Θεραπεύει τον Έμπολα με φάρμακο για το AIDS

EMBOLA Ένας γιατρός, σε αγροτική περιοχή της Λιβερίας, ισχυρίζεται ότι έχει επιτύχει θεαματικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της μάστιγας που πλήττει τη δυτική Αφρική, του Έμπολα. Αυτό το επιτυγχάνει με μια λύση… απελπισίας: χορηγώντας στους ασθενείς φάρμακο για τον ιό HIV.

Ο δρ Gobee Logan έχει παράσχει το συγκεκριμένο φάρμακο – το lamivudine- σε 15 ασθενείς του Έμπολα, από τους οποίους επέζησαν όλοι εκτός από δύο. Πρόκειται για ένα ελπιδοφόρο ποσοστό, καθώς σε όλη τη δυτική Αφρική το 70% των φορέων του ιού καταλήγει στον θάνατο.

Όλοι οι ασθενείς στους οποίους χορηγήθηκε το φάρμακο μέσα στις πέντε πρώτες ημέρες από τη στιγμή της προσβολής από τον ιό επέζησαν, ενώ οι δύο που πέθαναν το κατανάλωσαν μεταξύ της πέμπτης και της όγδοης ημέρας.

«Το στομάχι μEMBOLA DOCου πονούσε, ένιωθα αδυναμία και έκανα συνέχεια εμετό» περιγράφει η 23χρονη Elizabeth Kundu, ασθενής η οποία μπορεί να σώθηκε χάρη στην επαναστατική μέθοδο του δρ Gobee Logan. «Πήρα το φάρμακο και νιώθω τέλεια. Το πήραμε και τώρα μπορούμε να φάμε, αφού το σώμα μας νιώθει καλά» συμπληρώνει.

«Έχω αποδείξει ότι, όταν οι ασθενείς λαμβάνουν εγκαίρως το φάρμακο, γίνονται καλά» δηλώνει ο γιατρός, επισημαίνοντας ότι το συγκεκριμένο φαρμακευτικό σκεύασμα επιφέρει κάποιες παρενέργειες, όπως προβλήματα στο συκώτι, «αλλά σίγουρα αξίζει το ρίσκο για να αντιμετωπιστεί ο Έμπολα».

Ο δρ Gobee Logan ξέρει ότι η μέθοδός του θα αποδειχτεί μόνο όταν Αμερικανοί επιστήμονες καταλήξουν στα ευεργετικά της οφέλη, έπειτα από επίσημη έρευνα και πειράματα σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού, στα μισά μέλη του οποίου θα χορηγηθεί το lamivudine και στα υπόλοιπα ένα ψεύτικο φάρμακο.

«Ο λαός μας Goobin loganπεθαίνει κι εμείς σκεφτόμαστε τις έρευνες;» αναρωτήθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο CNN. «Το μόνο που πρέπει είναι να κάνω ό,τι μπορώ για να σώσω ζωές» τονίζει.

Η ιδέα για τη χρήση αυτού του φαρμάκου προέκυψε όταν ο Logan διάβασε μια επιστημονική έρευνα, η οποία ανέφερε ότι ο HIV και ο Έμπολα αναπαράγονται μέσα στο ανθρώπινο σώμα με τον ίδιο τρόπο. «Ο Έμπολα είναι το παιδί του HIV» σχολιάζει ο ίδιος.

http://www.zougla.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *