Συνασπισμός- Σχετικά με το νέο Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ

Η δημοσίευση του νέου Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ διαψεύδει για μια ακόμη φορά τους συνήθεις ύποπτους υπουργούς Υγείας και Εργασίας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Παρά τις κατ’ επανάληψη  δηλώσεις τους ότι δεν θα μειώσουν τις υγειονομικές παροχές των ασφαλισμένων του ΙΚΑ, ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ και ότι θα τους εξασφαλίσουν μάλιστα καλύτερη περίθαλψη, η πραγματικότητα αποκαλύπτει το ακριβώς αντίθετο.
Με ανάλγητο και αντικοινωνικό τρόπο περικόπτονται τα ποσά που χορηγούνταν για επίδομα τοκετού, φυσικοθεραπείες, αεροθεραπείες, λογοθεραπείες, αποκλειστική νοσοκόμα, αλλά και για τις ανάγκες ευπαθών ομάδων του πληθυσμού όπως νεφροπαθείς, διαβητικοί, άτομα με μεσογειακή αναιμία κ.ά
Επιπλέον καθιερώνεται για πρώτη φορά συμμετοχή των ασφαλισμένων, στη προμήθεια βοηθητικών θεραπευτικών μέσων καθώς και στα προϊόντα ειδικής διατροφής, ενώ προβλέπεται επιβάρυνση όλων των ασφαλισμένων για παρακλινικές εξετάσεις σε συμβεβλημένα ιδιωτικά εργαστήρια.
Μετά τις εξευτελιστικές αμοιβές που έχουν εξαγγελθεί  για τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς αλλά και τον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας, γίνεται καθαρό σε όλους ότι αποτελεί συνειδητή επιλογή  της κυβέρνησης να μετακυλήσει το κόστος περίθαλψης στις τσέπες των ασφαλισμένων.
Είναι αναγκαίο όσο ποτέ ο ελληνικός λαός να αντιδράσει και να αντισταθεί στα σχέδια κυβέρνησης και τρόικας που εκτός από την οικονομική του αφαίμαξη, βάζουν σε κίνδυνο και την ίδια του τη ζωή.
ΤΜΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ  ΤΟΥ ΣΥΝ
30/9/2011

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *