ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΩΝ ΙΑΤΡΩΝ για την επίσχεση εργασίας

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ   ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙKH ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ   ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΩΝ ΚΥΤΤΑΡΟΛΟΓΩΝ   ΠΑΘΟΛΟΓΟΑΝΑΤΟΜΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 56 (Μέγαρο Ερμής), ΑΘΗΝΑ 10678 τηλ.210 3304298, fax 3802219

Προς τους κκ:
Πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, κ. Δ. Κρεμαστινό

Υπουργό Υγείας, κ. Μ. Βορίδη

Πρόεδρο Π.Ι.Σ., κ. Μ. Βλασταράκο

Πρόεδρο Ι.Σ.Α., κ. Γ. Πατούλη

Κοινοποίηση

Σε όλους τους Βουλευτές της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής

Σε όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας

 

Αθήνα, 02-12-14

Αξιότιμοι κύριοι,

Την Παρασκευή 28/11/14 ο ΕΟΠΥΥ, ένας υπό την εποπτεία σας οργανισμός, εξέδωσε ένα δελτίο τύπου, με το οποίο προσβάλλει τη Δημοκρατία μας, υποτιμά τη νοημοσύνη των συνεργατών του, που παρέχουν υπηρεσίες υγείας, ενώ δείχνει και υποκριτική ασέβεια προς τα εκατομμύρια των πολιτών, ασθενών, ασφαλισμένων που αντιπροσωπεύει.

Από πότε έπαψε να ισχύει το Άρθρο 23 του Συντάγματος περί συνδικαλιστικής ελευθερίας;

Από πότε φτάσαμε στην κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας και της παρεμπόδισης της νόμιμης άσκησής του;

Από πότε η απεργία απειλείται με απολύσεις ή διακοπή συμβάσεων;

Επίσης το δελτίο τύπου αναφέρει ότι:

1.  Έχει αποπληρωθεί ο μεγαλύτερος όγκος των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΕΟΠΥΥ. Απαιτούμε την άμεση και πλήρη  εξόφληση όλου του όγκου των ληξιπρόθεσμων οφειλών, γιατί απειλείται η βιωσιμότητα των ιατρείων μας!

2.   Η πληρωμή των τρεχουσών υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ υλοποιείται κανονικά, εντός των ορίων του κλειστού προϋπολογισμού. Δηλαδή, με την εφαρμογή του γνωστού σε όλους πλέον CLAW BACK (ΑΡΠΑΖΩ ΠΙΣΩ), μέσα από έναν αντισυνταγματικό νόμο και όχι με την εφαρμογή του ΦΕΚ 2243/18.8.14.

3.  Προτεραιότητα του Υπουργείου και του ίδιου του οργανισμού είναι η κατάργηση του claw back και η επέκταση των κατευθυντήριων οδηγιών που ήδη εφαρμόζονται με ορατά και σημαντικά αποτελέσματα. Αυτό ακριβώς επιθυμούμε και εμείς, αλλά ακόμα όπως αναφέραμε και πιο πάνω δεν εφαρμόζεται το ΦΕΚ 2243/18.8.14 και επομένως τα όσα αναφέρει το δελτίο τύπου δεν είναι αληθή.

4.  Το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ επιθυμούν να συνεργαστούν με τους επίσημους φορείς και τα συλλογικά όργανα των ιδιωτικών φορέων παροχής υπηρεσιών υγείας, προς τη υιοθέτηση επιμέρους μηχανισμών ελέγχου. Παρόλα αυτά καμία συνάντηση δεν έχει ακόμα πραγματοποιηθεί, αν και το έχουμε ζητήσει, ούτε με την Επιστημονική μας Εταιρεία, ούτε και με την Επαγγελματική μας Ένωση, προκειμένου να εκφράσουμε τις απόψεις μας και να υπάρξει κάποια συνεργασία, ενώ μέσα από ανακοινώσεις διαπιστώνουμε ότι δεν συμβαίνει το ίδιο με τα Μεγάλα Συμφέροντα, γνωστά και ως Σούπερ Μάρκετ Υγείας.

5.  Ο κλειστός προϋπολογισμός δεν είναι στο ύψος των αναγκών των ασφαλισμένων, αλλά στο ύψος που απαιτεί η τρόικα. Ζητάμε να αυξηθεί, ώστε να προσαρμοστεί στο ελάχιστο που ορίζει ο ΟΟΣΑ.

Αξιότιμοι κύριοι,

Σας παρακαλούμε να εφαρμόσετε ό, τι προβλέπεται, για την επαναφορά στη λογική και έννομη τάξη των υφιστάμενών σας, γιατί προσβάλλουν το λειτούργημα του ιατρού, αυθαιρετούν και παρανομούν, μη εφαρμόζοντας τους νόμους του κράτους. Επίσης, οι απειλές και οι εκβιασμοί δεν έχουν καμία θέση στη Δημοκρατία, προσβάλλουν το Σύνταγμα και προκαλούν την πολιτισμένη αίσθηση του Έλληνα πολίτη.

Ζητάμε άμεση εφαρμογή του ΦΕΚ 2243/18.8.14, με το οποίο ορίζονται και τα όσα περιγράφει το δελτίο τύπου του ΕΟΠΥΥ, αλλά δεν τηρούνται. Ορισμός του ατομικού ορίου ανά πάροχο (πλαφόν) και κατευθυντήριες οδηγίες συνταγογράφησης ανά ειδικότητα.

Δώστε ένα τέλος στην αυθαιρεσία και την παρανομία.

Δείξτε πρώτοι ότι σέβεστε το Σύνταγμα, το λειτούργημα του ιατρού και όλους τους Έλληνες πολίτες, ασφαλισμένους, ασθενείς.

Ο Πρόεδρος                             Η Γεν. Γραμματέας

Μπεντεβής Κώστας                    Παπακωνσταντίνου Μαρία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *