Πρόσκληση ενδιαφέροντος για κάλυψη θέσεων από τους καταλόγους των επικουρικών ιατρών 29-9-14 πρόσληψη 900 επικουρικών γιατρών

ΥΥΚΑ

Ανακοινώθηκε σήμερα η επίσημη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πρόσληψη 900 επικουρικών γιατρών, οι οποίοι θα ενισχύσουν τις δομές του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ).

 Εντός των επόμενων εβδομάδων εξάλλου θα υπογραφούν οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις , οι οποίες θα αφορούν τα κριτήρια και τον τρόπο επιλογής οικογενειακών γιατρών με στόχο εντός τους έτους να προσληφθούν με συμβάσεις 1.000.

Όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης, οι επικουρικοί γιατροί, θα αποτελέσουν μία μεγάλη ανάσα για το Πρωτοβάθμιο Σύστημα Υγείας, καθώς σήμερα οι περισσότερες μονάδες του ΠΕΔΥ δεν λειτουργούν, ή υπολειτουργούν, αφού δεν υπάρχουν ιατρικές ειδικότητες. Η λύση αυτή ωστόσο, όπως έχει τονίσει ο κ. Βορίδης, «είναι προσωρινή, μέχρι να πάμε σε μια οριστική λύση αφού διαμορφωθεί η συνολική εικόνα των κέντρων υγείας και των πολυδύναμων καθώς και η συνολική διαμόρφωσή τους όταν θα είναι σε πλήρη εξέλιξη το Πρωτοβάθμιο Δίκτυο (ΠΕΔΥ)».

Συνολικά οι προσλήψεις για την κάλυψη των αναγκών των νοσοκομείων, του ΠΕΔΥ και του ΕΟΠΥΥ, όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Υγείας, αναμένεται να φθάσουν τις 4.000. Οι 2.000 προσλήψεις, δηλαδή 800 στο ΕΣΥ και 700 – 800 περίπου νοσηλευτές, αφορούν τον προγραμματισμό του υπουργείου Υγείας για το 2014.  Από τις 4.000 αυτές προσλήψεις, οι 1.000 αφορούν το θεσμό του οικογενειακού ιατρού.

Την ανάρτηση με πίνακες θέσεων για κάλυψη από τους καταλόγους των επικουρικών ιατρών

epik_prosklisi_29092014     κλικ εδω  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *