Καταγγελίες για προσπάθεια αφανισμού των ιδιωτικών κλινικών από τον ΕΟΠΥΥ

εοπυυ23Σε «σκόπιμη και συντονισμένη προσπάθεια αφανισμού των Ιδιωτικών Κλινικών στην Ελλάδα από τον ΕΟΠΥΥ» αναφέρθηκαν εκπρόσωποι από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Ο πρόεδρος του ΣΕΚ, Βασίλης Μπαρδής παρουσίασε, όπως υποστήριξε, αναλυτικά «το χρονικό του προαναγγελθέντος θανάτου του ιδιωτικού τομέα Υγείας, ενός τομέα που συντηρεί άμεσα και έμμεσα περισσότερες από 55.000 θέσεις εργασίας, καλύπτοντας ταυτόχρονα το 39% των υπηρεσιών υγείας στη χώρα».

Πιο συγκεκριμένα, ο ΣΕΚ έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι «ο ΕΟΠΥΥ, από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του υπονομεύει τη διαδικασία του ελέγχου των χρεώσεων των Ιδιωτικών Κλινικών, προκειμένου να μην ολοκληρωθεί ποτέ και φυσικά να μην πληρώσει αυτά που οφείλει».

Τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Μπαρδής, όπως είπε «είναι αποκαλυπτικά των πραγματικών προθέσεων του ΕΟΠΥΥ και καταδεικνύουν το μέγεθος της παραπλάνησης της κοινής γνώμης που επιχειρείται. Μια σειρά από προφάσεις, αθετήσεις δεσμεύσεων και τεχνητών εμποδίων στην ολοκλήρωση του ελέγχου, που θα φάνταζαν αστείες αν δεν διακυβευόταν το μέλλον χιλιάδων εργαζομένων, φέρνουν τον ΕΟΠΥΥ στη θέση του βασικού υπευθύνου για το σημερινό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται οι επιχειρήσεις του κλάδου».

Μεταξύ άλλων, επισημάνθηκε ότι «ο ΣΕΚ πρώτος πρότεινε να ξεκινήσει ο έλεγχος, από ανεξάρτητες Ιδιωτικές Ελεγκτικές Εταιρείες, που πληρούν τα κριτήρια του ΕΟΠΥΥ, αναλαμβάνοντας μάλιστα να επωμιστούν πλήρως το κόστος οι ελεγχόμενες επιχειρήσεις. Μετά από πολλές πιέσεις, που έφτασαν και σε επίπεδο Πρωθυπουργού, η πρόταση του ΣΕΚ έγινε αποδεκτή, ωστόσο μόνο για την εκκαθάριση των τιμολογίων που αφορούν το 2013».

Στη συνέντευξη Τύπου ο κ. Μπαρδής υπενθύμισε ότι «οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τους ιδιωτικούς παρόχους υγείας για την περίοδο 2007- 2011, δεν έχουν εκκαθαριστεί ακόμα» και ότι, «αν και υπάρχουν ευρωπαϊκά κονδύλια ύψους 1,5 δισ. ευρώ για την εξόφληση των δικαιούχων, τα χρήματα παραμένουν δεσμευμένα από το κράτος και κινδυνεύουν να χαθούν. Ο παραλογισμός είναι πραγματικά απαράμιλλος, με τις επιχειρήσεις σήμερα να υφίστανται claw back και rebate για χρήματα που δεν έχουν λάβει».

Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

http://www.zougla.gr/g

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *