«ΟΧΙ» ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΤΟΥ ΤΣΑΥ

ΠΙΣΑθήνα, 17 Μαρτίου 2015 – Την πλήρη αντίθεσή τους σε οποιαδήποτε μορφής επένδυση των ταμειακών διαθεσίμων του ΕΤΑΑ, εξέφρασαν οι Πρόεδροι των Δευτεροβάθμιων Υγειονομικών Οργανώσεων, μεταφέροντας την ομόφωνη απόφαση των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων τους.
Κατά την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΠΙΣ οι συμμετέχοντες κ.κ. Πρόεδροι των ΠΙΣ – Μ. Βλασταράκος, ΕΟΟ – Αθ. Κατσίκης, ΠΦΣ – Κ. Λουράντος, ΠΚΣ – Αθ. Τραχήλη και ΠΕΣΥ – Χρ. Καραπάνος, τόνισαν σε κοινή δήλωσή τους πως οποιαδήποτε χρήση διαθεσίμων προς εξυπηρέτηση των χρηματοδοτικών αναγκών του Δημοσίου είναι αντισυνταγματική και κάλεσαν την διοίκηση του ΕΤΑΑ να απόσχει από οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια.
Οι Πρόεδροι επεσήμαναν πως το Ταμείο βρίσκεται ήδη σε δεινή οικονομική θέση και τα διαθέσιμα δεν επαρκούν ούτε για τις συντάξεις, ενώ το κράτος έχει ήδη αποδειχτεί αφερέγγυο μετά από το αναγκαστικό κούρεμα των αποθεματικών το 2012.
Οι εκπρόσωποι των υγειονομικών δηλώνουν ρητώς και κατηγορηματικώς ότι θεωρούν παράνομη, άκυρη και αντισυνταγματική οποιαδήποτε «επένδυση» διάθεση και διαχείριση, οποιουδήποτε ποσού από τα διαθέσιμα του ΤΣΑΥ.

Οι Πρόεδροι των Δευτεροβάθμιων Υγειονομικών Φορέων:

Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ)
ΜΙΧΑΗΛ ΒΛΑΣΤΑΡΑΚΟΣ

Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (ΕΟΟ)
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΤΣΙΚΗΣ

Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ)
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ

Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου (ΠΚΣ)
ΑΘΗΝΑ ΤΡΑΧΗΛΗ

Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Υγειονομικών (ΠΕΣΥ)
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΠΑΝΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *