Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής. Ψήφισμα. Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης Φαρμακευτικών Συλλόγων Αθήνας & Πειραιά

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Ν.Π.Δ.Δ.
Μυλλέρου 1 & Αγησιλάου – 104 36 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ. 210 5243186 , 210 5240146
ΦΑΞ. 210 5220721 – Email: grfsa@otenet.gr
AΡ.ΠΡΩΤ. : 6382                                                                                  ΑΘΗΝΑ    4   ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2011

ΕΚΤΑΚΤΗ   ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Φ.Σ.Α.

ΨΗΦΙΣΜΑ- ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Γ.Σ. ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΑ 3-10-2011

Η Γενική Συνέλευση χαιρετίζει την πρωτοβουλία συστράτευσης όλων των κλάδων των εργαζομένων και συνταξιούχων της Χώρας και την ανάληψη πρωτοβουλίας για τον συντονισμό της φωνής, της αγωνίας και της οργής της Ελληνικής κοινωνίας.

·         Αποφάσισε την συμμετοχή των φαρμακοποιών Αττικής και Πειραιά στην πανελλαδική κινητοποίηση της 19-10-2011, καταγγέλλοντας ότι δεν θα επιτρέψει το ξεπούλημα της δημόσιας υγείας και την διάλυση του κοινωνικού κράτους.

·         Διαφωνεί ριζικά με την εφαρμογή της όποιας Υπουργικής απόφασης , που επιβάλλει τον νόμο της ζούγκλας στο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων, καθώς από την απελευθέρωση αυτή δεν κερδίζουν ούτε οι ασφαλισμένοι αλλά ούτε το Κράτος, παρά μόνο η Τρόϊκα και οι μεγαλοεπιχειρηματίες. Ως εκ τούτου δηλώνουμε ότι ουδείς φαρμακοποιός πρόκειται να εφαρμόσει τέτοιου είδους αποφάσεις, σε ένα κατ’ εξοχήν ευαίσθητο τομέα που είναι ο τομέας υγείας και δη για τα συμφέροντα της Τροϊκας και των μεγαλοεπιχειρηματιών, μετατρέποντας τον σημερινό υπηρέτη της πρωτοβάθμιας περίθαλψης φαρμακοποιό, σε απρόσωπο και στυγνό επαγγελματία.

·         Καταγγέλλει την ακατανόητη απόφαση του νέου ταμείου ΕΟΠΥΥ για σύναψη ατομικής σύμβασης με τα φαρμακεία και δηλώνει ότι αυτή η κίνηση , αποτελεί αποικιοκρατικού χαρακτήρα συμπεριφορά, ωμό εκβιασμό απέναντι σ’ αυτούς που έχουν αποδείξει ότι μέχρι σήμερα έχουν στηρίξει την οικονομική πολιτική των Ταμείων και ομολογία ότι οι πληρωμές του ΕΟΠΥΥ προς τα φαρμακεία είναι αβέβαιες. Απεφάσισε δε η Γ.Σ. ότι ουδείς φαρμακοποιός θα υπογράψει ατομική σύμβαση και ότι τα φάρμακα θα δίνονται τοις μετρητοίς στους ασφαλισμένους του ταμείου αυτού.
·         Παρά την ασφυκτική οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα φαρμακεία , από την φοροεισπρακτική επιδρομή της Κυβέρνησης και τις τεράστιες καθυστερήσεις των πληρωμών των ασφαλιστικών ταμείων, δίνει ένα μήνα περιθώριο για να εξοφλήσουν τα Ταμεία τα χρέη τους προς τα φαρμακεία. Από την 1η Νοεμβρίου και μετά όποιο Ασφαλιστικό Ταμείο δεν έχει εξοφλήσει τις οφειλές του, δεν θα πιστώνεται. Φαίνεται, ότι η Κυβέρνηση έχει επιλεκτική μνήμη και έχει ξεχάσει τις εντολές της Τρόικας για «άμεση εξόφληση των χρεών της προς τους πιστωτές της, μεταξύ των οποίων και τα φαρμακεία».
·         Τέλος δηλώνει κατηγορηματικά ότι μέχρι σήμερα ο φαρμακευτικός κλάδος έχει υποστεί τις περισσότερες συνέπειες εν ονόματι του «ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων», καθιστώντας το Ελληνικό φαρμακείο το πιο ανοικτό επάγγελμα στην Ευρώπη. Ως εκ τούτου οποιαδήποτε επιπλέον επιδρομή αποτελεί κίνηση εκ του πονηρού και θα απαντηθεί κατάλληλα.
Επίσης η Γενική Συνέλευση αποφάσισε :
ü      την δημιουργία δύο έως τριών ομάδων ελέγχου τήρησης των ωραρίων αυτών που πιθανώς δηλώσουν συμμετοχή στο υπό δημιουργία διευρυμένο ωράριο διημερεύσεων – διανυκτερεύσεων του Υπουργείου Υγείας. Οι επιτροπές αυτές θα δημιουργηθούν με την πρόσληψη εξωτερικών συνεργατών.
ü      να ζητήσει το Δ.Σ. προσφορές από μεγάλα γραφεία επικοινωνιακής πολιτικής, για να δημιουργήσει ανάλογο γραφείο στον Σύλλογο για την ανάδειξη των προβλημάτων του κλάδου μέσω των ΜΜΕ
ü      την εκταμίευση ανάλογου ποσού για την υποστήριξη των θέσεων του κλάδου μέσω των ΜΜΕ (ραδιόφωνο, Τύπος κ.λπ.)

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                                              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ                                                                                           ΗΛΙΑΣ ΓΙΑΝΝΟΓΛΟΥ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *