Η κυβέρνηση ξοδεύει για την υγεία, λιγότερα από όσα επιτρέπει η τρόικα

«Βασιλικότερη τοkfrouzis-700x336υ βασιλέως» εμφανίζεται η ελληνική κυβέρνηση όσον αφορά στις δαπάνες υγείας, οι οποίες είναι κατά 2,5 δισ. ευρώ μειωμένες σε σχέση με το «ταβάνι» που έχει βάλει η τρόικα, σημειώνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ), Κωνσταντίνος Φρουζής.
Ο κ. Φρουζής, σε συνέντευξή του στο timetv και τον δημοσιογράφο Σπύρο Κτενά, μιλά για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η φαρμακευτική περίθαλψη των Ελλήνων, καθώς και για το αρνητικό κλίμα που εξακολουθεί να υφίσταται αναφορικά με την άσκηση της επιχειρηματικότητας.

«Αν δείτε τα νούμερα φαίνεται ξεκάθαρα: η δημόσια δαπάνη για την υγεία είναι στο 4,5% του ΑΕΠ της χώρας, ενός ΑΕΠ που είναι πολύ χαμηλό, ενώ η τρόικα έχει βάλει ‘ταβάνι’ το 6%, λέγοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έπρεπε να υπερβεί αυτό το ποσοστό. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει 1,5% του ΑΕΠ που η κυβέρνηση – ‘βασιλικότερη του βασιλέως’ -, δεν αξιοποιεί. Και ξέρετε, το 1,5% του ΑΕΠ δεν είναι λίγα χρήματα είναι πάνω από 2,5 δισ. ευρώ τα οποία θα μπορούσαν να καλύψουν πολύ σημαντικές ανάγκες των ελλήνων ασθενών και πολιτών, να τους ανακουφίσουν και να τους δώσουν πρόσβαση σε σημαντικές θεραπείες, δεν αναφέρομαι μόνον στο φάρμακο αλλά γενικότερα στην υγεία. Η υποχρηματοδότηση αυτή συμπιέζει τον δημόσιο προϋπολογισμό φαρμάκου, την φαρμακευτική περίθαλψη στα 2 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία αναμφίβολα δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του έλληνα ασθενή» δηλώνει ο κ. Φρουζής.

http://www.newsbomb.gr/component/news/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *