Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ

Την Υπουργική Απόφαση, η οποία εφαρμόζει τις μειώσεις στις τιμές off patent και γενοσήμων φαρμάκων, κατ’ εφαρμογή του Μνημονίου ΙΙΙ, η οποία φέρει την υπογραφή του Θάνου Δημόπουλου δημοσιεύει το Virus.

Σύμφωνα με μια πρώτη ανάγνωση, η εν λόγω Υπουργική Απόφαση με τίτλο «Διατάξεις Τιμολόγησης Φαρμάκων» δεν φαίνεται να έχει αλλαγές από εκείνη που είχε υπογράψει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής και η οποία κατέληξε στον “κάλαθο των αχρήστων” καθώς δεν πρόλαβε να δημοσιευθεί σε ΦΕΚ πριν τη δημοσίευση της παραίτησης της Κυβέρνησης.

Ώπως έγραψε το Virus, η ΥΑ υπεγράφη σήμερα από τον Υπηρεσιακό Υπουργό, Θ. Δημόπουλο, παρά τις ενστάσεις και τον προβληματισμό που εξέφρασε ο επικεφαλής των Θεσμών για τα θέματα Υγείας, Giuseppe Carone (εδώ). Ωστόσο, θα πρέπει να σημειώσουμε πως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Virus, οι δύο πλευρές κατέληξαν σε έναν αμοιβαίο συμβιβασμό, με τον κ. Carone να δίνει το “πράσινο φως” στη δημοσίευση της ΥΑ, με τη δέσμευση της Αριστοτέλους ότι οι αλλαγές που απαιτούνται και χρειάζονται νομοθετική ρύθμιση θα υλοποιηθούν από την επόμενη ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Ποια ήταν τα αγκάθια μπορείτε να διαβάσετε εδω.

Διαβάστε αναλυτικά την Υπουργική Απόφαση για την Τιμολόγηση.

ΥΑ για τιμολόγηση 08-09-2015

 

ΠΗΓΗ

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *