Υπουργική Απόφαση για τις Κλινικές Μελέτες

 

Εντός ημερών θα εκδοθεί Υπουργική Απόφαση που θα απλοποιεί τις διαδικασίες για τη διενέργεια κλινικών ερευνών, ανακοίνωσε ο Μ. Βορίδης, ο οποίος δήλωσε ανοικτός σε συζητήσεις για αλλαγές στην τιμολόγηση.

Η εφαρμογή του πλαφόν και των υπολοίπων διαρθρωτικών παρεμβάσεων, που έχουν βάλει τα οικονομικά της Υγείας σε πορεία εξορθολογισμού, επέτρεψαν στο Υπουργείο Υγείας να δει ότι η Φαρμακευτική Δαπάνη είναι περιορισμένη, όπως παραδέχθηκε ο Μάκης Βορίδης από το βήμα της εκδήλωσης για την εξαγωγή στην Κίνα φαρμάκων που παράγονται στην Ελλάδα.

Ο Υπουργός Υγείας δήλωσε ανοικτός στη συζήτηση για την εξεύρεση νεών ισορροπιών και παρεμβάσεων στην τιμολόγηση των φαρμάκων. «Όμως, όλες οι απόψεις και προτάσεις θα πρέπει να σέβονται τη διατήρηση της φαρμακευτικής δαπάνης στους στόχους του προϋπολογισμού», σημείωσε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΟΦ Δ. Λιντζέρης ανακοίνωσε πως το αργότερο μεθαύριο θα είναι έτοιμη η τελική πρόταση Οργανισμού για την τιμολόγηση προϊόντων που έχουν θέσει αίτημα έως 15/10.

Κλινικές Μελέτες

Εξελίξεις θα έχουμε τις επόμενες ημέρες και στο κομμάτι των κλινικών μελετών. Όπως ανακοίνωσε ο κ. Βορίδης είναι ζήτημα ημερών η έκδοση Υπουργικής Απόφασης με την οποία θα απλοποιείται και θα επιταχύνεται η διαδικασία. Σε αυτό το πλαίσιο, ο ΕΟΦ ενισχύθηκε με προσωπικό για να ανταπεξέλθει στις αυξημένες απαιτήσεις, ενώ επίκεται μια συνάντηση με τους διοικητές των νοσοκομείων, που αποτελούν τον άλλο βασικό πυλώνα για τη διενέργεια κλινικών ερευνών.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-Lilly, Δ. Φιλιώτης ανακοίνωσε πως είναι  έτοιμη προς υπογραφή συμφωνία με το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών και του EuropeanMedicalResearchInstitute για τη διενέργεια ερευνών βιοϊσοδυναμίας όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *