκπαιδευτικοί

ΟΛΜΕ και ΔΟΕ αποκαλύπτουν τα σχέδια της κυβέρνησης καθώς και τις τέσσερις κατηγορίες που κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους.

Ο ΛΟΓΟΣ: Βάζει «χέρι» στον ιδιωτικό τομέα

Χέρι και στον ιδιωτικό τομέα είναι αποφασισμένη να βάλει η τρόικα καθώς οι επικεφαλής του κλιμακίου ζήτησαν κατάργηση της εθνικής συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ή μείωση των βασικών από τον υπουργό Εργασίας και κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργο Κουτρουμάνη.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Κόντρα στις απολύσεις σε Δημόσιο – πρώην ΔΕΚΟ

ΚΚΕ: η συρρίκνωση του δημόσιου τομέα δε γίνεται για λόγους δικαιοσύνης και το «καλό της κοινωνίας», αλλά για να προστατευθούν τα άμεσα και μακροπρόθεσμα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

ΤΑ ΝΕΑ: Τρόικα προς κυβέρνηση: Μειώστε τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα

Τη μείωση των μισθών – και στον ιδιωτικό τομέα, ακόμη και με μονομερή νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Εργασίας, απαιτεί η τρόικα, χωρίς πάντως να συνδέει το ζήτημα με την εκταμίευση της έκτης δόσης.

City Press: Χειρότερο το 2012

Ο νέος προϋπολογισμός περιλαμβάνει ισοπεδωτικά μέτρα. Πρόβλεψη για νέα μείωση του ΑΕΠ κατά 2,5%. Πρόταση της τρόικας για «κατάργηση» της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Metro: Σε «ομηρία» ο Γ. Παπανδρέου

Νέες γκρίνιες για τα κυβερνητικά μέτρα από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. «Στριμωγμένος» ο Ευ. Βενιζέλος στο Eurogroup.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Εικόνες ντροπής στον σιδηροδρομικό σταθμό

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: Ελλειμμα 6,8% του ΑΕΠ με «εμπόδιο» την ύφεση

Το μεγάλο «εμπόδιο» της ύφεσης καλείται να υπερκεράσει ο προϋπολογισμός του 2012, προκειμένου να επιτύχει βιώσιμη δημοσινομική προσαρμογή.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Μέτρα-σοκ 11 δισ. Στο στόχαστρο μισθοί-ακίνητα. Δεν επαρκούν λέει η Κομισιόν

Σοκ και δέος με νέα μέτρα 11 δισ. ευρώ, 5,5 δισ. ευρώ από πρόσθετους φόρους σε εισοδήματα – ακίνητα και άλλα τόσα με νέο «μαχαίρι» στις δαπάνες, κυρίως μισθούς – συντάξεις, προκαλούν οι προβλέψεις του Προϋπολογισμου του 2012.

ΚΕΡΔΟΣ: Μηδέν έσοδα από την πάταξη της φοροδιαφυγής το 2012!

Ένα ακόμη ρεκόρ προσαρμογής θα επιχειρήσει να καλύψει η ελληνική οικονομία με τον νέο προϋπολογισμό, ο οποίος προβλέπει νέο πακέτο πρόσθετων μέτρων ύψους 7,1 δισ. ευρώ, με στόχο να υποχωρήσει το έλλειμμα στο 6,8% του ΑΕΠ το 2012.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Λιτότητα χωρίς ανάπτυξη φέρνει ο προϋπολογισμός

Δραματική αύξηση της φορολογίας εισοδήματος και ακινήτων, σε ένα περιβάλλον βαθιάς ύφεσης που καθιστά αβέβαιη την απόδοσή τους, μειώσεις μισθών, συντάξεων και κοινωνικών δαπανών προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2012, που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

 

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=315215

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *