«Ντου» απόστρατων στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Οι απόστρατοι αξιωματικοί είχαν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο για να διαμαρτυρηθούν για τις περικοπές των συντάξεων.
Λίγη ώρα μετά εισήλθαν στον προαύλιο χώρο του κτιρίου χωρίς να λάβουν τη σχετική άδεια και παραμένουν εντός του χώρου.
Μάλιστα ζητούν να προσέλθει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης για να παραλάβει ψήφισμα με τα αιτήματά τους.
Ωστόσο, ο Πάνος Μπεγλίτης από το βήμα της Βουλής, προειδοποίησε τους απόστρατους αξιωματικούς να αποχωρήσουν άμεσα από τον προαύλιο χώρο του υπουργείου Άμυνας, διαφορετικά θα δώσει εντολή να απομακρυνθούν με τη βία..
Ο υπουργός ΕΘνικής Άμυνας έκανε λόγο για “ατυχές γεγονός που είναι σε εξέλιξη” και είπε πως όπως τον ενημέρωσε ο υφυπουργός Άμυνας Κώστας Σπηλιόπουλος, “ομάδα 100 απόστρατων αξιωματικών προβαίνουν σε αθλιότητες”.
“Τέτοιοι τραμπουκισμοί και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές που αντιστρατεύονται τη δημοκρατική κυβέρνηση της χώρας και υβρίζουν θα παταχθούν άμεσα”, πρόσθεσε, επισημαίνονταςότι: “δεν μπορεί οι απόστρατοι να είναι κράτος εν κράτει ούτε δικαιούνται να λειτουργούν με αντιδημοκρατικό τρόπο”.

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=314333

Στην Βουλή

Τα γεγονότα καταδίκασε και το ΚΚΕ δια του Σπύρου Χαλβατζή ο οποίος τόνισε ότι δεν χρειάζονται «κορώνες» και κάλεσε την κυβέρνηση να κουβεντιάσει με τους διαμαρτυρόμενους αξιωματικούς γιατί «τα πολιτικά προβλήματα αντιμετωπίζονται πολιτικά και όχι με άλλου είδους λύσεις» σημείωσε.

Κατά (!) των αποστράτων τάχθηκε και ο ΛΑΟΣ με τον Αστέριο Ροντούλη να συνιστά στον Υπουργό Άμυνας όμως, ότι δε χρειάζεται βία. Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας εκτίμησε- αφού είπε ότι δεν γνωρίζει το γεγονός- ότι σήμερα η δημοκρατία δεν απειλείται από απόστρατους αξιωματικούς αλλά από μία ιδιότυπη πραξικοπηματική πολιτική οικονομικής επιβολής.

Τελικά η παρέμβαση του Α/ΓΕΣ Φ.Φράγκου φαίνεται ότι είχε “πυροσβεστικά” αποτελέσματα. Στην αρή τον αποδοκίμασαν οι απόστρατοι, αλλά μετά κατάφερε να τους ηρεμήσει και εν τέλει τους οδήγησε εκτός υπουργείου.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *