Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων 29-9-11

ο Ευ.Βενιζέλος παίρνει πίσω τις αποδείξεις και προαναγγέλλει ηλεκτρονικό πόθεν έσχες από το 2012, η έλευση της τρόικας σήμερα στην Αθήνα, η εμπλοκή με την εργασιακή εφεδρεία, η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και το σχέδιο «εύρηκα» των Γερμανών, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

“Ε”: “Οι εκπτώσεις γίνονται τεκμήρια!” – Ρεσιτάλ επιπολαιότητας της κυβέρνησης με τις αυξημένες αποδείξεις που θα ισχύσουν από το ’12. Σ` αυτές θα μπαίνουν οι δαπάνες για γιατρούς, ασφάλειες, νοίκια, δίδακτρα, που κόβονται από φοροαπαλλαγές”.

“Το δρόμο για την πλήρη κατάργηση των φοροαπαλλαγών, την έναρξη του ηλεκτρονικού πόθεν έσχες και τη γενικευμένη χρήση του ηλεκτρονικού χρήματος ανοίγει τώρα η κυβέρνηση. Μετά το 24ωρο αλαλούμ με τις αποδείξεις που θα απαιτούνταν αναδρομικά από φέτος (!) ανάλογα με το εισόδημα και την απειλή της ποινής φόρου 10%, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αφήνει ως έχει για φέτος το ισχύον καθεστώς. Δηλαδή, θα ζητείται το 25% του εισοδήματος σε αποδείξεις. Από του χρόνου αλλάζει άρδην το φορολογικό σκηνικό, αυξάνοντας τις αποδείξεις και συμπεριλαμβάνοντας σ’ αυτές ακόμη και τις δαπάνες που μέχρι σήμερα εκπίπτουν (γιατροί, ασφάλειες, δίδακτρα, νοίκια κ.λπ.). Ουσιαστικά θέτει τις βάσεις για την πλήρη κατάργηση των φοροαπαλλαγών, προσβλέποντας σε συνολικό όφελος 5 δισ. ευρώ. Φέρνει από το 2012 το ηλεκτρονικό πόθεν έσχες, με τον φορολογούμενο να καλείται να τεκμηριώσει τα εισοδήματα, τις δαπάνες, αλλά και τι έκανε τα χρήματα που του απέμειναν, δηλαδή τις καταθέσεις και τις τυχόν επενδύσεις. Επίσης, ετοιμάζεται και η υποχρέωση συναλλαγών μόνο με ηλεκτρονικό χρήμα (κάρτες), επιδιώκοντας έτσι τον πλήρη έλεγχό τους.”.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Είπα-ξείπα του Βενιζέλου”.

“Μετά το αλαλούμ με τις αποδείξεις. Ο υπουργός Οικονομικών εξειδίκευσε το μεσημέρι το νέο μέτρο και το πήρε πίσω 4 ώρες αργότερα!. Τι θα ισχύσει από τον επόμενο χρόνο και…. βλέπουμε”.

ΑΥΡΙΑΝΗ: “Ολόκληρο το σχέδιο των Γερμανών για την καταλήστευση της ελληνικής δημόσιας περιουσίας”.

“Σε εταιρεία που θα ελέγχει η τρόικα περιέχονται όλα τα ακίνητα του Δημοσίου, οι ΔΕΚΟ, δρόμοι αεροδρόμια και λιμάνια για να διασφαλιστούν τα δάνεια. Το αποκαλύπτουν τα συνεταιράκια τους οι Γάλλοι.”.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Φορο-τρέλα”.

“Σε παράκρουση ο Βενιζέλος παίρνει πίσω τις αποδείξεις και προαναγγέλει ηλεκτρονικό πόθεν έσχες από το ’12. Οι …μπλόφες τελείωσαν! Καταφθάνει στην Αθήνα σήμερα η τρόικα για την έκτη δόση”.

ΕΘΝΟΣ: “Νοικοκυριά με βιβλία εσόδων-εξόδων”.

“Οι αλλεπάλληλες αλλαγές στον τρόπο φορολόγησης προκαλούν νευρική κρίση στα νοικοκυριά. Με το νέο σύστημα αναλαμβάνουν την υποχρέωση να τηρούν βιβλία εσόδων-εξόδων. Διευκρινίστηκε ότι θα ισχύσει για τα εισοδήματα του 2012.”

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: “Επίκληση-προσευχή το μυστηριώδες ελληνικό αλφάβητο!

“Μια πρωτοποριακή ερμηνεία του Αλφάβητου που δημιούργησαν οι σοφοί πρόγονοί μας! Το υπέρτατο μυστικό των Μυστικών και που κρύβεται!!!”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Πρόβα ληστείας της δημόσιας περιουσίας”.

“Να εκχωρήσουμε σε όμιλο του Λουξεμβούργου το σύνολο της κρατικής περιουσίας έναντι 125 δισ.ευρώ ως αντιπαροχή, για να μειωθεί το χρέος των 88% του ΑΕΠ. Να πουληθεί κομμάτι κομμάτι η περιουσία μέχρι το 2025 και αν δεν καλυφθεί το ποσό των 125 δισ.ευρώ η Ελλάδα θα πληρώσει τη διαφορά!”

ΕΣΤΙΑ: “Ο Μεγάλος Αδελφός με τις αποδείξεις”.

“Επί δύο χρόνια η Κυβέρνησις του ΠΑΣΟΚ λαμβάνει μέτρα με τα οποία προσπαθεί να χειραγωγήσει τη ζωή των Ελλήνων. Και ο μεν Πρωθυπουργός θεωρητικώς διατείνεται ότι το κράτος πρέπει να περιορισθή, στην πράξη όμως αυξάνει διαρκώς την παρέμβασή του στο καθημερινό γίγνεσθαι”.

Η ΑΥΓΗ: “Σχέδιο Eureka για το μεγάλο ξεπούλημα”.

“Η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας το κύριο πιάτο στο δείπνο Μέρκελ-Παπανδρέου στο Βερολίνο. Γερμανικό σχέδιο υφαρπαγής δημόσιας περιουσίας 125 δισ.ευρώ, στο όνομα της μείωσης του χρέους, καρφώνουν οι Γάλλοι. Σιωπά η ελληνική κυβέρνηση”.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: “Εφάπαξ πως να το υπολογίσετε”.

“Σαρωτικές θα είναι οι μειώσεις στο εφάπαξ, που θα ξεκινούν από το 20% και θα φτάνουν στο 30%. Το μέτρο θα ισχύσει από την 1η Νοεμβρίου και τα πρώτα θύματα θα είναι οι εργαζόμενοι στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Ταξικό μείγμα φόρων και λαϊκισμού”.

“Ομπρέλα πολιτικής κάλυψης σε όσους προσανατολίζονται να δηλώσουν αδυναμία καταβολής των νέων φόρων, αρχής γενομένης από το τέλος για τα ακίνητα, προσφέρουν πολιτικοί και κόμματα, με την “ενθάρρυνση” και μερίδας ΜΜΕ, παρά τα σαφή μηνύματα ότι η βοήθεια από την ΕΕ και το ΔΝΤ θα τερματιστεί εάν δεν επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι”.

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: “Επόμενο βήμα οι καταθέσεις”.

“Το νέο φορολογικό φέρνει καταγραφή και των τραπεζικών λογαριασμών των πολιτών (πόθεν έσχες για όλους) και βάζει σε… πειρασμό την κυβέρνηση. Στο τραπέζι του υπουργείου Οικονομικών σχέδιο για φορολόγηση 1% επί του κεφαλαίου των καταθέσεων που θα αποφέρει 1,9 δισ. στο κρατικό ταμείο”.

Ο ΛΟΓΟΣ: “Προ των πυλών οι απολύσεις στο Δημόσιο”.

“Ωρες πριν από την άφιξη της τρόικας η κυβέρνηση αφήνει πλέον ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο απολύσεων στον ευρύτερο και στενό δημόσιο τομέα.Το πρώτο κύμα απολύσεων θα αφορά περίπου 30.000 εργαζόμενους με συμβάσεις αορίστου χρόνου και συμβασιούχους”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Τεράστιες λαϊκές συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και πολλές πόλεις της χώρας”.

“Δεκάδες χιλιάδες λαού ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα ομοσπονδιών και Σωματείων εργαζομένων και ΕΒΕ και βροντοφώναξαν: “Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια”. Στη συγκέντρωση απηύθυνε χαιρετισμό ο αναπληρωτής γγ της ΠΣΟ Βαλεντίν Πάτσο”.

ΤΑ ΝΕΑ: “Νυχτερινή εμπλοκή με την εφεδρεία”.

“Αποσύρθηκε χθες τη νύχτα από την ημερήσια διάταξη του σημερινού υπουργικού συμβουλίου το θέμα της εργασιακής εφεδρείας, μετά τις διαφωνίες υπουργών που εκδηλώθηκαν σε σύσκεψη υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο”.

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: “Δεν πουλάμε! Χαρίζουμε!”

“Οσμή σκανδάλου εκατοντάδων εκατομμυρίων στην αποτίμηση του “Ελ.Βενιζέλος”. Τα ερωτήματα που θα απασχολήσουν τον εισαγγελέα. Δεσμεύσεις με υπογραφή Παπανδρέου-Βενιζέλου για γρήγορο ξεπούλημα”.

City Press: “Πάγκαλος εναντίον Βενιζέλου”.

“Εμφύλιος αντιπροέδρων για τον φόρο στα ακίνητα. Ο υπουργός Οικονομικών επιμένει στην πλήρη ηλεκτρονική καταγραφή της κατανάλωσης και της αποταμίευσης των νοικοκυριών. Επιστρέφει η τρόικα για να αξιολογήσει τα νέα μέτρα”.

metro:”Πύργος της Βαβέλ η κυβέρνηση…”

“Βεντέτα με Βενιζέλο ανοίγει ο Πάγκαλος για το ειδικό τέλος στα ακίνητα. Καρφιά Ραγκούση σε υπουργούς και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις. Συνεχίζεται η αναταραχή στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ για τα νέα σκληρά μέτρα”.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: “Πήραν πίσω το μέτρο των αποδείξεων”.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: “Μετατροπή σε “πόθεν έσχες” των φορολογικών δηλώσεων”.

“Ριζική αλλαγή στον τρόπο δήλωσης και “απόδειξης” των εισοδημάτων του 2012 επέρχεται με το εθνικό φορολογικό σύστημα”.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “Πόθεν έσχες για όλους”.

“Τα νοικοκυριά θα υποχρεωθούν να υποβάλλουν “ισολογισμούς” με έσοδα-έξοδα. Δήλωση στην εφορία για δαπάνες, καταθέσεις, μετοχές. Με ηλεκτρονικό χρήμα θα γίνονται σχεδόν όλες οι συναλλαγές από το 2012.”

ΚΕΡΔΟΣ: “Οικογενειακός ισολογισμός αντί για φορολογική δήλωση!”

“Οι διευκρινίσεις του υπουργείου Οικονομικών επιτείνουν την σύγχυση. Μαζί με τις δαπάνες θα δηλώνεται και η αποταμίευση! Θα φορολογείται επιπλέον η διαφορά που θα προκύπτει”.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Φορολογικές παλινωδίες και θύελλα αντιδράσεων”.

“Οπισθεν ολοταχώς έκανε αργά χθες το βράδυ το οικονομικό επιτελείο όσον αφορά το θέμα των αποδείξεων, αλλά και το ηλεκτρονικό “φακέλωμα” κινητών και ακινήτων, ύστερα από τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε για μια ακόμη φορά στο εσωτερικό της κυβέρνησης αλλά κυρίως στην αγορά και στους φορολογούμενους”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *