Ο λαϊκισμός και ο αμοραλισμός απειλεί όσα έχει κατακτήσει με τους αγώνες του ο ΙΣΑ

ΙΣΑsmall-2Μετά λύπης πληροφορηθήκαμε την κοινοποίηση που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το μέλος του ΙΣΑ Γιώργος Ελευθερίου ,με την οποία καταφέρεται εναντίον της διαδικασίας απονομής τιμής στους συναδέλφους μας, για τις μάχες που είχαν δώσει στους Βαλκανικούς πολέμους ώστε να είναι ελεύθερο το έθνος μας καθώς και εναντίον της προσπάθειας- σε σχετική εκδήλωση -ανάδειξης από τον ΙΣΑ των γιατρών που υπηρετούν τον πολιτισμό και την τέχνη.
Αυτή τη φορά στο βωμό των άκρατων προσωπικών φιλοδοξιών του, το εν λόγω μέλος του ΙΣΑ, θυσιάζει τους συναδέλφους μας επιτιθέμενος στην προσπάθεια του ΙΣΑ να λειτουργήσει στο πλαίσιο του κοινωνικού και ανθρωπιστικού του ρόλου προσβάλλοντας καταρχάς τους γιατρούς που το εκφράζουν και το υπηρετούν. Εξάλλου στο προεκλογικό του πρόγραμμα περιλαμβάνεται το κλείσιμο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής ,για το οποίο έχουν μοχθήσει οι συνάδελφοί μας εθελοντές και για το οποίο χιλιάδες συνάνθρωποί μας εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους απέναντι στον ιατρικό κόσμο.
Δεν μας προκαλεί εντύπωση καθώς τα τελευταία τρία χρόνια κατά τα οποία έγινε η πιο σκληρή διεκδίκηση και ο ιατρικός κόσμος βρέθηκε στο κρεβάτι του Προκρούστη, ο κ. Ελευθερίου δεν εμφανιζόταν στα Διοικητικά συμβούλιο του ΙΣΑ , όπου τις περισσότερες φορές σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο συστρατεύτηκε για να συγκροτήσει την αντίστασή του, απέναντι στην λαίλαπα των μέτρων που επιχειρήθηκαν κατά του ιατρικού κόσμου.
Ο κ. Ελευθερίου στην δύσκολη αυτή στιγμή ήταν ο μόνος που λιποτάκτησε όταν όλο το διοικητικό συμβούλιο έβαλε στην άκρη τις διαφορές του και είχε μια φωνή προκειμένου να υπερασπίσει τα συμφέροντα των γιατρών.
Δυστυχώς ακόμα και τώρα η επιχειρηματολογία του υποψηφίου της ΝΙΚΙ, εξαντλείται στο προσωπικό του μένος που υπαγορεύεται από την εμμονή στο προσωπικό του ανταγωνισμό και επί τις ουσίας αδυνατεί να διατυπώσει λόγο και σαφή θέση ,για τα κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ιατρικός κόσμος.
Γνωρίζουμε καλά ότι πολλές φορές που συστρατευτήκαμε και παλέψαμε εναντίον πολιτικών που έπλητταν τον ιατρικό κόσμο, ο κ. Ελευθερίου έκανε υπόγειες συμφωνίες ,για να εξασφαλίσει την προσωπική του επαγγελματική και πολιτική ανέλιξη.
Λυπούμεθα γιατί η αντιπαράθεση πρέπει να είναι με όρους πολιτικής και σ ένα πλαίσιο αξιοπρεπούς προεκλογικού αγώνα που δεν προσβάλλει τους αγώνες μας και δεν απειλεί όλα όσα έχουμε κατακτήσει με την ενωμένη και δυνατή φωνή μας.
Ο αμοραλισμός και ο λαϊκισμός δεν θα περάσει.
Οι γιατροί ενωμένοι θα δώσουμε τη μάχη για την επαγγελματική μας επιβίωση και την προάσπιση της Δημόσιας υγείας.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΣΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *