Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Υπουργική Άποφαση του Μ. Βορίδη με την οποία τίθεται σε ισχύ το πλαφόν στη συνταγογράφηση και εκτέλεση διαγνωστικών εξετάσεων.

Εκκρεμότητες τακτοποιεί ο Μ. Βορίδης, αφού μόλις δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές, ο δημοσιεύει την τροποποιημένη Υπουργική Απόφαση για το πλαφόν στις διαγνωστικές εξετάσεις, που εκκρεμούσε από τον Αύγουστο.

Η υπουργική απόφαση με τίτλο «Βραχυπρόθεσμα και Μακροπρόθεσμα Μέτρα Ελέγχου της Συνταγογράφησης και Εκτέλεσης Εργαστηριακών Εξετάσεων», δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ μόλις σήμερα και θέτει σε ισχύ τους «κόφτες» στη συνταγογράφηση και εκτέλεση διαγνωστικών εξετάσεων, που καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ.

Στη νέα Υπουργική Απόφαση διευκρινίζεται πως «για όλες τις πράξεις Πυρηνικής Ιατρικής που πραγματοποιούν οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ πάροχοι Υπηρεσιών Υγείας (Κλινικές, Διαγνωστικά κέντρα, κ.λπ.) στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, και στις οποίες χρησιμοποιούνται ραδιοφάρμακα, αυτά θα αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ».

Επίσης, στο ΦΕΚ B 35/2015, που επισυνάπτεται, περιλαμβάνονται πίνακες με τα αριθμητικά όρια συνταγογράφησης ανά κατηγορία ιατρικής πράξης από κάθε ειδικότητα.

 

ΠΗΓΗ και το ΦΕΚ εδω

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *