ΠΑΓΝΗ. Κατεπείγουσα ΕΔΕ για την υπόθεση Μακρυγιαννάκη – Την Τετάρτη το πόρισμα του ΣΔΟΕ

Συνεχίζονται οι αντιπαραθέσεις γύρω από την υπόθεση παύσης του διευθυντή της εξωσωματικής και πανεπιστημιακού γιατρού Αντώνη Μακρυγιαννάκη και την ίδια ώρα με αγωνία παρακολουθούν τις εξελίξεις οι γυναίκες που νοσηλεύονται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο.
Σήμερα ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ Νίκος Κοκκίνης του απέστειλε και προσωπική επιστολή στο πνεύμα των δηλώσεων της Παρασκευής και τον κάλεσε να ολοκληρώσει το έργο του , γι’ αυτές και μόνο τις γυναίκες που η διαδικασία της εξωσωματικής είναι σε εξέλιξη.

Η είδηση ωστόσο έρχεται από το Πανεπιστήμιο Κρήτης και την Ιατρική Σχολή καθώς όπως έγινε γνωστό απόψε ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Ανδρέας Μαργιωρής ενημέρωσε τον Πρύτανη Ευρυπίδη Στεφάνου ότι η ιατρική σχολή λόγω φόρτου και λόγω ιδιορρυθμίας της υπόθεσης, αφού πρόκειται για δικό της μέλος ΔΕΠ και ως εκ τούτου δεν θα ήθελε να μείνει καμία σκιά στο ζήτημα του ελέγχου , θα προτιμούσε η έρευνα να γίνει εκτός ιατρικής σχολής.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης μετά και την εξέλιξη αυτή διέταξε κατεπείγουσα ΕΔΕ που θα γίνει από πανεπιστημιακό εκτός της ιατρικής σχολής.
Αύριο θα ανακοινωθεί από την έδρα της πρυτανείας στο Ρέθυμνο ποιος είναι εκείνος που θα αναλάβει την ΕΔΕ ενώ εκτιμάται πως το πόρισμα δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί νωρίτερα από το τέλος της εβδομάδας.
Ωστόσο ενώ σε επίπεδο Πανεπιστημίου η κωλυσιεργία παρατείνεται , το πόρισμα του ΣΔΟΕ Κρήτης αναμένεται να παραδοθεί την Τετάρτη.
Πρόκειται για το πόρισμα γύρω από τις οικονομικές δραστηριότητες και την άσκηση παράνομα ιατρικής δραστηριότητας του διευθυντή της Εξωσωματικής και εκλεγμένου καθηγητή Ιατρικής Αντώνη Μακρυγιαννάκη, το οποίο και αναμένεται να παραδοθεί τόσο στους αρμόδιους εισαγγελείς, όσο και στις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του ΠΑΓΝΗ, της Ιατρικής και του Πανεπιστημίου, καθώς και στα υπουργεία Υγείας και Οικονομικών.
Την ίδια ώρα αξίζει να σημειωθεί ότι στο ΣΔΟΕ Κρήτης ο έλεγχος φαίνεται να εκτείνεται για 5 ακόμη πανεπιστημιακούς γιατρούς.

 

http://www.neakriti.gr/?page=newsdetail&DocID=855107&srv=86

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *