Τα σημερινά πρωτοσέλιδα 1-10-11

“Ε”: “Στόχος οι δημοτικοί υπάλληλοι. Διελκυστίνδα υπουργών και απανωτές συσκέψεις για τις ωραιοποιημένες απολύσεις (εφεδρεία)”

“Οι κορυφαίοι υπουργοί συνεδριάζουν, χθες και σήμερα, διαδοχικά ανταλλάσσοντας επιχειρήματα και αριθμούς, αφού η τρόικα απαιτεί εδώ και τώρα έξωση εργαζομένων από το Δημόσιο. Ο πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή το θέμα “εφεδρεία” να λυθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο. Αιχμή του δόρατος είναι 87.000 συμβασιούχοι υπάλληλοι σε δήμους και δημοτικές επιχειρήσεις”.

Η ΑΥΓΗ: “Κυβέρνηση Γερμανογάλλων”

“Μετά τους τροϊκανούς τεχνοκράτες υπό τον Ράιχενμπαχ και τη συμφωνία του πρωθυπουργού με τη Μέρκελ για Γερμανούς, ο Γ. Παπανδρέου συμφώνησε χθες στο Παρίσι με το Ν. Σαρκοζί και για Γάλλους εμπειρογνώμονες”.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Τελικές ρυθμίσεις για επικουρικές συντάξεις. Πώς διαμορφώνονται οι αποδοχές σε ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ κ.α. Πίνακες με τα νέα ποσά. Από 15 μέχρι 185 ευρώ οι μειώσεις”.

“Έρχεται από την 1η Νοεμβρίου το πρώτο κύμα των περικοπών στις επικουρικές συντάξεις και στα εφάπαξ. Στο επικουρικό του ΙΚΑ, οι μειώσεις κυμαίνονται ανάλογα με το ύψος της σύνταξης, από 3 ευρώ το μήνα, μέχρι και 187,5 ευρώ/μήνα”.

ΑΥΡΙΑΝΗ: “Σκηνικό κοινωνικής εξέγερσης στη σκιά της χρεωκοπίας”

“Ο κόμπος των χαρατσιών έφτασε στο χτένι της ανοχής των πολιτών, που μαζικά χθες πολιόρκησαν τα κυβερνητικά κέντρα εξουσίας – πρώτη σαφέστατη ένδειξη (μετά την προβοκατόρικη καταστολή του κινήματος των Αγανακτισμένων) ότι η χώρα τελεί σε κατάσταση κοινωνικής ανάφλεξης και είναι ζήτημα χρόνου πλέον η “μεγάλη έκρηξη””.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Συνεργάτης των Γερμανών ο Παπανδρέου!”

“Συμφώνησε να έρθει ένα ακόμα “λόχος” από τεχνοκράτες “μπάστακες” (με γαλλική συμμετοχή” και …. διερμηνέα τον Μοσιαλο”.

ΕΘΝΟΣ: “Πτώχευση κήρυξαν 40.000 νοικοκυριά”.

“Σε 40.000 υπολογίζονται τα νοικοκυριά που έχουν κηρύξει πτώχευση και αδυνατούν να ανταποκριθούν στα χρέη τους προς τις τράπεζες. Το 30% των αιτήσεων προέρχονται από πρόσωπα που έχουν εξαρτημένη σχέση εργασίας με το Δημόσιο”.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: “Πώς να σταματήσουμε τη Νέα Παγκόσμια Τάξη”

“Σήμερα η ανθρωπότητα βρίσκεται στη σατανική των illuminati τραπεζιτών που χειραγωγούν τα γεγονότα για να καταστρέψουν τη θρησκεία, τη φυλή, το έθνος και την οικογένεια”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Αρπάζουν 1.375 ευρώ από κάθε ελληνική οικογένεια”.

“Στα 7,73 δισ. ευρώ θα φθάσουν οι πρόσθετοι φόροι που θα πληρώσουν οι Έλληνες πολίτες για τα φετινά τους εισοδήματα, μετά τον καταιγισμό φοροεισπρακτικών μέτρων που επέβαλε η κυβέρνηση από τον Ιούλιο μέχρι σήμερα. Αυτό συνεπάγεται αφαίμαξη 1.375 ευρώ ανά οικογένεια”.

ΕΣΤΙΑ: “Παραλογισμός η εφεδρεία. Λάθος μήνυμα προς τούς εργαζομένους”

“Λάθος μήνυμα εκπέμπουν Κυβέρνησις και αξιωματική Αντιπολίτευσις με όσα δρομολογεί ή πρώτη και προτείνει ή δεύτερη σχετικά με την εργασιακή εφεδρεία. ‘Όταν το κύριο πρόβλημα τού δημοσίου τομέως είναι ή χαμηλή παραγωγικότης του, είναι παράλογο νά αποχωρήσουν κάποιοι εργαζόμενοι από την ενεργό υπηρεσία και παράλληλα να εισπράττουν σημαντικό τμήμα του μισθού τους χωρίς να εργάζονται”.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: “Σύνταξη στις ΔΕΚΟ και ποιοι τη δικαιούνται”

“Με διαφορετικό τρόπο γίνεται ο υπολογισμός της σύνταξης στα Ταμεία των ΔΕΚΟ καθώς το τελικό ποσό έχει άμεση συνάρτηση με το έτος ασφάλισης, αφού υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στους “παλαιούς” ασφαλισμένους και στα χρόνια που διανύονται στην ασφάλιση μετά την 1η Ιανουαρίου 1983 ισχύουν διαφορετικοί συντελεστές”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Έκτακτη σύνοδος για το χρέος της Ελλάδας. “Έκτακτη σύνοδο κορυφής, με αντικείμενο την κρίση χρέους στην Ελλάδα και ευρύτερα στην Ευρωζώνη, συγκαλούν οι ηγέτες της Ευρωζώνης στις 18 Οκτωβρίου, εν μέσω των συνεχιζόμενων σεναρίων για το λεγόμενο Plan B”.

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας : “Πώς θα γλιτώσετε την κατάσχεση από την εφορία”

“Η κατάσχεση μισθών και συντάξεων για τους οφειλέτες του Δημοσίου είναι ένα μόνο μέσο για να εισπράξει το Δημόσιο τα ληξιπρόθεσμα χρέη. Εάν δεν υπάρχει μισθός ή καταθέσεις μπορεί να κατάσχει ακόμη και τους καρπούς των οπωροφόρων δέντρων, εάν τυχόν έχει ο οφειλέτης”.

Ο ΛΟΓΟΣ: “Απολύσεις με την “προβιά” της εφεδρείας “Τα “καυτά” θέματα της εργασιακής εφεδρείας, του ενιαίου μισθολογίου και του προγραμματισμού των προσλήψεων τέθηκαν στο τραπέζι της συζήτησης κατά τη συνάντηση που είχαν νωρίτερα χθες το μεσημέρι οι υπουργοί Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας με την τρόικα”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Τσακίζουν τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα” “Με το νέο μισθολόγιο η κυβέρνηση μειώνει παραπέρα τις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ ήδη τους έχει αφαιρέσει σε ονομαστική βάση πάνω από 5 μισθούς”.

ΤΑ ΝΕΑ: “Οδηγός επιβίωσης στην κρίση. Έκτακτη εισφορά. Τέλος Ακινήτων. Τραπεζικά δάνεια”

“Παράταση για την καταβολή της πρώτης δόσης της έκτακτης εισφοράς έως τις 6 Οκτωβρίου. Νέα σύγχυση δημιουργήθηκε με το SMS του τέλους ακινήτων”.

ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: “Όχι άλλα είπα-ξείπα. Λάθη και προχειρότητες αναστατώνουν το κόμμα. Προϋπολογισμός και Δημόσιο τα νέα κρίσιμα τεστ”

“Δεν λένε κουβέντα για τον Παπανδρέου, ενδόμυχα όμως αναρωτιούνται αν υπήρχε άλλος δρόμος από το ΔΝΤ. Δεν επιτίθενται στον Βενιζέλο, αλλά έχουν αρχίσει να αναρωτιούνται για τις ικανότητές του. Αντίστοιχες εκφράσεις μπορούν να γραφτούν για όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου. Για το τι σκέφτεται ο ένας για τον άλλο, τι λένε δημόσια και τι διαρροές κάνουν. Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται σε νευρική κρίση… Τα μηνύματα από βουλευτές και στελέχη φτάνουν σωρηδόν στο Μέγαρο Μαξίμου και συνοψίζονται στη φράση: “όχι άλλα είπα-ξείπα. Οι αντοχές μας εξαντλούνται””.

PRESS: “Μεγαλογιατροί στη φάκα του ΣΔΟΕ”

“Ξανανοίγει η υπόθεση των 1084 μεγαλογιατρών-φοροφυγάδων- Ο Διευθυντής ελέγχων του ΣΔΟΕ, Νίκος Λέκκας, αποκαλύπτει 13 περιπτώσεις. 5,5 εκατ. ευρώ σε λογαριασμό γιατρού με… μηδενικό εισόδημα”.

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: “Ψώνια με … φοροκάρτα”

“Από την ερχόμενη, Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, οι τράπεζες θα πρέπει να διαθέτουν δωρεάν τη φοροκάρτα σε όσους φορολογουμένους επιθυμούν να την αποκτήσουν και να καταγράφουν σε αυτήν την αξία των αποδείξεων από τις αγορές που πραγματοποιούν”.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: “Οικοδομική άδεια σε πέντε ημέρες”

“Πολεοδομίες τέλος, τουλάχιστον με τη μορφή και τις αρμοδιότητες που είχαν μέχρι σήμερα”.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΑΞΙΑ: “Αποκάλυψη: δύο μεγάλα deals προ των πυλών. 1. Εθνική-Πειραιώς 2. ΚΑΤΑΡ-ΕΛΠΕ”

“Η εν δυνάμει συμφωνία και η πρόταση που αναμειγνύει Κατάρ, Τουρκία και Deutsche Bank! Οι πιέσεις των βασικών μετόχων της Πειραιώς προς την κυβέρνηση και η προαναγγελία Ταμβακάκη δια μέσου της συνέντευξης στην “Καθημερινή”… Οι Άραβες χτυπάνε σε διπλό ταμπλό! Στροφή 180 μοιρών από τον ελληνικό όμιλο. Προχωρημένες συζητήσεις με τον όμιλο Λάτση για την απόκτηση του ποσοστού που κατέχει στα Ελληνικά Πετρέλαια!”

ΕΞΠΡΕΣΣ: “Απελευθέρωση χωρίς όρους των κλειστών επαγγελμάτων”

“Την απελευθέρωση χωρίς όρους των κλειστών επαγγελμάτων ζήτησαν χθες οι επικεφαλής της τρόικας από τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο και τον υπουργό υποδομών Γ. Ραγκούση και η κυβέρνηση εξετάζει την τροποποίηση του σχετικού νόμου ή την αλλαγή των προεδρικών διαταγμάτων που απελευθερώνουν τα επαγγέλματα του δικηγόρου, του συμβολαιογράφου, του μηχανικού, του φαρμακοποιού και του ορκωτού λογιστή.

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “”Συμβόλαιο” για 9 δισ. Συμφωνία με τρόικα για τα νέα μέτρα του 2012″.

“Με διαδικασίες-εξπρές, πυρετώδεις συσκέψεις επί 24ωρου βάσης στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους , σε “ανοικτή γραμμή” με το επιτελείο του Ευάγγ. Βενιζέλου στην οδό Ζαλοκώστα όπου γίνονται οι διαβουλεύσεις με την τρόικα, καταρτίζεται αυτές τις ώρες το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2012 που φέρνει πρόσθετα μέτρα 9 δισ. ευρώ και κατατίθεται στη Βουλή μεθαύριο”.

ΚΕΡΔΟΣ: “Απολύσεις 100.000 εφέτος και το 2012 ζητεί η τρόικα”.

“Άναυδοι μπροστά σε ..λευκές κόλλες έμειναν οι εκπρόσωποι της τρόικας μετά τα στοιχεία που τους προσκόμισαν οι αρμόδιοι υπουργοί για φορολογικό, κλειστά επαγγέλματα και εφεδρεία. Και ενώ για το πισωγύρισμα στο θέμα της εργασιακής εφεδρείας τα ανώτατα στελέχη της τρόικας ήταν σχετικώς υποψιασμένα από τον “ντόρο” και τις αντιδράσεις που είχαν προηγηθεί, δεν περίμεναν ποτέ να υπάρχει τέτοια καθυστέρηση στην κατάρτιση του φορολογικού νομοσχεδίου και στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων. Έτσι, πριν καν συνεχισθούν ουσιαστικά οι διαπραγματεύσεις, η τρόικα απαίτησε 50.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του έτους και άλλες τόσες το 2012, προκειμένου να συνεχίσει να κάθεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.”

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Η εφεδρεία στο Δημόσιο καθυστερεί τη νέα δόση”

“Καθυστέρηση της ολοκλήρωσης του ελέγχου από την τρόικα, που σημαίνει και ανάλογη καθυστέρηση στην καταβολή της 6ης δόσης του δανείου από το μηχανισμό στήριξης, προαναγγέλλει αξιωματούχος της Ευρωζώνης, ενώ τονίζει πως η αναθεώρηση του ελληνικού ΑΕΠ προς τα κάτω αναγκαστικά θα αυξήσει τη συμμετοχή των ιδιωτών στο β’ πακέτο διάσωσης”.

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ: “”Μεγάλη ανατροπή για εργασιακή εφεδρεία”

“Αλλάζουν όλα τα δεδομένα για την εργασιακή εφεδρεία. Η κυβέρνηση, υπό τις πιέσεις της τρόικας και τον φόβο για βαρύ κοινωνικό και πολιτικό κόστος, εγκαταλείπει το “δόγμα” των απολύσεων και προωθεί ένα νέο σχέδιο για τη σταδιακή αποχώρηση από το στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα περισσότερων από 70.000 υπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2013″.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *