Ένωση γιατρών ΕΣΥ νομού Ρεθύμνου. Ψήφισμα για τις διώξεις γιατρών στο Νοσοκομείο Ξάνθης

Η Ένωση γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου εκφράζει την αλληλεγγύη και την  συμπαράστασή της στην Ενωση γιατρών Ξάνθης η οποία διώκεται ποινικά μετά την μήνυση του Διοικητή του Νοσοκομείου Ξάνθης για δήθεν διασπορά ψευδών ειδήσεων. Μήνυση που έγινε γιατί η Ένωση έκανε ακριβώς αυτό που είχε ηθική υποχρέωση και καθήκον να κάνει από την πλευρά του κάθε λειτουργός υγείας. Να προστατεύει την υγεία των ασθενών.
Προειδοποίησε, ότι ορισμένα Νοσοκομειακά υλικά είναι προβληματικά αλλά και επικίνδυνα,  λόγω της κακής τους ποιότητας. Το περιστατικό, για το οποίο γιατροί και γονείς ανατρίχιασαν στο άκουσμα του, με το βρέφος που κινδύνεψε η ζωή του από αστοχία υλικού (κλιπς ομφαλίου λώρου ) δυστυχώς επιβεβαίωσε τις ανησυχίες και της επισημάνσεις τους.
Το πρόβλημα με την ποιότητα των αναλώσιμων υλικών είναι γνωστό στους γιατρούς των Νοσοκομείων όλης της χώρας . Οι περισσότερες Ενώσεις και η Ένωση Ρεθύμνου έχουν προβεί σε καταγγελίες και δημοσιεύσεις για την ποιότητα των υλικών, των οποίων η προμήθεια εξαρτάται ακόμη και σήμερα από την οικονομικότερη και όχι από την συμφερότερη για το δημόσιο τιμή. Το γεγονός ότι οι συνάδελφοι του νοσοκομείου της Ξάνθης το ανέδειξαν έγκαιρα, αφού ενημέρωσαν προφορικά και εγγράφως την Διοίκηση του νοσοκομείου και δεν ακολούθησαν τον δρόμο της σιωπής, είναι κάτι που τους τιμά και τους καταξιώνει τόσο στην συνείδηση των γιατρών όσο και των ασθενών . Απλώς τίμησαν τον όρκο τους.
Η μήνυση της διοίκησης του Νοσοκομείου της Ξάνθης προς τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Ξάνθης ερμηνεύεται σαν προσπάθεια τρομοκράτησης και φίμωσης όσων εκδηλώνουν πολιτική δράση στο χώρο της δημόσιας υγείας. Η δίωξη κατά των μελών του Δ.Σ. της ΕΙΝΟΞ στρέφεται ενάντια σε όλο το Ιατρικό κίνημα και έτσι θα απαντηθεί.
Είμαστε μαζί σας συνάδελφοι και απαιτούμε την άμεση παύση της δίωξης εναντίον σας. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και οι Διοικήσεις των νοσοκομείων που με τις αποφάσεις και πρακτικές τους καθορίζουν το εύρος, την ποιότητα και το αποτέλεσμα των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών υγείας πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες των πράξεων τους. Δεν μπορούν και το Ιατρικό κίνημα δεν θα τους επιτρέψει να μετακυλούν τις ευθύνες τους στους γιατρούς και το προσωπικό των νοσοκομείων. Προτεραιότητα για τον γιατρό που υπηρετεί το δημόσιο σύστημα υγείας, είναι η ποιότητα της παρεχόμενης περίθαλψης μαζί με την ελεύθερη, ισότιμη και δωρεάν πρόσβαση όλων στη υγεία.
Θα υπερασπιστούμε αυτό το κοινωνικό αγαθό με κάθε κόστος και σε κάθε οικονομική συγκυρία.

ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
29.09.2011

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *