«Μετωπική» Τσίπρα-Κουτρουμάνη για τα ομόλογα των Ταμείων

Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν εξαναγκαστεί να ενταχθούν στο «κούρεμα» κατά 20% με βάση τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου, κάτι το οποίο ο υπουργός Εργασίας, διέψευσε.

Απαντώντας στον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση για εκπτώσεις σε μεγαλοφειλέτες ύψους 80% τη στιγμή που γίνεται εσωτερικό «κούρεμα» και προωθούνται μειώσεις στις συντάξεις, ο Γιώργος Κουτρουμάνης δήλωσε ότι «Στους μεγαλοοφειλέτες δεν χαρίζουμε, αλλά κάνουμε έκπτωση στα πρόσθετα τέλη». Όπως υποστήριξε, το μέτρο αποδίδει καθώς μεγαλοφειλέτες που δεν έίχαν πληρώσει για 10 χρόνια προσέρχονται στα ασφαλιστικά ταμεία για ρύθμιση οφειλών.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, «αποτυχία θα ήταν αν δεν μπορούσαμε να καταβάλουμε τις συντάξεις. Είναι ένα σημαντικό βήμα ότι παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες δεν υπάρχει σήμερα καμία καθυστέρηση στην καταβολή τους».

Αναφορικά με τις μετοχές που κατέχουν τα ασφαλιστικά ταμεία, ο Γιώργος Κουτρουμάνης δήλωσε ότι θα πρέπει να τις κρατήσουν γιατί δεν έχουν κάτι να κερδίσουν εξαιτίας των πολύ χαμηλών τιμών τους.

Ο Αλέξης Τσίπρας, επέκρινε επίσης τον Γιώργο Παπανδρέου, καθώς όπως υποστήριξε ««ότι έχει διαρκές κώλυμα και δεν έχει έρθει να απαντήσει στη Βουλή εδώ και τέσσερις μήνες». «Δεν ξέρω αν αυτό το κώλυμα να απαντά στο Κοινοβούλιο είναι και κώλυμα να κυβερνά, γιατί έχετε παραδώσει τα κλειδιά και άλλος κυβερνά», συμπλήρωσε.

«Ο πρωθυπουργός έχει απαντήσει πολλές φορές σε ερωτήσεις και είναι από τους πρωθυπουργούς που εργάζεται όσο κανείς και αντιμετωπίζει προβλήματα στη χώρα που ποτέ στη μεταπολιτευτική Ελλάδα δεν έχουμε αντιμετωπίσει» ήταν η απάντηση του υπουργού Εργασίας.

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=314328

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *