Συνάντηση του Μάκη Βορίδη, Γεωργίου Πατούλη, και του Προέδρου του ΠΙΣ Μιχάλη Βλασταράκου

συναντηση βοριδη,πατουλη,βλασταρακουΣυνάντηση πραγματοποιήθηκε το πρωί μεταξύ του Υπουργού Υγείας κ. Μάκη Βορίδη, του Προέδρου του ΙΣΑ κ. Γεωργίου Πατούλη, με την παρουσία του Προέδρου του ΠΙΣ Μιχάλη Βλασταράκου, καθώς και άλλων παραγόντων της Ελληνικής και Διεθνής φαρμακοβιομηχανίας, στην οποία έπειτα από έντονη πίεση που ασκήθηκε, επιβεβαιώθηκαν από τον Υπουργό Υγείας τα κάτωθι αναφερόμενα, τα οποία θα υλοποιηθούν άμεσα με την έκδοση των σχετικών αποφάσεων. Ειδικότερα:

Ανάκληση της εφαρμογής του δεύτερου rebate, σε συνέχεια της εφαρμογής του πρώτου Rebate, για όλους τους αυτοπαραπέμποντες ιατρούς, είτε αυτοί λειτουργούν ως φυσικά πρόσωπα, είτε ως νομικά πρόσωπα.
Θεσμοθέτηση επιβολής ποινής για την περίπτωση χορήγησης φαρμακευτικών σκευασμάτων χωρίς ιατρική συνταγή.
Σύναψη νέων συμβάσεων για ΟΛΟΥΣ τους γιατρούς που το επιθυμούν από τις αρχές του νέου έτους.
Δέσμευση 370 εκατ. Ευρώ από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για την αποπληρωμή των οφειλών των ασφαλιστικών ταμείων, έτους 2011 και πριν, έως το τέλος του έτους.
Σταδιακή εκκαθάριση και αποπληρωμή, των λοιπών οφειλών του έτους 2012 και μετέπειτα.
Προκήρυξη 900 θέσεων ιατρών και στο άμεσο χρονικό διάστημα προκήρυξη πρόσληψης 1500 οικογενειακών ιατρών.
Ο ΙΣΑ συνεχίζει να βρίσκεται στο πλευρό των ιατρών, έχοντας πετύχει τα τελευταία χρόνια αφενός ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ, δίνοντας το δικαίωμα της συνταγογράφησης σε όλους ανεξαρτήτως του αν υφίσταται σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, γεγονός το οποίο συντέλεσε ουσιαστικά στην απρόσκοπτη άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος.

Αφετέρου καθιστάμεθα αρμόδιοι για την έκδοση των βεβαιώσεων λειτουργίας των ιδιωτικών ιατρείων και πολυϊατρείων και μετά από έντονες πιέσεις και αγώνα και των διαγνωστικών εργαστηρίων.

Τέλος θεσμοθετήσαμε την λειτουργία των Μονάδων Ημερήσιας Νοσηλείας.

Ο ΙΣΑ θα πιέζει μέχρι τέλους για να υλοποιηθούν τα αυτονόητα, τα οποία συντελούν στην προάσπιση των δικαιωμάτων των ιατρών – μελών μας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                              ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *