Ηλεκτρονική κάρτα Υγείας για κάθε ασφαλισμένο ετοιμάζει ο ΕΟΠΥΥ

e-card--702x336Ηλεκτρονική κάρτα υγείας για κάθε ασφαλισμένο του ΕΟΠΥΥ, ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας και η διοίκηση του Οργανισμού. Η κάρτα αποτελεί το «εισιτήριο» για την πρόσβαση των ασφαλισμένων στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η κάρτα θα καταγράφει όλες τις «συναλλαγές» του ασφαλισμένου και χωρίς αυτή δεν θα είναι εφικτή καμία παροχή, από συνταγογράφηση φαρμάκων μέχρι εισαγωγή σε κλινική. Στόχος του υπουργείου Υγείας είναι ο έλεγχος και η παρακολούθηση των δαπανών του ΕΟΠΥΥ σε όλα τα στάδια. Μάλιστα με την ηλεκτρονική κάρτα θα είναι πλέον αδύνατη η «αντιγραφή» του ΑΜΚΑ ενός ασφαλισμένου.

Σήμερα, ο ΑΜΚΑ είναι εκτεθειμένο στους παρόχους οι οποίοι εν αγνοία των ασφαλισμένων μπορούν να το χρησιμοποιήσουν. Για παράδειγμα, εάν κάποιο διαγνωστικό κέντρο γνωρίζει τον ΑΜΚΑ κάποιου ασφαλισμένου που δεν ενδιαφέρεται να κάνει τακτικά εξετάσεις ή απουσιάζει για μεγάλο διάστημα στο εξωτερικό, μπορεί παρανόμως να γράψει ότι θέλει.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΕΟΠΥΥ άμεσα θα θέσει σε λειτουργία τον ηλεκτρονικό Φάκελο Ασφάλισης Υγείας που περιλαμβάνει αναλυτικά όλες τις παροχές υγείας που έλαβε ο ασφαλισμένος και τις οποίες αποζημίωσε ο ΕΟΠΥΥ. Μάλιστα, ο ΕΟΠΥΥ θα μπορεί να ελέγχει σε πραγματικό χρόνο την ιατρική και φαρμακευτική «διαδρομή» των ασφαλισμένων του ώστε να …κόβει τις περιττές εξετάσεις.

http://www.healthview.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *