ΔΗΠΑΚ. Να μην αποκλειστούν από το δικαίωμα ψήφου ιατροί του Ι.Σ. Αρκαδίας που χρωστούν συνδρομές

ΔΗΠΑΚΠρόταση της ΔΗ.ΠΑ.Κ Ιατρών Αρκαδίας προς το ΔΣ. του Ι.Σ. Αρκαδίας

ΘΕΜΑ: Να μην αποκλειστούν από το δικαίωμα ψήφου ιατροί του Ι.Σ.. Αρκαδίας που χρωστούν συνδρομές

Με βάση τη σημερινή δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος λόγω της οικονομικής κρίσης και του συνεχούς χτυπήματος των εργασιακών μας δικαιωμάτων, πήραμε την πρωτοβουλία να προτείνουμε στο Δ.Σ. του Ι.Σ. Αρκαδίας καθώς και στα μέλη του συλλόγου να μην αποκλειστούν από τις εκλογές του Ι.Σ. τα μέλη που χρωστούν τις συνδρομές τους. Μεγάλο μέρος των γιατρών αποκλείονται από τις εκλογές του Ι.Σ. Αρκαδίας καθώς χρωστούν συνδρομές, οι οποίες είναι υψηλότατες. Πρακτικά αυτό καθιστά δύσκολη έως και απαγορευτική την εξόφληση των συνδρομών από συναδέλφους που τα προηγούμενα χρόνια δεν είχαν σταθερή δουλεία ή και να είχαν έχουν χτυπηθεί από την οικονομική κρίση.
Δεν μπορεί να αποκλειστεί από τις εκλογές μεγάλο μέρος των άνεργων, των νέων γιατρών των μισθωτών γιατρών δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, αλλά και αυτοαπασχολούμενων γιατρών, συναδέλφων δηλαδή που δυσκολεύονται να καταβάλουν τις χρωστούμενες συνδρομές. Ο βαθμός νομιμοποίησης των εκλογών στη συνείδηση των γιατρών περνάει μέσα από την διασφάλιση της καθολικότητας του δικαιώματος συμμετοχής και την άρση του αποκλεισμού όσων αδυνατούν να καταβάλουν τις υπέρογκες συνδρομές.
Θεωρούμε σύγχρονο και επιτακτικό να μειωθούν οι συνδρομές τουλάχιστον 50% και συμβολική συνδρομή για τους άνεργους, νέους γιατρούς, ειδικευόμενους γιατρούς, απλήρωτους γιατρούς στον ιδιωτικό τομέα. Παράλληλα ιδιαίτερα σήμερα, και λόγω των συνεπειών της κρίσης στους συναδέλφους, επιβάλλεται να δοθεί η δυνατότητα να συμμετάσχουν στις εκλογές και να έχουν δικαίωμα ψήφου όλοι οι γιατροί που μέχρι την ημέρα των εκλογών καταβάλλουν τη συνδρομή του τρέχοντος έτους.
Δεν μπορεί να αποκλείονται από το δικαίωμα ψήφου όσοι συνάδελφοι αδυνατούν να πληρώσουν τις συνδρομές στον Ιατρικό Σύλλογο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *