Οι γιατροί ψηφίζουν με το μυαλό στην ανεργία

Ισα-εκλογές-702x336Κρίσιμη είναι η διαδικασία εκλογής νέου προεδρείου στον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας (ΙΣΑ), η οποία ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται απόψε.
Η προσκείμενη στη ΝΔ παράταξη του νυν προέδρου Γιώργου Πατούλη κατεβαίνει διασπασμένη, με πέντε συνολικά ψηφοδέλτια. Πιο ισχυρό εμφανίζεται εκείνο του Γιώργου Ελευθερίου, ο οποίος διεκδικεί υψηλή συμμετοχή στο νέο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου. 

Στη διαδικασία συμμετέχουν 18.900 ταμειακώς εντάξει μέλη του ΙΣΑ, την ψήφο των οποίων διεκδικούν συνολικά 14 παρατάξεις. Η κεντροδεξιά και δεξιά παράταξη κατεβαίνει στις εκλογές με τα εξής πέντε ψηφοδέλτια:

Την παράταξη ΔΗΚΙ – ΙΣΑ του νυν προέδρου Γιώργου Πατούλη. Από τα φαβορί είναι η παράταξη ΝΙΚΙ – ΙΣΑ του Γιώργου Ελευθερίου, ο οποίος κατείχε στο παρελθόν υψηλές θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου.

Ο κ. Ελευθερίου φιλοδοξεί να κινητοποιήσει την πλειονότητα των γιατρών, η οποία παραμένει σιωπηλή τα τελευταία χρόνια, να καταπολεμήσει την ανεργία των νέων ιατρών και να εξασφαλίσει ένα καλύτερο επαγγελματικό μέλλον για τον κλάδο.

Κεντροδεξιάς απόχρωσης είναι το ψηφοδέλτιο «Θα πούμε την αλήθεια» – Ιατρική Κίνηση Αλληλεγγύης, το οποίο εκπροσωπεί τους πρώην γιατρούς του ΙΚΑ. Στον ίδιο χώρο ανήκει και το ψηφοδέλτιο «Νέα Ιατρική Προοπτική», το οποίο καλύπτει τους νέους γιατρούς, ενώ στη Χρυσή Αυγή πρόσκειται το ψηφοδέλτιο «Γιατροί Ελληνισμού».

Στον ΣΥΡΙΖΑ πρόσκειται ο υποψήφιος Γιάννης Μπασκόζος και το ψηφοδέλτιο «Αγωνιστικό Μέτωπο Γιατρών». Το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ «Ιατροί Μπροστά» επιχειρεί να πάρει ό,τι καλύτερο μπορεί σε μία αρνητική συγκυρία.

Στις εκλογές εκπροσωπείται η ΔΗΜΑΡ με το ψηφοδέλτιο ΙΑΣΥ, ενώ ιατρικός βραχίονας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι η παράταξη «Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή».

Οι εκλογές διεξάγονται στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ. Οι κάλπες αναμένεται να κλείσουν στις 6.51 απόψε, ενώ για τη συμμετοχή στην ψηφοφορία είναι απαραίτητες η ιατρική και η αστυνομική ταυτότητα.

Οι σταυροί
Οι γιατροί παραλαμβάνουν ψηφοδέλτια τεσσάρων διαφορετικών χρωμάτων για ισάριθμες διαφορετικές ψηφοφορίες. Η πρώτη αφορά την εκλογή μελών του διοικητικού συμβουλίου (χρώμα λευκό) και μπορούν να βάλουν έως 17 σταυρούς. Σταυρό χρειάζεται και ο υποψήφιος πρόεδρος.

Για την εκλογή εκπροσώπων στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ), το ψηφοδέλτιο είναι κίτρινου χρώματος και οι γιατροί μπορούν να βάλουν έως 30 σταυρούς. Σταυρό χρειάζεται και ο επικεφαλής.

Για την εκλογή μελών του πειθαρχικού συμβουλίου (χρώμα κόκκινο), οι γιατροί μπορούν να βάλουν έως έξι σταυρούς για τα τακτικά και έως έξι για τα αναπληρωματικά μέλη, ενώ δεν χρειάζονται σταυρό ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος. Για την εξελεγκτική επιτροπή (χρώμα μπλε) μπορούν να βάλουν έως τρεις σταυρούς για τα τακτικά και έως τρεις για τα αναπληρωματικά μέλη.

Δημήτρης Καραγιώργος

http://www.ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *