Αυστραλία. Αμόκ Ελλήνων

Εν ριπή οφθαλμού καλύφθηκαν οι διαθέσιμες θέσεις για τις ημερίδες που διοργανώνει η κυβέρνηση της Αυστραλίας για τους Έλληνες που ενδιαφέρονται να μεταναστεύσουν στη μακρινή χώρα.

Από την Τετάρτη δεν γίνονται δεκτές άλλες αιτήσεις συμμετοχής, καθώς και οι δύο εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στις 8 και 9 Οκτωβρίου είναι «sold out».
Σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Μετανάστευσης της Αυστραλίας, οι εγγραφές για τις ημερίδες της Αθήνας ολοκληρώθηκαν «εξαιτίας του ισχυρού ενδιαφέροντος» που εκδηλώθηκε από πλευράς των συμπατριωτών μας.
Το αυστραλιανό Υπουργείο δεν έδωσε στη δημοσιότητα τον αριθμό των θέσεων που θα διατεθούν, ούτε των Ελλήνων που ζήτησαν να συμμετάσχουν, φαίνεται, όμως, ότι η ζήτηση κάλυψε με χαρακτηριστική ευκολία την προσφορά.

Σύμφωνα με διάφορες πηγές, οι ενδιαφερόμενοι κυμάνθηκαν μεταξύ 10 και 12 χιλιάδων «σε πρώτη φάση».
Η πρέσβειρα της Ελλάδας στην Αθήνα, Τζένη Μπλουμφιλντ, δήλωσε στο «Νέο Κόσμο» ότι «η Αυστραλία κατανοεί την κρίση που διέρχεται η Ελλάδα και το αυξημένο ενδιαφέρον για μετανάστευση». Πρόσθεσε, όμως, πως πάντα ήταν ανοιχτές οι πόρτες της Αυστραλίας σε εξειδικευμένους μετανάστες.
Η Μπλούμφιλντ σημείωσε πως η Ελλάδα πάντα ήταν ένας σημαντικός εταίρος για την Αυστραλία.

«Θέλουμε μια Ελλάδα ισχυρή και εύπορη και της συμπαραστεκόμαστε μοιράζοντας μαζί της την τεχνογνωσία μας» είπε.
Η Μπλούμφιλντ είπε ότι η Αυστραλία θέλει αύξηση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών, αύξηση των επενδύσεων και αύξηση του αριθμού των Ελλήνων που θα σπουδάζουν σε αυστραλιανά πανεπιστήμια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκδηλώσεις του ερχόμενου Σαββατοκύριακου στην Αθήνα αφορούν μόνο όσους ενδιαφέρονται να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία μέσω του προγράμματος επαγγελματικής μετανάστευσης. Επίσης, οι δύο ημερίδες δεν θα είναι ανοιχτές στο ευρύ κοινό και στα μέσα ενημέρωσης, ενώ δεν πρόκειται να ανακοινωθούν το μέρος και οι ώρες διεξαγωγής τους. Τις πληροφορίες αυτές θα έχουν μόνο όσοι από τους ενδιαφερόμενους λάβουν σχετική πρόσκληση.
Πάντως, οι αυστραλιανές Αρχές διευκρινίζουν ότι η συμμετοχή στις ενημερωτικές ημερίδες δεν εγγυάται απαραίτητα την έγκριση βίζας. Από την άλλη, όσοι από τους ενδιαφερόμενους δεν λάβουν πρόσκληση δεν πρέπει να συμπεράνουν ότι δεν καλύπτουν τις προϋποθέσεις για να υποβάλουν αίτηση επαγγελματικής μετανάστευσης.
«Εξαιτίας του περιορισμένου αριθμού των διαθέσιμων θέσεων, μόνο οι υποψήφιοι των οποίων τα προσόντα και η εμπειρία ταιριάζουν περισσότερο στη ζήτηση από την Αυστραλία θα κληθούν να παρευρεθούν» επισημαίνει το υπουργείο Μετανάστευσης.

Πρέπει, επίσης, να διευκρινιστεί ότι η συμμετοχή στις ενημερωτικές ημερίδες είναι δωρεάν και ότι αντίστοιχες εκδηλώσεις διοργανώνονται από την Αυστραλία κάθε χρόνο σε πολλές χώρες του κόσμου, χωρίς να υπάρχει κάποια ιδιαίτερη ρύθμιση ή ποσόστωση για τους Έλληνες ή για οποιοδήποτε άλλη εθνικότητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *