ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΙΣ κ. ΜΙΧΑΗΛ ΒΛΑΣΤΑΡΑΚΟΥ

ΠΙΣ

Αθήνα 20.2.2015

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος παρακολουθεί με ιδιαίτερη ψυχραιμία και βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, για τα προβλήματα που αφορούν τη λειτουργία του κλάδου και την περίθαλψη του λαού.
Ευρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο για τη χώρα μας, η οποία διαπραγματεύεται αυτή τη στιγμή την πορεία της κοινωνίας, του παρόντος και του μέλλοντος.
Οι ευχές για επιτυχή προσπάθεια συνοδεύει την διαπραγμάτευση της χώρας μας, προκειμένου να ανατάξουμε την ανθρωπιστική κρίση και τα μεγάλα προβλήματα του κοινωνικού κράτους που έχουν αποσαρθρώσει την ελληνική κοινωνία.
Θα αναμείνουμε τις εξελίξεις και τα αποτελέσματα, ευχόμενοι πάντοτε το καλλίτερο, μακρά από στείρες ιδεοληψίες ή αγκυλώσεις ή συντεχνιακές προσεγγίσεις. Το συμφέρον της κοινωνίας αυτή τη στιγμή είναι υπεράνω όλων και μας ξεπερνά.
Οι εκλογές της νέας Διοίκησης του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου που έχουν προκηρυχθεί για τις 8 Μαρτίου 2015, θα μας δώσουν την ευκαιρία, μέσα και από την εκλογο-απολογιστική μας Συνέλευση, της ενημέρωσης και της τοποθέτησης επί των κυρίων ζητημάτων.
Δημόσιος και Ιδιωτικός τομέας Υγείας που να λειτουργεί με ορθούς κανόνες και να υπηρετεί τον πολίτη, μέσα από ποιοτική, ασφαλή και ευπρεπή λειτουργία είναι ο ρεαλιστικός και αταλάντευτος στόχος του Π.Ι.Σ.
Όπως και το προηγούμενο διάστημα, έτσι και όσον καιρό εκπροσωπούμε ή μετέχουμε στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, θα αγωνιστούμε με ηρεμία, νηφαλιότητα αλλά και στο επίπεδο που αντιπροσωπεύει τον Ανώτατο Υγειονομικό θεσμικό φορέα, τον Π.Ι.Σ. Αντιμετωπίζουμε την πραγματικότητα προκειμένου να γίνουμε ωφέλιμοι τόσο στην κοινωνία των πολιτών, όσο και στους λειτουργούς της υγείας, που στο σύνολό τους έχουν υποστεί ανεπανόρθωτες ζημίες και χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια για να αναταχθούν.
Όσοι συμμετέχουμε σε αυτή την προσπάθεια οφείλουμε να καταθέσουμε ένα μέρος της ψυχής και της δραστηριότητάς μας ώστε να επιτύχουμε αυτό που όλοι επιδιώκουμε: η αισιοδοξία να επανέλθει στα χείλη του κάθε λειτουργού της υγείας και του κάθε πολίτη αυτής της χώρας.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Π.Ι.Σ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *