Δίνεται λύση στην παράταση της θητείας των ειδικευόμενων στα Δημόσια νοσοκομεία

Μετά τη δυναμική παρέμβαση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, -του οποίου πάγια τακτική είναι η στήριξη των νέων γιατρών,- το υπουργείο Υγείας, δεσμεύθηκε για την άμεση αποκατάσταση του προβλήματος, που προέκυψε από τη μη παράταση της θητείας των ειδικευόμενων γιατρών με αποτέλεσμα τον άμεσο κίνδυνο απομάκρυνσης τους από τα νοσοκομεία.

Με ομόφωνη απόφασή του ΔΣ του ΙΣΑ ,ζητήθηκε η παράταση της παραμονής των ειδικευόμενων που υπηρετούν σε προσωποπαγείς και οργανικές θέσεις στα νοσοκομεία της χώρας ,μέχρι της ελεύσεως του επομένου. Μάλιστα υπήρξε προσωπική παρέμβαση του προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη καθώς και αυτοπρόσωπη παρουσία του αντιπροέδρου κ. Μπιλιράκη και του μέλους του Δ.Σ. κ. Καλλιάτσου, στην συνεδρίαση του ΔΣ του νοσοκομείου Σισμανόγλειο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Ξανθός δεσμεύθηκε ότι πρόκειται να δοθεί προσωρινή παράταση στη θητεία των ειδικευόμενων που υπηρετούν σε προσωποπαγείς ή οργανικές θέσεις, μέχρι να προετοιμαστεί το νομοθετικό πλαίσιο, για την οριστική λύση του ζητήματος ,για το σύνολο των ειδικευομένων.

Τέλος για άλλη μια φορά ζητάμε την άμεση αποπληρωμή των εφημεριών του ιατρικού προσωπικού των νοσοκομείων που σηκώνει το βάρος του συστήματος και αντιμετωπίζει πλέον πρόβλημα επιβίωσης.

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                        ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

 

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *