Όλες οι αλλαγές που έρχονται στην Υγεία

«Γερασμένο, τόσο θεσμικά όσο και στελεχικά», χαρακτηρίζει το σύστημα υγείας ο νέος υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, καθώς ο κόσμος που τοποθετήθηκε μαζικά, τη δεκαετία του ’80, κατά την έναρξη του ΕΣΥ, σήμερα είναι σε φάση συνταξιοδότησης. Γι’ αυτό και πρωταρχικός στόχος του υπουργείου είναι ο θεσμικός επαναπροσδιορισμός του ΕΣΥ και εξοικονόμηση χρημάτων από την καλή διαχείριση «ώστε να αναβαθμίσουμε τις δομές και τις δραστηριότητές του» και να «ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις και στις προσδοκίες του ελληνικού λαού». «Ο ελληνικός λαός δικαιούται ένα τέτοιο σύστημα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κουρουμπλής επιβεβαίωσε την πρόθεση κατάργησης του εισιτηρίου των 5 ευρώ στα νοσοκομεία και του 1 ευρώ ανά συνταγή, σημειώνοντας ότι «είναι ανάγκη να υπάρξει αυτή η ρύθμιση, κατάργηση αυτής της υποχρέωσης του πολίτη σε μια περίοδο που πολύς κόσμος έχει μεγάλη ανάγκη και αυτά τα 5 ευρώ». Επιβεβαίωσε επίσης ότι ζήτησε την παραίτηση των προέδρων και των διευθυνόντων συμβούλων των διαφόρων οργανισμών, ενώ προανήγγειλε αλλαγή στην πολιτική για το φάρμακο, αλλά και τη στελέχωση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. «Γίνεται μεγάλη προσπάθεια να δομηθεί ο ΕΟΠΥΥ με υπηρεσίες, λειτουργίες και δράσεις που να απαντούν στις απαιτήσεις της εποχής και στις ανάγκες ενός σύγχρονου κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος», εξήγησε ο κ. Κουρουμπλής μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ενώ για το ΠΕΔΥ τόνισε την ανάγκη του θεσμικού του επαναπροσδιορισμού.

«Ο στόχος μας είναι να γίνει ένα πολύ καλά δομημένο, στελεχωμένο και μελετημένο σύστημα πρωτοβάθμια φροντίδας υγείας αξιοποιώντας ό,τι υπάρχει», υπογράμμισε ο υπουργός, τονίζοντας ότι στο πλαίσιο αυτό θα αξιοποιηθούν και οι υπάρχουσες κοινωνικές δομές- κοινωνικά ιατρεία, κοινωνικά φαρμακεία κ.ο.κ., και θα δημιουργηθεί ένα δίκτυο «συνεκτικό, ποιοτικό, αποτελεσματικό, που θα αναχαιτίζει όλα αυτά τα φαινόμενα που ταλανίζουν, απειλούν και γεννούν αβεβαιότητα και ανασφάλεια στους πολίτες».

«Είμαστε κυβέρνηση ολόκληρου του ελληνικού λαού», σημείωσε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Είμαι βέβαιος ότι ο Έλληνας έχει πλέον απέναντί του μια κυβέρνηση που αποδεικνύει καθημερινά ότι αγωνίζεται, εργάζεται, προσπαθεί για να δικαιώσει αυτή την εμπιστοσύνη των ανθρώπων, όχι μόνο αυτών που μας ψήφισαν, αλλά ολόκληρου του ελληνικού λαού. Ακούμε την αγωνία και αφουγκραζόμαστε τις προσδοκίες όλων των Ελλήνων».

 

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *