Θεσσαλονίκη. Τρία προγράμματα του ΟΚΑΝΑ κλείνουν

okanα-700x336Τρία προγράμματα του ΟΚΑΝΑ κλείνουν λόγω λήξης χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ

“Ρολά” κατεβάζει από την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου το πρόγραμμα «Streetwork» της Θεσσαλονίκης καθώς λήγει το πρόγραμμα ΕΣΠΑ από το οποίο χρηματοδοτούνταν και μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τη συνέχισή του.
Όπως επισημαίνουν οι εργαζόμενοι στα δυο χρόνια λειτουργίας του προγράμματος έχουν προσεγγίσει περίπου 1200 χρήστες. «Πέρα από τους 1200 χρήστες που προσεγγίσαμε ακόμη 300 άτομα δέχθηκαν τις υπηρεσίες του κέντρου, στην οδό Δαναΐδων 9”» αναφέρει ο Άγγελος Αγγελίδης από τον Σύλλογο Εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ. Προσθέτει μάλιστα ότι στις αρχές Γενάρη “κλείνουν” και άλλα δύο προγράμματα του Οργανισμού καθώς λήγει η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και επίσης δεν έχει γίνει πρόβλεψη για τη συνέχισή τους.
Η λειτουργία αυτού του προγράμματος σύμφωνα με τους εργαζόμενους βοήθησε σ τη μείωση των χρηστών . «Στο πρόγραμμα street work συμβάλαμε στη μείωση της βλάβης αλλά και στη φροντίδα της υγείας των χρηστών και θεραπευμένων του ΟΚΑΝΑ» υποστηρίζει η κοινωνιοθεραπευτής Γεωργία Καρακωσταντινίδου.
«Στα πρόγραμμα «εναλλακτικά της φυλάκισης». Έχει συσταθεί υπηρεσία άμεσης κοινωνικής παρέμβασης και η δουλειά μας έχει να κάνει με κρατούμενους πριν τους δει ο εισαγγελέας. Δηλαδή φροντίζουμε για την πρόληψη της εξάρτησης και της παραβατικότητας. Τώρα που σταματάει το πρόγραμμα , οι χρήστες θα μείνουν εγκλωβισμένοι σε ένα σύστημα που θα λειτούργει αρνητικά α για την κοινωνία και για τους ίδιους » δηλώνει η κοινωνική λειτουργός Ελισάβετ Αντωνιάδου.
“Ο ΟΚΑΝΑ έχει τη συμβατική υποχρέωση για συνέχιση των προγραμμάτων για άλλα τρία χρόνια αλλιώς θα πρέπει να επιστρέψει τα χρήματα που πήρε από τα δύο χρόνια λειτουργίας τους” εξήγησε ο κ. Αγγελίδης προσθέτοντας ότι και στα 3 προγράμματα εργάζονται συνολικά 25 άτομα.
Οι εργαζόμενοι τόνισαν πάντως ότι παρά τις συνεχείς εκκλήσεις τους, η “διοίκηση κωφεύει” και δήλωσαν αποφασισμένοι για κινητοποιήσεις πανελλαδικά το προσεχές διάστημα.
Φρόσω Βαρβάρα

DCM6W7 Thumb Up SymbolΗ ανάρτηση έγινε από Κ.Ξ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *