Σχέδιο Eureka για το μεγάλο ξεπούλημα

Η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας το κύριο πιάτο στο δείπνο Μέρκελ – Παπανδρέου στο Βερολίνο
Γερμανικό σχέδιο υφαρπαγής δημόσιας περιουσίας 125 δισ. ευρώ, στο όνομα της μείωσης του χρέους, “καρφώνουν” οι Γάλλοι. Σιωπά η ελληνική κυβέρνηση
Να πάρουν και τα “ασημικά” της Ελλάδας έναντι πινακίου φακής ετοιμάζονται Γερμανοί και άλλοι μεγάλοι ευεργέτες – δανειστές της χώρας με τη σύμπραξη της κυβέρνησης. Η γαλλική οικονομική εφημερίδα “La Tribune” αποκάλυψε χθες “μυστικό” σχέδιο της εταιρείας Roland Berger, κατά παραγγελία του Βερολίνου, για την εκποίηση “πακέτου” δημόσιας περιουσίας 125 δισ. ευρώ από εταιρεία που θα εδρεύει στο Λουξεμβούργο και θα ελέγχεται από ευρωπαϊκό οργανισμό.
Με τα 125 δισ. η Ελλάδα θα αποπληρώσει μέρος των υποχρεώσεών της προς την ΕΚΤ και τον μηχανισμό στήριξης με συνέπεια να μειωθεί το δημόσιο χρέος κατά ένα τρίτο περίπου. Η εκποίηση της περιουσίας θα γίνει μέχρι το 2025. Αν το τίμημα είναι μεγαλύτερο των 125 δισ., η Ελλάδα θα πάρει πίσω το υπόλοιπο. Αν είναι μικρότερο, θα καλύψει τη ζημιά!
Παρότι χθες υπήρξε μεγάλη δημοσιότητα του θέματος, επίσημη αντίδραση δεν υπήρξε από καμιά πλευρά. Ίσως δεν είναι τυχαίο ότι στο δείπνο Μέρκελ – Παπανδρέου, προχθές το βράδυ στο Βερολίνο, παρακάθισε και ο διευθύνων σύμβουλος του νεοσυσταθέντος Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων κ. Μητρόπουλος.

http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=641862

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *