Απόφαση Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου(ΠΙΣ). Σχετικά με την προμήθεια laptop από τους γιατρούς του ΙΚΑ

Αθήνα, 30-9-2011
Προς
Όλους τους Προέδρους
των Ιατρικών Συλλόγων
της Χώρας

Το ΔΣ του ΠΙΣ, λαμβάνοντας υπόψιν τις ανακοινώσεις των κλαδικών σωματείων και της ομοσπονδίας των γιατρών του ΙΚΑ, εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεση του στην εγκύκλιο της διοίκησης του ΙΚΑ με την οποία ζητείται από τους γιατρούς του ιδρύματος να προμηθευτούν με δικά τους έξοδα τα οποία θα τους αποδοθούν αργότερα, φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές προκειμένου να λειτουργήσει το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Ο ΠΙΣ θυμίζει σε όλους τους αρμοδίους το αυτονόητο. Πως οι δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμοί οφείλουν να παρέχουν στους υπαλλήλους τους όλα τα μέσα για την άρτια επιτέλεση των καθηκόντων τους και πως οι γιατροί του ιδρύματος είναι μισθωτοί υπάλληλοι μόνιμοι η με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου.

Ο ΠΙΣ έχει κατ’επανάληψη εκφράσει την αναγκαιότητα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης . Η εφαρμογή τους όμως απαιτεί σοβαρό προγραμματισμό, δημιουργία κατάλληλης υποδομής και λογικές αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών και της θέσης των γιατρών και όχι υποταγή σε ανελαστικά μνημονιακά χρονοδιαγράμματα και αντιφατικές λογιστικές λογικές.

Σε κάθε περίπτωση εμείς θεωρούμε πως η βιασύνη αυτή δείχνει προχειρότητα και τελικά θα αποδειχτεί επιζήμια για το δημόσιο. Καλούμε λοιπόν τους συναδέλφους να μην προχωρήσουν σε προμήθεια φορητού υπολογιστή με δικά τους έξοδα.
Καλούμε επίσης τους αρμόδιους να απέχουν από κάθε εκδήλωση πιέσεων η έμμεσων απειλών προς τους γιατρούς του ΙΚΑ για το θέμα αυτό.

Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να συναινέσουμε σε πιθανή διασπάθιση δημόσιου χρήματος στο όνομα μνημονιακών επιταγών, ούτε θα αποδεχτούμε την επιβάρυνση των συναδέλφων από πιθανή αδυναμία εξόφλησης των εξόδων αγοράς από το ΙΚΑ.
Για το Δ.Σ. του Π.Ι.Σ.
Ο Πρόεδρος                                                                                               Ο Γενικός Γραμματέας

Δρ.ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΣ                                Δρ. ΚΩΣΤΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *