Κινητοποιήσεις των Εργαστηριακών Ιατρών

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ   ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙKH ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ   ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΩΝ ΚΥΤΤΑΡΟΛΟΓΩΝ   ΠΑΘΟΛΟΓΟΑΝΑΤΟΜΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 56 (Μέγαρο Ερμής), ΑΘΗΝΑ 10678 τηλ.210 3304298, fax 3802219

Αθήνα 27-11-2014

Κύριες και κύριοι συνάδελφοι

Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι η ειδικότητα μας δέχεται μια βίαιη επίθεση εδώ και αρκετά χρόνια. Επίθεση δέχεται όμως μόνο ο Εργαστηριακός γιατρός, επίθεση δέχεται μόνο το εργαστήριο που δραστηριοποιείται ελεύθερα και που λειτουργεί με αυστηρά επιστημονικά κριτήρια απέναντι στον ασθενή.

Αυτής της επίθεσης έχουν εξαιρεθεί τα επιχειρηματικά (επενδυτικά !!!!) συμφέροντα για τα οποία καθυστερεί η εφαρμογή των νόμων και το σύστημα αρκείται στην παρουσία ενός επιστημονικά υπευθύνου για να αποδεχθεί την αρτιότητα χιλιάδων ιατρικών αποτελεσμάτων καθημερινά.

Το ότι διαφωνούμε ριζικά με την ισοπέδωση και τον εξευτελισμό της ιατρικής πράξης που κάποιοι προσπαθούν, δε σημαίνει ότι δεν είμαστε ικανοί και έτοιμοι να παλέψουμε για τα δίκαια αιτήματα μας.

Είμαστε παρόντες σε όλους τους αγώνες τόσο του ΠΙΣ, όσο και των επιμέρους Ιατρικών Συλλόγων. Είμαστε παρόντες στο κάλεσμα και στην ενωμένη φωνή όλων των επαγγελματιών εργαστηριακών ιατρών που διατηρούν, εργάζονται και παλεύουν στα ιατρεία τους και όχι σε σούπερ μάρκετ υγείας.

Γι’ αυτούς τους λόγους δε θα παρασυρθούμε σε ξαφνικά, υποκριτικά και υπόπτων απαιτήσεων καλέσματα , όπως αυτό που ανακοινώθηκε από τον ΠΑΣΙΔΙΚ.

Ενεργοποιώντας παλιότερη απόφαση του ΔΣ της ΠΕΕΒΙ θέλουμε να ανακοινώσουμε σε όλους τους συναδέλφους μας ότι ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 10/12/14 και ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΠ ΑΟΡΙΣΤΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ εξασφαλίζοντας έτσι την αξιοπιστία και τη σοβαρότητα της κινητοποίησης και βέβαια με τα δικά μας ξεκάθαρα, δίκαια και χρόνια αιτήματα, ήτοι:

  • 1) Άμεση εξόφληση όλων των ληξιπροθέσμων οφειλών
  • 2) Άμεση εφαρμογή της Υπουργικής Απόφασης Υ9/οικ.70521 ΦΕΚ 2243/18.8.14, με διαπραγμάτευση των επί μέρους όρων του για την πιο δίκαιη κατανομή (νέα εργαστήρια, πληθυσμιακά κριτήρια, τοπικές ιδιαιτερότητες).
  • 3) Αύξηση του προϋπολογισμού στα ελάχιστα ποσοστά του ΑΕΠ που ορίζει ο ΟΟΣΑ.
  • 4) Ορισμό επιτροπής ελέγχου με δικαστικό λειτουργό και εκπρόσωπο από όλες τις εμπλεκόμενες ενώσεις που θα πιάσει τους παραβάτες.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να είμαστε σε ετοιμότητα και επικοινωνία μεταξύ μας.

Το ΔΣ της ΠΕΕΒΙ επεξεργάζεται τα δεδομένα και τη δική σας βούληση και θα σας ενημερώσει εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

       Για το ΔΣ

       Ο Πρόεδρος                                                                              Η Γ. Γραμματέας

 

   Κώστας Μπεντεβής                                                             Μαρία Παπακωνσταντίνου

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *