Πανελλήνια Ενωση Βιοπαθολόγων-Δελτίο Τύπου 01/12/2014 – Στο ίδιο έργο θεατές!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ    ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙKH  ΕΝΩΣΗ  ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ  ΓΙΑΤΡΩΝ    ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΩΝ  ΚΥΤΤΑΡΟΛΟΓΩΝ   ΠΑΘΟΛΟΓΟΑΝΑΤΟΜΩΝ
ΜΑΥΡΟΚΟΡΔΑΤΟΥ  6   ΑΘΗΝΑ   10678  τηλ. &  fax  210 3304298

Αθήνα, 01-12-14

Δελτίο Τύπου

 

Στο ίδιο έργο θεατές!

Δεν αποτελεί έκπληξη για κανέναν από εμάς, το γεγονός ότι οι επαναστάτες του 15% rebate ανακοίνωσαν αναστολή της επίσχεσης παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ για μία εβδομάδα.

Αυτή τη φορά η επιφανειακή δικαιολογία είναι το εξώδικο που έστειλε ο ΕΟΠΥΥ και απειλεί με διακοπή της σύμβασης όσους απεργήσουν.

1.      Καλό θα ήταν να το δημοσιεύσουν το συγκεκριμένο εξώδικο, αλλά και να το δώσουν στον πρώτο δικαστικό λειτουργό που θα συναντήσουν μπροστά τους. Γιατί στη Δημοκρατική Ελλάδα του 2014 κανείς δεν έχει το δικαίωμα να επιτάσσει τους συνεργάτες του χωρίς εντολή Πρωθυπουργού. Εμείς αναλαμβάνουμε να το μεταφέρουμε στη Βουλή των Ελλήνων και στον Πρωθυπουργό προκειμένου να πράξουν τα δέοντα για όσους νομίζουν ότι διοικούν σε άλλες χώρες και άλλες εποχές.

2.      Η αναστολή της επίσχεσης για μία εβδομάδα συμπίπτει χρονικά με τις δικές μας κινητοποιήσεις. Για να μας ακολουθήσουν όμως ακόμα και στην ουρά μας, θα πρέπει κάποιοι να συνυπογράψουν τα αιτήματά μας.

3.      Για μία ακόμη φορά φαίνεται ότι τα επιχειρηματικά συμφέροντα δε ντρέπονται και δε συναισθάνονται τίποτα. Έτσι όμως είναι και το χρήμα που έχουν ιδιαίτερη σχέση με αυτό. Δεν πονάει και δεν αισθάνεται.

4.      Κανένας από εμάς δεν έπεσε από τα σύννεφα, αφού όπως είπαμε και στην αρχή το έργο το έχουμε ξαναδεί. Περιμένουμε βέβαια και τη δημοσίευση της δικαιολογίας που βρήκαν αυτή τη φορά.

5.      Συνάδελφοι, εμείς συνεχίζουμε να οργανωνόμαστε και να μιλάμε με όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους της Ελλάδας. Αυτή η στάση σίγουρα μας κάνει πιο δυνατούς και αποφασισμένους, ώστε Τετάρτη 10/12/14 να κλείσουμε όλοι τα ιατρεία μας και να δώσουμε ένα δυναμικό παρόν στο Υπουργείο Υγείας. Από 10/12/14 τέλος στη διαφθορά. Τέλος στο rebate και στο claw back, αφού θα εκτελούμε τα παραπεμπτικά του ΕΟΠΥΥ εκδίδοντας νόμιμες αποδείξεις, όπως ο νόμος ορίζει σε κατάσταση επίσχεσης.

Καλούμε σε διαρκή επικοινωνία όλους τους εργαστηριακούς ιατρούς σε όλη την Ελλάδα, καλούμε σε ετοιμότητα και εγρήγορση όλες τις Ενώσεις και όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας, ώστε να γίνουμε επιτέλους μία γροθιά και πιο ενωμένοι από ποτέ να διεκδικήσουμε ότι μας αξίζει!

 

 

 

Ο Πρόεδρος                             Η Γεν. Γραμματέας

Μπεντεβής Κώστας                    Παπακωνσταντίνου Μαρία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *