Εξώδικο από τον ΕΟΠΥΥ και αναστολή των επισχέσεων του ΠΑΣΙΔΙΚ

Εξώδικο από τον ΕΟΠΥΥ και αναστολή των επισχέσεων

Αναστέλλεται η επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, που είχε εξαγγείλει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων. Η επίσχεση θα ξεκινούσε σήμερα, αλλά όπως φαίνεται, το παρασκήνιο της Παρασκευής, οδήγησε στην αναβολή των κινητοποιήσεων, τουλάχιστον για μία εβδομάδα.

«Με τον πιο σαφή τρόπο ο ΕΟΠΥΥ επιβεβαιώνει και πάλι την αυταρχική στάση του και την αποικιοκρατική αντιμετώπιση των παρόχων του ιδιωτικού τομέα, εκβιάζοντας τους με διακοπή της σύμβασης, θυμίζοντας απειλές απόλυσης σε απεργούς.

Και το κάνει με εξώδικο που έστειλε με πονηρία το βράδυ της Παρασκευής (!), έτσι ώστε να παγιδεύσει και να εκθέσει κατά το δυνατόν περισσότερο τους “συνομιλητές” του.

Κάτω από το κέλυφος νομικών προσχημάτων, εκστομίζει την απειλή του. Ο Σύνδεσμος είναι υποχρεωμένος να προστατέψει τα μέλη του και γι’ αυτό αναστέλλει για μια εβδομάδα την επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ που είχε εξαγγείλει από αύριο, Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου .

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας θα συνεργαστεί με τους υπόλοιπους κλάδους του ιδιωτικού τομέα, σε ένα κοινό μέτωπο.

Και, βεβαίως, ο Σύνδεσμος δεν συνομιλεί με τον ΕΟΠΥΥ έως ότου οι εκπρόσωποι του αποδείξουν ότι είναι αξιόπιστοι, ευθείς και ενδιαφέρονται για την ουσία των προβλημάτων, ενώ επιφυλάσσεται να λάβει και όσα άλλα μέτρα κρίνει για τις ευθύνες των αρμοδίων», τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή του το Συντονιστικό Όργανο των Διαγνωστικών Κέντρων και Εργαστηρίων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *