Ομιλία της Υφυπουργού Υγείας, Κατερίνας Παπακώστα, για θέματα πρόληψης της υγείας των γυναικών.

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΜΑΣΤΟΥ, ΤΕΣΤ ΚΑΤΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

παπακωστα Η Υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου, συμμετείχε σήμερα με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Αντισύλληψης στη συνέντευξη Τύπου για θέματα πρόληψης της υγείας των γυναικών που έλαβε χώρα στο Αρεταίειο Νοσοκομείο, μαζί με τον Διευθυντή της Β’ Μαιευτικής & Γυναικολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου, Γιώργο Κρεατσά, και τη Διευθύντρια του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, δημοσιογράφο Μαίρη Πίνη.

Η εκδήλωσε πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και αποτελεί την έναρξη μιας εκστρατείας για την πρόληψη και διάγνωση του καρκίνου του μαστού σε γυναίκες, με δράσεις που θα γίνουν σε όλη την Ελλάδα.

Στην ομιλία της πριν τη συνέντευξη Τύπου, η Υφυπουργός, αναφέρθηκε στην παπακωστα 1ανάγκη της αποτελεσματικότερης πρόληψης της νόσου που θα εξασφαλίσει πολλαπλά οφέλη σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο καθώς το κόστος των θεραπειών και των φαρμάκων που επιβαρύνουν τους ασφαλιστικούς φορείς αλλά και τους ασθενείς είναι μεγάλο ενώ ανάλογα μεγάλη είναι και η ψυχολογική φθορά που υφίσταται ο ασθενής και η οικογένειά του.

Η Κατερίνα Παπακώστα, εξήγησε εν συντομία τον τρόπο με τον οποίο καθορίζεται το είδος, η έκταση, η περιοδικότητα των παροχών, η διαδικασία ενημέρωσης των ασφαλισμένων και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την υλοποίηση της προληπτικής ιατρικής και όσον αφορά στο τεστ Παπ διαβεβαίωσε, για μία ακόμα φορά, ότι τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει στη συχνότητα και στον τρόπο που αποζημιώνεται από τον ΕΟΠΥΥ.

Έμφαση έδωσε η Υφυπουργός στην πρόληψη για τις γυναίκες νεαρής ηλικίας και στη σημασία των δύο προγραμμάτων εμβολιασμών, παιδιών και εφήβων και ενηλίκων, για τον ιό που σχετίζεται με την εμφάνιση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, εμβόλιο που χορηγείται δωρεάν σε όλες τις γυναίκες ανεξάρτητα από την ασφαλιστική τους ικανότητα.

Όσον αφορά στις ήδη ασθενείς, η Κατερίνα Παπακώστα προέταξε την ανάγκη ύπαρξης ενός ολοκληρωμένου σχεδίου που θα προβλέπει την ισότητα στην πρόσβαση υπηρεσιών θεραπείας και την ψυχολογική υποστήριξη των ασθενών και του περιγύρου του.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία της η Υφυπουργός Υγείας έκανε σαφή τον προσανατολισμό του Υπουργείου προς την προληπτική ιατρική και προανήγγειλε τις δράσεις πρόληψης καθώς και δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού σε Νοσοκομεία σε ολόκληρη την επικράτεια για όλες τις γυναίκες σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Να σημειωθεί πως σήμερα, από τις 8.00 π.μ. ως 13.00 μ.μ. πραγματοποιήθηκαν δωρεάν εξετάσεις κατά Παπανικολάου (τεστ Παπ), καθώς και έλεγχος μαστών σε άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες στο Αρεταίειο Νοσοκομείο με τη συμβολή του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *