Έφθασε η «λυπητερή» του clawback

O “λογαριασμός” για το clawback και το rebate για το πρώτο εξάμηνο του έτους έφθασαν στους παρόχους υγείας, οι οποίοι όμως παραμένουν στο σκοτάδι για το ατομικό τους όριο.

Εξοντωτικά είναι τα ποσά του claw-back και του rebate που έφθασαν στους γιατρούς για το α’ εξάμηνο του έτους, τονίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) και υπογραμμίζει πως ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί το ατομικό όριο ανά πάροχο, το οποίο έχει προβλεφθεί βάσει της Υπουργικής Απόφασης.

«Ο ΙΣΑ έχει αποστείλει επιστολές τονίζοντας την αναγκαιότητα διορθώσεων που οφείλουν να πραγματοποιηθούν σχετικά με τα προβλεφθέντα» στην Υπουργική Απόφαση, όπως η αναγκαιότητα αύξησης του προβλεφθέντος προϋπολογισμού για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγεία, «γεγονός για το οποίο υπήρξε σχετική δέσμευση», σύμφωνα με τον ΙΣΑ.

Σύμφωνα με το Σύλλογο ο ΕΟΠΥΥ είναι υποχρεωμένος να ανακοινώνει «το ατομικό όριο ανά πάροχο, ώστε να γνωρίζει ο κάθε γιατρός τι πρέπει να πράξει και πώς να λειτουργήσει το ιατρείο του Η αδράνεια αυτή από πλευράς ΕΟΠΥΥ δημιουργεί σοβαρή δυσλειτουργία στην άσκηση του ιατρικού λειτουργήματος».

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *