“Γερνάει” το ΕΣΥ-Τι λένε οι γιατροί

ΕΣΥ (2) «Ο “βενιαμίν” της κλινικής μας είναι 54 ετών. Δεν έχουμε νεότερο γιατρό, για να του μάθουμε αυτά που… μάθαμε». Ο Κωνσταντίνος Παρπούνας, διευθυντής της παιδιατρικής ΩΡΛ του Νοσοκομείου «Αγία Σοφία», δεν κρύβει την απογοήτευσή του για την υπάρχουσα κατάσταση στις κλινικές και μεταφέρει την ανησυχία συναδέλφων του που βρίσκονται δύο χρόνια πριν από τη συνταξιοδότηση.

«Όλοι εμείς που είμαστε 28 χρόνια στο ΕΣΥ ανησυχούμε ότι, φεύγοντας, δεν θα μείνει τίποτε πίσω μας».

Την ίδια ανησυχία έχουν όλοι οι συνάδελφοί του από άλλες κλινικές νοσοκομείων της χώρας είτε αυτές είναι πανεπιστημιακές είτε ανήκουν στο ΕΣΥ. Ο λόγος; Τα τελευταία χρόνια, δεν έγιναν προσλήψεις γιατρών στα νοσοκομεία, με αποτέλεσμα το ΕΣΥ να «γερνά» ταυτόχρονα με το δυναμικό του.

Η κατάσταση στην Ωτορινολαρυγγολογική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» είναι δύσκολη. «Το 1986 ήμασταν εννέα ειδικευμένοι γιατροί. Από την 1η Ιανουαρίου 2014, έχουμε μείνει πέντε, εκ των οποίων οι τέσσερις είμαστε σήμερα 63 ετών. Σε δύο χρόνια βγαίνουμε στη σύνταξη. Μένει ένας ειδικευμένος γιατρός, ο οποίος είναι 54 ετών. Αυτός είναι ο «μικρός» μας στην ηλικία» δηλώνει ο κ. Παρπούνας.

Ανάλογη εικόνα παρουσιάζει και η μεγαλύτερη παιδιατρική κλινική της χώρας, αυτή του «Αγία Σοφία». Η κλινική είναι μεικτή, η μισή ανήκει στο ΕΣΥ και η άλλη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

ΕΣΥ Γερναει μαζι μετους γιατρούς                κλικ εδω 

Πηγή: Το Βήμα της Κυριακής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *