ΙΣ: «Το Παναρκαδικό δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις ανάγκες των προσφύγων»

Μεταξύ των φορέων της Αρκαδίας που βρέθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης την Τρίτη 31 Μαΐου για με μοναδικό θέμα της εγκατάσταση προσφύγων στην Αρκαδία, ήταν και ο πρόεδρος τους Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας κ. Βασίλης Ψυχογιός ο οποίος τοποθετήθηκε για το θέμα της εγκατάστασης των προσφύγων στην Τρίπολη.

Ο ιατρός κ. Ψυχογιός μίλησε για την υγειονομική κατάσταση η οποία θα υπάρξει στον χώρο εγκατάστασης των προσφύγων, αλλά και για την αδυναμία του Παναρκαδικού Νοσοκομείο να περιθάλψει έναν μεγάλο αριθμό προσφύγων.

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος τους ΙΣΑ είπε ότι τα χρονοδιαγράμματα είναι πολύ στενά, επειδή αφορούν σε μια πολιτική απόφαση και δυστυχώς δεν θα υπάρχει πολύς χρόνος για να γίνουν όλα όπως πρέπει.
Για τον αριθμό των προσφύγων και για την οικογενειακή τους κατάσταση κράτησε μια επιφύλαξη αναφέροντας:

Εμάς θα μας βόλευε να μην έρθουν οικογένειες, επειδή οι οικογένειες έχουν επιβαρυμένες υγειονομικές ανάγκες
Στη συνέχεια, ο κ. Ψυχογιός επεσήμανε ότι αν δεν γνωρίζουμε το νούμερο των προσφύγων που θα έρθουν, καθώς και πολλά άλλα στοιχεία, δεν μπορούμε να δούμε πώς μπορούμε να τους προσφέρουμε τις κατάλληλες υγειονομικές υπηρεσίες.

Ακόμη, απέκλεισε το ενδεχόμενο το Παναρκαδικό με την κατάσταση ως έχει να μπορέσει να εξυπηρετήσει έναν μεγάλο αριθμό ατόμων μαζικά.

«Το Παναρκαδικό αδυνατεί με τις υπάρχουσες υποδομές να αντεπεξέλθει σε αυτή την ανάγκη. Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για ανθρώπινες ψυχές, των οποίων δεν γνωρίζουμε καν το ιατρικό ιστορικό. Δεν δημιουργούνται εύκολα οι επιδημίες ούτε μπορούμε να μιλάμε για υγειονομική βόμβα. Αλλά πρέπει να διαχειριστούμε σωστά την κατάσταση και να μην μείνουν οι άνθρωποι αυτοί σε ακατάλληλο χώρο με κακές συνθήκες, σε σκηνές στο χώμα. Πρέπει να υπάρξουν προϋποθέσεις», τόνισε και υπογράμμισε:

Το πρόβλημα δεν θα είναι οι πρόσφυγες, αλλά το συνονθύλευμα που θα έρθει.

 

ΠΗΓΗ: ARCADIA PORTAL

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *