Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά.Σχετικά με την την ονομαστική κατάσταση των ιατρών που θα προμηθευτούν φορητό υπολογιστή

Πειραιάς, 28-9-2011
Α.Π.   4559

Προς
Διοικητή ΙΚΑ
Κο Ροβέρτο Σπυρόπουλο

Σχετικά με το υπ΄αρ έγγραφο Γ32/1023/23-9-2011 της Γενικής Δ/νσης Υπηρεσιών Υγείας,  Δ/νση Υγειον. Υπηρεσιών, Γραφείο Διευθυντή,  με το οποίο ζητείται από τις Νομαρχιακές και Τοπικές Μονάδες Υγείας,  αλλά και τα Υποκαταστήματα – Παραρτήματα του ΙΚΑ να γνωρίσουν εγγράφως ή με e-mail στο diefygyp@ika.gr (ως 29-9-2011) την ονομαστική κατάσταση των ιατρών που θα προμηθευτούν φορητό υπολογιστή,  σας επισημαίνουμε ότι αυτό είναι ένα μέτρο δια του οποίου φαίνεται ότι θέλετε να ασκήσετε στους ιατρούς ψυχολογική πίεση για να ενδώσουν.
Σας γνωρίζουμε ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά, όπως βέβαια και άλλα θεσμικά Ιατρικά όργανα, έχουν γνωστοποιήσει στους ιατρούς να μην  προμηθευτούν τα laptop,  όπως φαίνεται από τα υπ΄ αρ. 4082/18-8-11 & 4427/16-9-11 έγγραφα μας,  διότι την προμήθειά τους πρέπει να την κάνει η υπηρεσία,  η οποία πρέπει να έχει και την διαχείριση τους π.χ. φύλαξη κ.λ.π. Γνωρίζουμε δε σε όσους από τους Διευθυντές ιατρούς ή τους αναπληρωτές τους (που πιέζονται και οι ίδιοι από τις έγγραφες εντολές σας),  ότι οι ιατροί πρέπει να λειτουργούν πρωτίστως βάσει της Ιατρικής Νομοθεσίας και Δεοντολογίας.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά θα προασπίσει την αξιοπρέπεια και το έργο όλων των ιατρών-μελών του. Συνιστούμε δε να αποσύρετε άμεσα το υπ αρ.     Γ32/1023/23-9-11 έγγραφο, να προβείτε εσείς στην προμήθεια των laptop και ας αφήσουμε ήσυχη την Ιατρική Κοινότητα να πράξει το ιατρικό της έργο.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑ ΒΑΡΒΑΡΑ                             ΣΑΡΩΦ  ΠΑΥΛΟΣ

ΕΓΓΡΑΦΟ ΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ Η.Υ 3κλίκ εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *